Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Täyteläinen tomaatti-broilerikeitto

Ainekset

2
broilerin rintafilettä
1
omena
1
sipulia
1
rkl
öljyä
1
rkl
mietoa currytahnaa
400
g
paseerattua tomaattia
2
dl
ruokakermaa
1
kanaliemikuutio
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria
1/2
dl
persiljaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi broileri. Poista omenasta (tai päärynästä) siemenkota, ja leikkaa hedelmä pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, ja paista siinä broilerisuikaleita, omenakuutioita, sipulia ja currytahnaa pari minuuttia.
  3. Lisää paseerattu tomaatti, kerma ja liemikuutio. Anna keiton kiehua 10 minuuttia.
  4. Mausta sokerilla ja pippurilla. Ripottele persilja keiton pinnalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Erittäin maukas soppa, josta saat kasvisversion jättämällä pekonin pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen linssisoppa

Ainekset

3
dl
kuivattuja vihreitä linssejä
1
keltainen sipuli
2-3
sellerinlehteä
2-3
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
1
pkt
pekonia (voi jättää pois)
1
tlk
kuivattu timjami
0,5-1
tlk
savustettu paprikamauste
2
laakerinlehteä
400
g
tomaattimurska
8
dl
kuumaa vettä
2
liemikuutiota liuotettuna kuumaan veteen
2
rkl
öljyä
suolaa ja pippuria
sitruuna(mehua)

Työvaiheet

1. Huuhtele linssit.
2. Pilko sipuli, muut vihannekset ja pekoni.
3. Paista pekonipalaset rapeiksi pienessä määrässä öljyä ja siirrä sivuun.
4. Pyyhkäise pannu ylimääräisestä pekonirasvasta, lisää ruokäljyä ja kuullota sipulia ja muita vihanneksia (ei valkosipuli) öljyssä 2-3 min.
5. Lisää valkosipuli, savustettu paprikamauste ja timjami ja paista vielä hetki. Lisää pekonit.
6. Lisää pannuun tomaattimurska, veteen liuotetut liemikuutiot, linssit ja laakerinlehdet.
7. Suolaa ja pippuroi.
8. Anna kiehua ja sen jälkeen putrutella alhaisella lämmöllä 20-25 min niin, että linssit pehmenevät.
9. Tarjoile maalaisleivän kanssa ja purista annosten päälle vähän sitruunamehua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Dimitrios Himonas ja Marja Samuli KUVA Marja Samuli

Tee kalakeitto kreikkalaisittain: mausta se sitruunalla ja suurusta kananmunalla ja riisillä ihanan sakeaksi. Helppo ja herkullinen keitto valmistuu puolessa tunnissa.

Viinisuositus: Sitruunaisen kalakeiton kanssa maistuu Assyrtiko-rypäleistä valmistettu viini. Assyrtikot ovat kuivia, raikkaan hapokkaita viinejä, joiden maussa on sitruksisuutta ja yrttisyyttä. Rypälelajike on peräisin Santorinilta, mutta sitä viljellään kaikkialla Kreikassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen kalakeitto avgolémono

Ainekset

400
g
vaaleaa kalaa (esim. turska- tai ahvenfileitä)
dl
pitkäjyväistä riisiä
noin 1½
l
vettä
3–4 ½
rkl
kasvisfondia
1
iso sitruuna
3
kananmunaa
(1
tl
suolaa)
½
ruukkua tilliä
ripaus
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Jos käytät pakastekalaa, sulata se pak­kauksen ohjeen mukaan.
  2. Keitä riisi kasvisliemessä pehmeäksi, noin 20 minuuttia. Älä kaada lientä pois kattilasta. Ota reikäkauhalla noin 1 dl keitettyä riisiä sauvasekoittimen kulhoon ja jätä se jäähtymään.
  3. Leikkaa kala 2 cm:n paloiksi. Lisää ne kattilaan riisin ja liemen joukkoon. Anna kypsyä hiljaa poreillen noin 5 minuuttia.
  4. Purista sitruunan mehu erikseen otetun, jäähtyneen riisin joukkoon. Lisää kanan­munat ja soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
  5. Kaada riisi-kananmuna-sitrusseos ohuena nauhana samalla sekoittaen keittoon. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Koristele keitto hienonnetulla til­lillä ja mustapippurilla. Tarjoa pitaleivän kanssa.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 113 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Pikahernari eli kikhernekeitto maistuu hernekeitolta mutta valmistuu hetkessä. Ruokaisuutta keitto saa paistetusta pekonista ja aidon maun meiramista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikhernekeitto

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
3
tlk (à n. 300 g)
kypsiä kikherneitä
1
tl
meiramia
¼
tl
mustapippuria
1
l
valmista kasvislientä
1
pkt (170 g)
pekonia
tl
suolaa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä kattilassa 1 minuutti. Lisää valutetut kikherneet, meirami ja mustapippuri.

  2. Kaada liemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä voimakkaasti kiehuttaen 15 minuuttia.

  3. Suikaloi pekoni ja ruskista se pannussa.

  4. Ota puolet keitosta erikseen ja soseuta loput. Lisää erikseen otettu keitto kattilaan ja kuumenna. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa keitto paistetun pekonin kanssa.

Vinkki Korvaa pekoni savutofulla, niin saat keitosta vegaanisen.

Kommentit (7)

Charles

Aika kallis hernekeitto!

