Yrttimaustevoi
Ainekset
Työvaiheet
- Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi, hienonna yrtit ja valkosipuli. Sekoita ja kääri kelmuun.
- Pakasta ja leikkaa napeiksi.
Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.
Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.
Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.
Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.
Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.
Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.
Ota jauheliha huoneenlämpöön.
Sekoita kermaviilin joukkoon korppujauhot turpoamaan.
Silppua sipuli ja valkosipuli, rusinat ja persilja. Raasta pestyn sitruunan kuori.
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.
Sekoita pyörykkätaikinan ainekset yhteen. Pyöritä massasta lihapullia ja paista ne pannulla kypsiksi.
Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä palat vähässä vedessä kypsiksi. Ota keitinlientä talteen.
Soseuta juurekset. Lisää joukkoon keitinvettä, voi, sitruunamehu ja suola.
Notkista ainekset muusiksi.
Muheva kerrosleipä on parempi kuin moni hampurilainen, mutta ihan pikaruokaa se ei ole.
Vinkki! Kokeile lisätä kypsennyksen ajaksi grilliin savustuspuruja.
Nyhtöpossu ja grillatut kasvikset tarjoillaan tortillojen kera.
Viillä lihan pintaan ristiviillot ja laita se suljettavaan muovipussiin.
Hienonna valkosipulit. Laita ananas mehuineen sauvasekoittimen kulhoon. Lisää valkosipulit, öljy, soija, etikka, siirappi ja suola. Soseuta.
Kaada marinadi lihan päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos. Pyyhi ylimääräinen marinadi lihan pinnalta. Paista lihaa niin, että saat sen pintaan kauttaaltaan kauniin paistovärin.
Pienennä grillin lämpö minimiin tai siirrä hiiligrillissä hiilet grillin toiseen laitaan.
Paina lihaan paistomittari. Kypsennä lihaa epäsuoralla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on 85 astetta.
Ota liha grillistä ja anna sen vetäytyä folioon käärittynä 15 minuuttia. Revi kypsä liha haarukalla suikaleiksi.
Halkaise sitruunat ja tomaatit. Ota ananasrenkaat liemestä. Sivele tomaatit, sitruunanpuolikkaat ja ananasrenkaat öljyllä ja grillaa niitä muutaman minuutin ajan. Paista tomaatit ja sitruunat vain leikkauspinnan puolelta, ananakset molemmin puolin.
Tarjoile liha pehmeiden tortillalettujen, grillatun ananaksen ja tomaatin, hienonnetun sipulin ja korianterin kanssa. Purista pinnalle mausteeksi sitruunamehua.
Ladataan...