Marinoidut oliivit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna chili ja yhdistä kaikki ainekset. Anna maustua viileässä vähintään tunti.
Pese kasvikset ja poista naatit. Laita perunat ja porkkanat kiehuvaan veteen ja keitä 3–5 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta kuiviksi.
Kuumenna grilli noin 200-asteiseksi. Laita perunat, porkkanat ja retiisit savustuspussiin. Lisää joukkoon voi kuutioina ja loraus öljyä. Rouhi mausteeksi pippuria. Laita pussi grilliin ja anna vihannesten kypsyä 20 minuuttia. Ravistele pussia savusta vielä 10 minuuttia.
Ota savustuspussi grillistä ja viillä pussin pintaan iso risti. Taita pussin yläpinta lähes kokonaan avonaiseksi. Sekoita vihanneksia ja tarkista kypsyys. Laita pussi avonaisena vielä 5–10 minuutiksi grilliin kannen alle. Tarjoile kuumana.
Klementiinejä ja kumkvatteja! Tämä salaatti on varsinainen sitruspommi, joka sopii alkuruoaksi tai lisukkeeksi. Gorgonzolajuusto, suolamantelit ja ruusukaalit sopivat hyvin sitrusten seuraan.
Pese sitrukset. Viipaloi kumkvatit kuorineen ja poista siemenet. Kuori klementiinit veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Viipaloi klementiinit.
Valmista kastike. Kaada leikkuulaudalle kertynyt mehu pieneen kulhoon. Purista joukkoon mehu hedelmien kuorista. Lisää loput kastikkeen ainekset voimakkaasti vatkaten.
Huuhtele ruusukaalit ja irrota niistä lehdet. (Voit myös leikata kaalit veitsellä ohuiksi viipaleiksi.) Kääntele ruusukaalinlehdet kastikkeessa.
Rouhi mantelit veitsellä ja murenna juusto.
Laita tarjoiluvadille kerroksittain ruusukaalia, rucolaa, klementiinejä ja kumkvatteja. Valuta päälle loput kastikkeesta. Ripottele pinnalle mantelit ja juusto.
Paahtamalla paras! Mausteöljyssä pyöräytetyistä kukkakaaleista tulee uunissa todellista herkkua. Makeansuolainen kastike valmistuu pehmeästä jogurtista, taateleista ja tahinista. Rapeudesta vastaa pistaasidukkah, joka ripotellaan kukkakaalien päälle juuri ennen tarjoilua.
Irrottele kukkakaali nupuiksi. Yhdistä kulhossa öljy ja mausteet. Pyörittele kukkakaalit öljyssä. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes palat saavat väriä ja ovat napakan kypsiä. Kääntele kaaleja paistamisen puolivälissä.
Purista sitruunamehu kulhoon ja hienonna joukkoon korianteri.
Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi taatelit. Yhdistä ne jogurtin, tahinin ja suolan kanssa. Levitä kastike vadille.
Tee dukkah. Rouhi kuoritut pistaasit teholeikkurilla. Murskaa korianterinsiemenet kevyesti morttelissa. Yhdistä pistaasirouhe, siemenet ja suola.
Nosta paahdetut kukkakaalit kastikkeen päälle vadille. Pirskota korianteri-sitruunaseosta päälle ja ripottele pinnalle dukkah.
Ladataan...