Kaksi suomalaisten suosikkia kohtaa, kun nyhtöpossu pääsee pastalevyjen väliin. Tähän lasagneen sopii muukin nyhtöliha.
Nyhtölasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele lasagnevuoka.
- Tee valkokastike. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot ja sekoittele 1 minuutin ajan. Lisää maito kahdessa erässä pallovatkaimella vatkaten. Vatkaa tasaiseksi ja lisää viini. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää juustoraaste ja mausteet.
- Kokoa lasagne. Kasaa maitokastiketta, lasagnelevyjä ja nyhtölihaa kerroksittain vuokaan. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä.
- Revi mozzarella pieneksi ja yhdistä juustoraasteen, munan ja maidon kanssa. Levitä seos lasagnen pinnalle.
- Peitä vuoka foliolla. Paista 20 minuuttia. Ota folio pois ja jatka paistamista 20 minuuttia.