Aprikoosi-suklaaleivoksen pohjassa maistuu manteli. Liekitetyt aprikoosit kruunaavat jälkiruuan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t (+ jäähtymisaika)
Vaikeustaso
Kohtalainen
Mantelileivos
Ainekset
200
g
voita
200
g
sokeria
200
g
mantelijauhoa
3
kananmunaa
Lisäksi
annos aprikoosihyytelöä (kts. ohje)
annos suklaa-ganachea (kts. ohje)
liekitettyjä aprikooseja koristeeksi
Työvaiheet
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen. Vatkaa seosta 1 minuutin verran jokaisen kananmunan lisäämisen jälkeen.
- Kääntele seokseen mantelijauho.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä.
- Valmista aprikoosihyytelö.
- Kaada jäähtynyt hyytelö kakkupohjan päälle ja pakasta se.
- Valmista suklaa-ganache ja anna sen jäähtyä 40-asteiseksi.
- Kaada ganache jäätyneen kakun päälle ja pakasta kakku uudelleen.
- Leikkaa jäisesta kakusta annospaloja ja anna sulaa jääkaapissa hitaasti.
- Koristele liekitetyillä aprikooseilla.
Aprikoosihyytelö
Ainekset
2
dl
aprikoosisosetta
1
dl
hillosokeria
2
liivatelehteä
Työvaiheet
- Liota liivatteet kylmässä vedessä.
- Keitä aprikoosisosetta ja sokeria 5 minuuttia. Lisää valutetut ja kuiviksi puristetut liivatteet.
- Anna seoksen jäähtyä 40 asteiseksi.
Suklaa-ganache
Ainekset
100
g
maitosuklaata
300
g
tummaa suklaata
350
g
kermaa
50
g
voita
100
g
hunajaa
Työvaiheet
- Sulata suklaat vesihauteessa.
- Kiehauta kerma ja sekoita se kuumana suklaan sekaan.
- Lisää seokseen hunaja ja voi.
- Anna jäähtyä 40-asteiseksi.