Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje: Katja Nordlund Kuva: Panu Pälviä

Manteleista pyöräytetty "supervoin" makumaailma muistuttaa seesaminsiementen ansiosta halvaa. Kokeile leivän, keksien tai korppujen kera, tai jopa puuron silmänä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-seesamivoi

Ainekset

2
dl
kuorittuja manteleita
2
dl
kuorittuja seesaminsiemeniä
1/2
dl
rypsiöljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa mantelit ja seesaminsiemenet tehosekoittimen kulhoon. Käynnistä kone ja anna ainesten hienontua, kunnes ne muuttuvat tahnamaiseksi massaksi.
  2. Lisää öljy koneen käydessä. Kaavi tarvittaessa tahna välillä kulhon reunoilta ja jatka hienontamista (tosin kokkareinenkin seos on oikein maistuvaa). Mausta mantelivoi suolalla.
  3. Ohjeella syntyy noin 3 dl "voita".
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Cashewpähkinät soseutuvat öljyn kanssa ihanan kermaiseksi kastikkeeksi pastalle. Helppo vegaaninen pasta on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Cashew-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
suolaa/2 l vettä
150
g
herneitä
1
sitruuna
150
g
cashewpähkinöitä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata pakasteherneet siivilässä viileän juoksevan veden alla.

  2. Purista sitruunasta mehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon herneet, pähkinät, öljy ja suola. Surauta kastike tasaiseksi, hieman karheaksi tahnaksi.

  3. Ota noin 1 dl pastavettä talteen. Valuta pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Sekoita kastike kuumaan pastaan. Halutessasi ohenna kastiketta pastan keitinvedellä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihanan oldschoolia! Valkovenäläinen on täällä taas, tällä kertaa kauramaitoon valmistettuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen valkovenäläinen

Ainekset

3
cl
vodkaa
2
cl
kahvilikööriä
jäitä
(kahviin tarkoitettua) kauramaitoa

Työvaiheet

  1. Mittaa alkoholit ja jäät lyhyen lasin pohjalle.

  2. Kaada päälle haluamasi verran kauramaitoa. Nauti heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Täysjyvänuudeleiden kanssa tarjottu kukkakaali ja tofu saavat upean maun, kun ne maustaa umamisella misotahnalla ja paahtaa sen jälkeen nopeasti uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-misonuudelit

Ainekset

1
pkt (200 g)
maustamatonta tofua
1
kukkakaali
200
g
täysjyvänuudeleita
1
rkl
seesamiöljyä
Viimeistelyyn
1
punainen chili
½
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Mausteseos
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa tofu viipaleiksi. Laita viipaleet talouspaperin tai keittiöpyyhkeen väliin. Aseta päälle painoksi vaikkapa keittokirja. Anna tofun kuivua vähintään 5 minuuttia ennen kuin leikkaat sen kuutioiksi. Tällä välin poista kukkakaalista kanta ja irrota lehdet. Napsi nuput erikseen ja puolita isoimmat nuput.

  2. Tee mausteseos. Sekoita keskenään misotahna, öljy, suola, pippuri ja vaahterasiirappi isohkossa kulhossa. Lisää kulhoon kukkakaalinnuput ja tofu. Sekoita käsin, jotta saat hierottua maustetta tofuun ja kukkakaaleihin.

  3. Levitä tofu ja kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda uunissa 20 minuuttia.

  4. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kypsät, valutetut nuudelit seesamiöljyllä. Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään tai kokoa annoksiksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Jos teet tätä ruokaa, tee nuudeleille oikea kastike. Tämä oli nyt ihan rutikuivaa.  Kukkakaaleista tuli ihan kivan makuisia mison ja vaahterasiirapin kanssa, se pelasti edes vähäsen. Paistettiin kukkakaaleja tosin vain 10min, 20 min paistoajalla olisi tullut täysin ylikypsiä lötköjä. Aika huono resepti.

Helsingin Sanomat on lisännyt 189 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Lämppärit uudella tavalla! Trendikäs kuuma hummus ja paahtuneet saksanpähkinät tekevät leivistä herkullisia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkopapuhummusleivät

Ainekset

1
(175 g)
halkaistu täysjyväruisleipää
Valkopapuhummus
2
prk (à 230 g)
kypsiä valkopapuja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia (vaaleaa)
½
tl
juustokuminaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2–3
rkl
oliiviöljyä
(2
rkl
vettä)
Pinnalle
noin 50
g
saksanpähkinöitä
Lisäksi
1
rkl
oliiviöljyä
rucolanversoja
sitruunankuorisuikaleita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista hummus. Kumoa valkopavut siivilään, huuhdo ja valuta ne hyvin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Soseuta kaikki hummuksen ainekset sauvasekoittimella keskenään. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jotta saat hummuksesta notkean.
  4. Laita ruisleivät leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa kumpikin kahteen osaan eli saat yhteensä neljä leipäpalaa. Levitä niiden päälle valkopapuhummus aaltoilevaksi, paksuksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle kevyesti rouhittuja saksanpähkinöitä.
  5. Paahda leipiä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pähkinät ovat saaneet kauniin värin. Viimeistele öljytilkalla, rucolanversoilla ja sitruunankuorisuikaleilla.
     

Kommentit (0)