Me Naiset on lisännyt 1304 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Pia Inberg
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Marinoidut oliivit

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
1
rkl
hienonnettua, tuoretta timjamia
1
dl
oliliviöljyä
4
dl
oliiveja

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna chili ja yhdistä kaikki ainekset. Anna maustua viileässä vähintään tunti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vesi herahtaa kielelle, kun grillistä leijailee paahtuvan kaalin tuoksu. Jos anjoviksella maustettu voi ei maistu, kaalit voi syödä uusien perunoiden tapaan voin ja sitruunatilkan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillikaali ja makuvoi

Ainekset

1
iso varhaiskaali
1–2
tl
sormisuolaa
Makuvoi
100
g
huoneenlämpöistä voita
3
anjovisfileetä tai 1 rkl kalakastiketta
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi
½
dl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Aloita vaahdottamalla voi sähkövatkaimella. Hienonna anjovisfileet, valkosipuli ja rosmariini ja sekoita ne voihin.

  2. Leikkaa kaali 8–12 lohkoksi. Grillaa lohkoja keskilämmöllä, muutaman kerran kääntäen, noin 15 minuuttia. Mausta kaalit suolalla grillauksen loppuvaiheessa.

  3. Siirrä lohkot grillistä tarjoiluastiaan ja lusikoi makuvoi kuumille kaaleille. Tarjoa etikan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1304 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yksinkertaisen perunasalaatin juju on perunoiden kylvettäminen yön yli etikassa ja melko runsaassa sokerimäärässä. Usko tai älä, mutta se tekee perunoille makuihmeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min + perunoiden ja tillisuolan tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Perunasalaatti Ny Deli -tyyliin

Ainekset

kg
(kiinteitä) perunoita
Marinadi
¾
dl
vettä
¾
dl
valkoviinietikkaa
½
dl
sokeria
Lisäksi
noin 1
tl
tillisuolaa (ks. ohje)
3
kevätsipulin vartta
dl
majoneesia
Tillisuola
1
nippu tilliä (25 g)
1
dl
karkeaa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin tillisuola. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Hienonna tilli sekoittimen kulhoon, lisää suola. Jauha hienoksi vihreäksi muruksi, mutta älä soseuta. Levitä suola leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivata uunissa tunti, sekoita pari kertaa kuivumisen aikana. Ota pelti uunista ja anna suolan kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Laita tiiviiseen lasitölkkiin.

  2. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, mutta napakaksi, noin 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.

  3. Sekoita kattilassa marinadin ainekset. Keitä minuutin ajan. Siirrä levyltä ja kaada perunoiden joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.

  4. Valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois. Mausta perunat tillisuolalla. Hienonna kevätsipuli ja kääntele majoneesi perunoiden joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tunnetko maltankas­tikkeen? Hollandaisen appelsiinilla maustettu serkku on täydellinen valinta parsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsat ja maltankastike

Ainekset

500
g
valkoista tai vihreää parsaa
Maltankastike
100
g
voita
2
tl
appelsiininkuorta raastettuna
1
rkl
appelsiinimehua
2
kananmunankeltuaista
2
rkl
kuumaa vettä
1
rkl
sitruunanmehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Huuhtele parsat ja katkaise niistä puumai­set tyvet. Kuori parsojen varret, ohutvartisia vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Keitä par­sat suolalla maustetussa vedessä (½ tl suo­laa/1 l vettä). Valkoisten parsojen keittoaika on 7–10 minuuttia, vihreiden 2–5 minuuttia.
  3. Pese ja raasta appelsiinin kuori ja purista 1 rkl mehua.
  4. Erottele keltuaiset teräs- tai lasikulhoon. Laita kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle niin, että kulhon pohja ei osu veteen. Lisää 2 rkl kuumaa vettä keltuaisten jouk­koon ja vispaa seosta noin 2–3 minuuttia tai kunnes se on kuohkeaa.
  5. Lisää voi pieninä nokareina kastikkee­seen koko ajan vatkaten. Lisää sitruunanmehu ja mausta kastike suolalla, pippurilla, appelsiininkuorella ja -mehulla. Tarjoa heti.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Lautasen täydeltä umamia! Juustomoussen kera tarjotut paistetut sienet ovat pieni mutta herkullisen tuhti iltaruoka, joka maistuu viinilasillisen seurassa.

Lisukkeeksi sopivat kuvassa näkyvät juustokeksit: Yhdistä desi juustoraastetta ja ruoka­lusikallinen seeseminsiemeniä. Lusikoi seos ohuiksi kekseiksi leivinpaperille pellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä keksit esimerkiksi kaulimen päällä kupin muotoisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen 2–12 t

Juustomousse ja paistetut sienet

Ainekset

100
g
vahvaa cheddarjuustoa
1
salottisipuli
2
dl
kuohukermaa
1
rosmariininoksa
1
laakerinlehti
1
rkl
tryffeliöljyä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Raasta juusto. Kuori ja halkaise sipuli.
  2. Kaada kerma kattilaan, lisää sipuli, rosmariini ja laakerinlehti. Lämmitä seos ja lisää juustoraaste muutamassa erässä. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Keitä hiljaa poreillen 15 minuuttia.
  3. Valuta juustokerma kulhoon isosilmäi­sen siivilän läpi. Laita kulho jääkaappiin 2–12 tunniksi.
  4. Vatkaa kylmä kermaseos sähkövatkai­mella kuohkeaksi. Mausta tryffeliöljyllä ja suolalla. Tarjoa juustomousse paistettu­jen sienien kanssa (ohje alla).

Paistetut sienet

Ainekset

400
g
käyttövalmiita sieniä (1 l paloiteltuna)
2
valkosipulinkynttä
4
rkl
öljyä
2
rkl
tuoretta timjamia
2
rkl
vaaleaa balsamietikkaa
½
rkl
soijakastiketta
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pilko sienet ja kuori ja viipaloi valkosi­pulit. Paista sieniä ja valkosipulia öljyssä pannussa 5–8 minuuttia.
  2. Hienonna timjami. Lisää etikka ja soi­jakastike pannuun. Anna nesteen kiehah­taa ja haihtua. Mausta sienet timjamilla ja mustapippurilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Shalottisipulia ei siis hienonneta vaan laakerinlehden tapaan mausteena, mitä ei käytetä valutuksen jälkeen?
Onko tryffeliöljylle hyvää vaihtoehtoa olemassa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Salotti saa tosiaan hoitaa mausteen tehtävänsä ja jäädä siivilään valutusvaiheessa.

Tryffeliöljy korostaa umamisuutta ja maustaa moussen. Ihan suoraa vaihtoehtoa sille ei ole olemassa, mutta sen voi halutessaan jättää pois tai korvata pienellä tilkalla jotain muuta hyvää öljyä.