Vierailija

Keiton voi osittain soseuttaa ja osittain jättää soseuttamatta kaikkein helpoiten vain upottamalla sauvasekoittimen kattilaan ja surauttelemalla sopivan määrän. Mitään syytä en näe erotella keittoja ja sotkea useita astoita ja tehdä asioita vaikeasti kun sauvasekoitin on keksitty. Sama toimii mulla purkkihernaria lämmitettäessä ja monenlaisia kastikkeitakin tehdessä, soseutan sauvasekoittimella pikkuisen niin saan sakeampaa soosia/soppaa mutta jää myös sattumia sekaan.

Mesu63

Kikhernekeitto ja hernekeitto ovat aivan eri asioita ja aivan erimakuisia, se joka väittää että keitot ovat samanamakuisia ei pitäisi olla ruuanlaiton kanssa ollenkaan tekemisissä ja tuo meiramin lisäys ei todellakaan tee siitä aidon hernekeiton makuista. Kikherne on erittäin hyvää sellaisissa ruuissa joihin se kuuluu mutta ei sillä voi korvata jotain aitoa ja perinteistä ruokaa.

Olkoon keiton nimi siis valkosipulinen pekoni-kikhernekeitto, niin silloin pysytään oikeannimisessä reseptiikassa.

Vierailija

Tämähän onkin nimetty kikhernekeitoksi. En siis näe ongelmaa. 

Yleisemmin tykkään myös aika ytimekkäistä ruokien nimistä, henkilökohtaisesti pidän sitä käytännöllisenä.  Eli esim. kikhernekeitto riittää ihan hyvin, ei tarvitse luetella mitä kaikkea siellä on mausteena, etenkin kun jokainen kokki kuitenkin katsoo onko kaapissa meiramia, tai tykkääkö syöjät valkosipulista, vaihtuuko pekoni johonkin vai jääkö se kokonaan pois...

Tarkemman infon mausteista ja sivuraaka-aineista  saa aina  reseptistä, alaotsikosta tai tarjoilijan/ruoanlaittajan suusta. 

Kihtari

Kikherne sopii myös kihtipotilaalle toisin kuin herne

Muuan mies

Voisihan tuota ajatella kokeilevansa, mutta valkosipulin jättäisin pois. Olen kokeillut valkosipulia hernekeitossa tasan yhden kerran, ei ollut minun makuuni. Hernekeitto on niin miedon makuista ja herkkää, että valkosipuli pilaa sen, vaikka muuten olenkin valkosipulin ystävä. Jos taas laittaa valkosipulia niin vähän, ettei se maistu, niin joka tapauksessa se haisee seuraavana päivänä. Ei siis mieltä lisätä valkosipulia.

Pekonia olen myös kokeillut, mutta on liian rasvaista, vaikka sitä kuinka etukäteen rapeuttaisi, eli ei sovi pääraaka-aineeksi. Possunliha taas on jalostettu niin rasvattomaksi ja kuivaksi, ettei se ole mehukasta edes keitettynä. Niinpä olenkin alkanut käyttää naudan jauhelihaa (!), kannattaa kokeilla, ja muutama rapeutettu pekonipala pinnalle kun keitto on annosteltu lautaselle.

Vierailija

Kihtiä sairastaville tiedoksi, että myös kikherneet sisältävät runsaasti puriineja, joten ei niitäkään voi paljon syödä. Ikävä kyllä. Tämä on ehkä myös henkilökohtaista, toiset voivat lääkityksellä ollessaan syödä melko vapaasti, toisilla taas pienikin määrä jotain "kiellettyä" aiheuttaa kivut.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kananmunalla ryyditetty tomaattikeitto on täyttävää ja ihanan makuista. Tällä kertaa uppomunat valmistetaan helposti pyöräyttämällä ne kelmuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja helpot uppomunat

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kapriksia
½
tl
chilijauhetta
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
dl
vettä
3
tlk (à 400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1
tl
suolaa
1
ruukku
lehtipersiljaa
hyvää leipää
Uppomunat kelmussa
4
kananmunaa
tuorekelmua
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy keittokattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja kapriksia 5 minuuttia. Lisää chilijauhe ja tomaattipyree. Kuullota vielä hetki.

  2. Lisää joukkoon etikka, vesi ja tomaatit. Mausta keitto suolalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla sillä välin, kun valmistat uppomunat.

  3. Laita uppomunia varten vettä kiehumaan kattilaan, johon saat mahtumaan metallisiivilän. Laita vettä niin paljon, että siivilä peittyy veteen.

  4. Vuoraa neljä kahvikuppia tuorekelmulla. Riko kananmunat kelmutettuihin kuppeihin. Solmi kelmut tiukasti kiinni niin, että paketteihin ei jää ilmaa. Nosta paketit kupeista ja laita ne siivilään. Kypsennä miedolla lämmöllä 4 minuuttia. Leikkaa kelmut auki saksilla, poista kelmut ja mausta munat sormisuolalla.

  5. Tarkista keiton paksuus ja maku. Lisää tarvittaessa vettä, suolaa tai ripaus sokeria. Jaa keitto lautasille. Saksi päälle lehtipersiljaa. Tarjoa uppomunien ja leivän kanssa.

Kommentit (1)

ite tehty

muuten samoin valmistan mutta kypsentäminen tapahtuu uunissa!!! keitto ei tartu kattilan pohjaan kun välillä sekoittelee. helppoa...