Kuivatut karpalot tuovat kirpeää makeutta tähän smoothieen.
Marjarahkasmoothie
Ainekset
Työvaiheet
Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä sileäksi juomaksi.
Kuivatut karpalot tuovat kirpeää makeutta tähän smoothieen.
Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä sileäksi juomaksi.
Lämmin puuro maistuu kylmän kauramaidon kanssa, ja oikein luksusta syntyy, kun kauramaidon vaahdottaa kevyesti. Lisää ripaus sokeria tai loraus juoksevaa hunajaa suoraan lautaselle.
Mittaa herukat, vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Vispilöi mannasuurimot kiehuvaan marjaseokseen, laske lämpöä ja keitä puuroa vielä noin 5 minuuttia, muutaman kerran keittämisen aikana sekoittaen. Anna puuron jäähtyä.
Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Raikas rahka tekee pannareista ruokaisia. Päälle voi latoa myös makeita lisukkeita, sillä suolaa taikinassa on vain ripaus.
Vatkaa kulhossa rahka, munat ja vesi sekaisin. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja suola taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
Napsauta parsoista puumainen pää pois. Vedä parsasta kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita, pitkiä lastuja. Halkaise avokadot ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kulhoon ja murskaa haarukalla soseeksi. Sekoita avokadon joukkoon sitruunamehu ja ripaus suolaa.
Paista pannukakut pikkulettupannulla kauniin ruskeiksi noin minuutti per puoli. Pidä lämpiminä folion alla.
Kiehauta 2 litraa vettä kattilassa. Lisää etikka ja laske lämpöä niin, että vesi poreilee kevyesti. Riko munat yksittäin kahvikuppeihin tai laseihin. Tee kauhalla veteen pyörre ja kaada muna varovasti veteen. Tee saman tien uusi pyörre ja kaada toinen muna kattilaan. Keitä noin 3–4 minuuttia, jolloin keltuainen jää sopivan valuvaksi. Nosta munat reikäkauhalla talouspaperin päälle ja valmista toiset kaksi munaa samalla tavalla.
Tarjoa pannukakut uppomunien, murskatun avokadon ja parsalastujen kanssa. Kata pöytään suola, josta jokainen voi ripottaa haluamansa määrän uppomunalle.
Vinkki! Kevään ensimmäiset, notkeavartiset vihreät parsat ovat parhaita sellaisenaan, ohuiksi suikaleiksi höylättyinä.
Ladataan...