
Tähtikokki Petteri Luodon suunnittelemassa annoksessa naudan sisäfilee tarjotaan ruusukaalin, puikulaperunapyreen ja sienipaistoksen kera. Jos et ole vielä menettänyt sydäntäsi ruusukaalille, tämä annos muuttaa tilanteen.
Naudan sisäfilee ja sitruunamisolla maustettua ruusukaalia
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Puhdista ruusukaalit ja leikkaa ne keskeltä halki. Leikkaa kanta pois ja poista tarvittaessa uloimmat lehdet.
- Puikulaperunamuusi: Kuori puikulaperunat ja höyrytä ne kypsiksi. Paseeraa kypsät perunat sosemyllyssä tai siivilän läpi kauhan avulla painellen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja vatkaa nopeasti tasaiseksi massaksi pallovatkaimella. Lämmitä maito kattilassa ja lisää vähitellen perunapyreen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Mausta filee suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja ruskista fileeseen kauttaaltaan kaunis väri. Siirrä liha uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes fileen sisälämpö on 54–55 astetta. Ota pois uunista ja anna vetäytyä hetki kunnes sisälämpötila ei enää nouse. Leikkaa filee annospaloiksi juuri ennen tarjoamista.
- Sienipaistos: Kalttaa pihvitomaatti eli leikkaa tomaattiin pienet viillot, käytä tomaatti kiehuvassa vedessä ja nosta heti jääveteen. Kuori tomaatti. Leikkaa tomaatti neljään osaan ja poista siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi eli concasse-tomaatiksi. Leikkaa puhdistetut siitakesienet neljään osaan tai puoliksi.
- Kuori ja hienonna salottisipuli. Paista pekonia hetki pannulla. Lisää siitakesienet ja salottisipuli ja paista hetki öljyssä. Voit esivalmistella paistoksen tähän asti etukäteen. Kuumenna seos, lisää tomaatticoncasse ja lehtipersilja. Älä enää kuumenna. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Soijavoi: Kuori ja litistä valkosipulinkynsi. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kastikkeeksi. Poista valkosipulinkynnet.
- Friteeratut ruusukaalit: Sekoita misotahna, sitruunanmehu ja sokeri kulhossa. Friteeraa ruusukaaleja 175-asteisessa öljyssä, kunnes niistä tulee rapeita (noin 2 minuuttia). Mausta rapeat ruusukaalit kulhossa sitruunamisolla ja nostele ne lautaselle.
- Kokoa annos ja sivele kastiketta leikatun lihan pintaan lautasella.