Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Pia Inberg

Tervasiirappi maustaa mansikkaisen juoman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen mansikka

Ainekset

5
mansikkaa
2
tl
kidesokeria
4
cl
premium vodkaa
1
cl
tervasiirappia (Villiaromi)
1/2
cl
tuorepuristettua sitruunamehua
jäämurskaa
ginger alea

Työvaiheet

  1. Valmista juoma korkeaan grogilasiin. Pane peratut man­sikat lasin pohjalle ja lisää päälle sokeri.
  2. Murskaa mansi­kat ja lisää päälle vodka, terva­siirappi ja sitruunamehu. Sekoita joukkoon reilusti jää­murskaa ja kaada lasi sitten täyteen ginger alea.
  3. Koristele juoma mintunlehdillä ja paloi­telluilla mansikoilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2675 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilainen jääkahvi on nerokas tapa valmistaa kylmä kahvi. Menetelmässä kuuma kahvi uutetaan suoraan jääpalojen päälle, jolloin juoma jäähtyy saman tien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen jääkahvi

Ainekset

dl
lähes kiehuvaa vettä (93 astetta)
½
l
(225 g) jääpaloja
6
rkl (30 g)
karkeaa kahvijauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi.

  2. Laita jäät kannuun. Kostuta suodatinpaperi viileällä vedellä ja laita suodattimeen. Lisää kahvijauhe.

  3. Valuta vettä suodattimeen sen verran, että kahvijauhe kostuu. Anna tekeytyä 30 sekuntia. Valuta sitten vettä tasaisesti kahvijauheen päälle, kunnes kaikki vesi on käytetty. Tarjoa jääkahvi heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2675 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Katkero ja espresso tunnetaan Italiassa ruuan jälkeisinä digestiivi-juomina. Tässä juomassa kahvi ja katkero yhdistyvät aperitiiviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min + uuttaminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Kahvipapu Aperol Spritz

Ainekset

5
cl
kahvilla maustettua Aperolia (ks. vinkki)
10
cl
tonic-vettä
5
cl
kuohuviiniä
Lisäksi
jäitä
pari kahvipapua
appelsiinilohko

Työvaiheet

  1. Täytä viini- tai highball-lasi jäillä. Kaada kahvilla maustettu Aperol lasiin.
  2. Lisää tonic-vesi ja kuohuviini varoen.
  3. Sekoita juomaa lusikalla.

Vinkki: Sekoita 70 grammaa (noin 1½ dl) vaaleapaahtoisia kahvipapuja pullolliseen Aperolia (0,7 l) ja anna seoksen maustua huoneenlämmössä 3 tuntia. Siivilöi pavut pois ja kaada juoma takaisin pulloon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2675 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Last Word jättää raikkaalla ja yrttisellä maullaan ko­keneemmankin maistelijan sanattomaksi. Sitruksinen cocktail sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Last Word

Ainekset

2
cl
limetinmehua
2
cl
giniä
2
cl
vihreää Chartreuse-likööriä
2
cl
kirsikkalikööriä (esim. Luxardo Maraschino)
Lisäksi
jäitä
limetin kuori koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita juoman aineet ravistimeen tai kannelliseen hillopurkkiin.
  2. Täytä ravistin tai hillopurkki jäillä, sul­je ja ravista 5–10 sekuntia, kunnes juoma on kylmä. Siivilöi juoma teesiivilän läpi martini-lasiin.
  3. Koristele juoma limetin kuorella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Mutakakulta maistuva smoothie on esikuvaansa terveellisempi vaihtoehto. Avokado tekee juomasta lähes lusikoitavan paksua, ja liotetut pähkinät antavat juomalle herkullisen kermaisen rakenteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
5 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mudcakesmoothie

Ainekset

1
kuorittu, paloiteltu ja pakastettu banaani
1
dl
cashewpähkinöitä
5
dl
maitoa
5
pehmeää kivetöntä taatelia
1
avokado
½
dl
espressojuomaa
3–4
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä kylmässä vedessä vähintään tunti.
  2. Mittaa tehosekoittimen kulhoon pähkinät, maito, taatelit ja banaanipalat.
  3. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon. Lisää espressojuoma, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Pyöräytä tasaiseksi juomaksi.

Kommentit (0)