Soppa365 on lisännyt 245 reseptiä.
Linkitetty 161 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Outi Väisänen

Raikas Aperol Spritz antaa hyvän syyn pysähtyä nauttimaan elämästä.

Annoksia
1 lasillinen
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Aperol Spritz

Ainekset

1
dl
jäitä
4
cl
katkeroa (esim. Aperol tai Campari)
1
dl
proseccoa
1/2
dl
kivennäisvettä
2
rkl
vastapuristettua mandariinimehua (ei välttämätön)
1
appelsiiniviipale

Työvaiheet

  1. Laita jäät lasiin. Lisää katkero ja prosecco. Täytä lasi kivennäisvedellä.
  2. Lisää halutessasi mandariinimehu. Sekoita lusikalla ja koristele appelsiiniviipaleella.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Syysjuhlien sangria maistuu omenoilta, puolukoilta ja kanelilta.

Annoksia
8-10
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenasangria

Ainekset

1
plo (0,75 l)
valkoviiniä (esim. Muskatel-rypäleestä)
1/2
l
kuivaa omenasiideriä
1/2
l
vichyä
1/2
l
omenamehua
1
dl
rommia
4
omenaa
2
dl
puolukoita
2
kanelitankoa
jäitä

Työvaiheet

  1. Yhdistä nesteet isossa maljassa.
  2. Kuutioi omenat. Lisää ne, marjat ja kanelitangot maljaan. Anna maustua jääkaapissa 1 tunti. Lisää juomaan jäitä ennen tarjoilua.

Vinkki! Laita booliin lisämauksi muutama rosmariininoksa.

Kommentit (0)

Tajuton Kokki on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Tajuton keittokirja testasi kukkakaalipirtelön ammattisotilaspiireissä
Tajuton keittokirja testasi kukkakaalipirtelön ammattisotilaspiireissä

Puolustusministerimme on pyytänyt selvityksen Puolustusvoimien ruokahuollon päätöksestä lisätä kasvisruokien määrää varuskuntaravintoloissa. Erityisesti ministeri on huolissaan varusmiesten proteiinin ja hiilihydraattien riittävästä saannista. Hänen mielestään ”armeija ei taistele linssikeiton...

Kukkakaalissa ON proteiinia ja hiilihydraatteja! Koostumus näyttää Finelin taulukoissa hyvältä, mutta ministerin mainitsemaa kukkakaalipirtelöä ei harmi kyllä moni siviilikasvissyöjäkään ole ryystänyt. Me täällä Tajuttomassa Keittokirjassa olemme kuitenkin ennakkoluulottomia ja kokeilunhaluisia...

Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipirtelö

Ainekset

3
dl
kukkakaalia
2
kpl
varsiselleriä
1
kpl
avokado
1/2
kpl
fenkolia
2
dl
kauramaitoa
1
iso kourallinen
cashew-pähkinöitä

Työvaiheet

1.Laita kaikki ainekset blenderiin.
2. Käynnistä kone ja anna sen käydä, kunnes kukkakaalipirtelö on tasaista ja ravitsevaa. Ripaus suolaa ja pippuria voi tehdä terää, flunssakaudella tietenkin sekaan heitetään valkosipulinkynsi.
3. Nauti heti (tarvittaessa pitele nenästä kiinni) tai pakkaa mukaan sotaharjoitukseen.

Kommentit (3)

inga k

En suosittelisi ulkomaista latriinivedellä lannoitettua kukkakaalta raakana.

Käyttäjä1404
Seuraa 
Liittynyt3.5.2017

Tämä ohje on ihmisravinnoksi kelpaamatonta mössöä, kaiken voi tietysti ajaa mössöksi, näinhän tehtiin jo aikoinaan kasvien naateille , tosin nekin ensin keitettiin ja annettiin sioille ruuaksi.
Kyllä ihmisen pitää oikeeta, lämmintä ja hyvin kotona valmistettua maukasta ruokaa syödä, siihen lisäksi raikas salaatti. Tämän tyyliset pirtelöt ei toimi edes vitsinä.

Isomies

Oivallinen pirtelö, lisään vakiopirtelö listaan. Kiitos

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuman kesän mojito yhdistää tymäkän tyrnin ja aromikkaan vadelman. Jäämurskalla täytetty lasi takaa, että juoma pysyy kylmänä pitkään.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Kesämojito

Ainekset

2
cl
giniä
2
cl
punaista vermuttia
2
cl
tyrnimehua
3
cl
vadelmapyyretä
jäämurskaa
Vadelmapyree
200
g
(pakaste)vadelmia
1/4
dl
sokeria
Koristeeksi
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäämurskalla ja sekoita voimakkaasti, jotta lasi jäähtyy.
  2. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Soseuta sauvasekoittimella. Painele seos tihetän siivilän läpi ja jäähdytä. Valmiista pyreestä riittää noin kolmeen drinkkiin.
  4. Lisää loput ainekset ja sekoita. Koristele juoma mintunlehdillä.


 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kirpeä ja hienostunut sitruunalimu virkistää ihanasti. Voit tarjota lemonaden myös terästettynä tequilalla tai kuohuviinin kanssa kir royalin tapaan.

Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Timjamilemonade

Ainekset

2
(luomu)sitruunaa
1
(luomuappelsiini)
3
oksaa timjamia
2
dl
vettä
1
dl
sokeria
Lisäksi
1
l
kivennäisvettä, jäitä

Työvaiheet

  1. Pese sitrukset huolellisesti. Kuori yhden sitruunan kuoren keltainen osa niin, ettei mukaan tule valkoista, sillä se kitkeröittää juomaa.
  2. Laita kuoret kattilaan. Lisää timjami, vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Anna sokeriliemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Purista sitruunoista ja appelsiineistä mehu. Yhdistä mehu jäähtyneen sokeriliemen kanssa. Siivilöi juoma kannuun.
  4. Kaada juomaa lasiin. Täytä jäillä. Laimenna kivennäisvedellä. Halutessasi terästä juoma tequilalla tai vaalealla rommilla. Voit myös tarjota lemonaden kuohuviinin kanssa kir royalin tapaan.

Kommentit (0)