Rakel Liekin ravintolassa ankanrinta saa teriyaki-glaseerauksen.
Teriyaki-glaseerattua ankanrintaa
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ankanrinnan rasvapuolelle viiltoja terävällä veitsellä. Älä viillä lihaan asti.
- Laita ankanrinnat kylmälle pannulle ja ala kuumentaa. Käännä, kun rasva on sulanut ja pinta kauniin kultainen ja rapea. Kypsennä toiselta puolelta 1 minuutin ajan.
- Nosta ankanrinnat uunivuokaan ja loppukypsennä 150-asteisessa uunissa 6 minuuttia. Nosta rinnat lautaselle, peitä foliolla ja anna vetäytyä vielä 6 minuuttia.
- Leikkaa ankka ohuiksi siivuiksi ja valele teriyaki-kastikkeella.
Teriyaki-kastike
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta ainekset kattilassa. Suurusta maizenalla.
Omenapyree
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele omenat. Karamellisoi sokeri pannulla ja lisää voi ja omenat. Pyöräytä pari kertaa lastalla ja lisää 2 rkl vettä. Anna hautua kypsäksi. Aja blenderillä soseeksi.
Dim sum -nyytit ankasta
Ainekset
Työvaiheet
- Laita ankankoipi uunivuokaan ja peitä öljyllä. Lisää loput ainekset ja hauduta 100-asteisessa uunissa foliolla peitettynä 6 tuntia. Nosta kypsä koipi pois öljystä ja irrota liha luista.
- Hienonna kevätsipuli ja cashewpähkinät. Revi ankankoipiliha mahdollisimman hienoksi. Sekoita muiden ainesten kanssa ja tarkista maku.
- Muotoile dim sumit. Ota muotilla taikinalevyistä pyöreitä paloja. Pane kunkin levyn keskelle 1 rkl täytettä. Rypytä nyytti reunoista. Höyrytä bambukoreissa 85 asteessa 10minuuttia.