
Spelttirisotto ja sienipikkelssi
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin pikkelssi. Kiehauta vesi ja kaada se kuivien sienten joukkoon. Anna sienten pehmetä puolisen tuntia. Sekoita joukkoon balsamiviinietikka, suola ja sokeri. Valuta maustuneet sienet ja ota liemi talteen risottoa varten.
- Valmista spelttirisotto. Kiehauta kattilassa suolalla maustettua vettä. Lisää spelttihelmet ja anna niiden kiehua noin 15 minuuttia, kunnes niistä tulee puolikypsiä. Valuta valmiit spelttijyvät.
- Sulata voi kattilassa. Lisää kerma, pikkelssiliemi ja mausteet. Murskaa sekaan kuivat sienet. Kaada spelttijyvät kattilaan, sekoita ja kiehauta, kunnes risotto on kermaisen samettista. Purista joukkoon sitruunan mehu. Tarjoa papujen ja sienipikkelssin kera.