Baskilaiseen kalakeittoon käytetään erilaisia kaloja ja äyriäisiä sekä kanaa.
Baskilainen kalakeitto
Työvaiheet
osoitteesta: http://www.ruokala.net/resepti/baskilainen-kalakeitto-1
Ainekset
- 1pieni ahven- tai kuhafilee
- 1pieni kanan rintafilee
- 50 gkuorittuja katkarapuja
- 10-15sinisimpukkaa
- 4punaista paprikaa
- 4salottisipulia
- 5 dltomaattimurskaa
- 8valkosipulin kynttä
- 1,5 lkanalientä
- 5 dlkuivaa valkoviiniä
- 3 rkloliiviöljyä
- 1 dlhakattua persiljaa
- 1 tltimjamia
- 1 rklTabascoa
- valko- ja mustapippuria myllystä
- cayennepippuria
Valmistusohjeet
1
Kuullota silputtu sipuli kasarissa. Lisää pilkottu paprika, tomaattimurska ja valkosipuli ja hauduta hetki. Lisää valkoviini, kanaliemi ja mausteet. Keitä noin puoli tuntia alhaisella lämmöllä.
2
Paloittele kana ja kala. Pyörittele palat ensin suolalla ja valkopippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista leivitetyt palat nopeasti 160°C öljyssä.
3
Soseuta keitto tehosekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Tarkistaa maku. Keiton pitää olla tulista. Lisää lopuksi keittoon katkaravut, sinisimpukat ja friteeratut kala- ja kanapalat.