Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Pia Inberg
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Räiskäletäytekakku

Ainekset

Lettutaikina
2
kananmunaa
2
dl
vehnäjauhoja
5
dl
maitoa
1/2
dl
voisulaa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
voita
Täyte
1
iso sipuli
(valkosipulin kynsi)
2
rkl
öljyä
700
g
paistijauhelihaa
1
pss
pakasteherne-maissi-paprikasekoitusta
suolaa ja pippuria
1
paprika
1/2
kesäkurpitsaa

Työvaiheet

  1. Ota herne-maissi-paprika sulamaan. Sekoita lettutaikinan ainekset ja anna taikinan vetäytyä hetki.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit paistinpannussa öljyssä pehmeiksi. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää herne-maissi-paprika ja mausta suolalla ja pippurilla. Pidä seos lämpimänä.
  3. Paista taikina paistinpannussa (halk. 18 cm) voissa letuiksi. Kuutio paprika ja kesäkurpitsa pieneksi.
  4. Kokoa lettukakku. Aseta lettu isolle lautaselle ja sen päälle täytettä tasainen kerros reunoille saakka. Jatka samalla lailla, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Viimeistele päällimmäinen räiskäle paprika- ja kurpitsakuutioilla.

Kommentit (1)

Merja Granlund
Seuraa 
Liittynyt1.11.2014

Hyvä! Laitoin 80-luvulla kavereille illanistujaisiksi lettukakkua lähes samalla reseptillä! Ohje oli silloinkin jo keittokirjassa.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Intialainen tomaattikeitto on herkullisen mausteinen ja sopivasti hapan. Se on myös täydellinen flunssan kaataja. Lisää chiliä makusi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen tomaattikeitto

Ainekset

6
cm pala
inkivääriä
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
4
rkl
tamarinditahnaa
1
ruukku
korianteria
1
vihreä chili
2
tlk (à 400 g)
kokonaisia tomaatteja (säilyke)
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
jauhettua mustapippuria
Mausteseos
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sinapinsiemeniä
1
tl
korianterin siemeniä
½
tl
jauhettua juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Raasta ne suoraan kattilaan. Lisää öljy ja tamarindi. Kuumenna keskilämmöllä noin 5 minuuttia.

  2. Hienonna puolet korianterista, leikkaa chili pituussuunnassa puoliksi.

  3. Laita tomaatit kattilaan ja huuhdo tölkit vedellä. Murskaa tomaatteja hieman kauhalla. Lisää vesi kattilaan yhdessä korianterin, chilin ja kurkuman kanssa.

  4. Mausta keitto ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Keitä kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen.

  5. Laita öljy paistinpannulle ja lisää mausteet. Kun sinapinsiemenet alkavat poksua, kaada kuuma mausteseos keiton pinnalle ja sekoita hyvin. Tarjoile keitto kuumana ja koristele lopulla korianterilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 174 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Kylvetä lihapullat vaihteeksi kookosmaitoisessa, thaimaustetussa liemessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen red curry lihapullilla

Ainekset

2
salottisipulia
800
g
kasviksia, esimeriksi suippopaprikaa, porkkanaa ja litteitä herneenpalkoja
öljyä
1
rkl
(tai maun mukaan) thai red curry -tahnaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kasvislientä
1
limetti
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1
ruukku korianteria
Lihapullat
2
valkosipulinkynttä
noin 3
cm:n
pätkä inkivääriä
1
punainen miedohko chilipalko
500
g
possunjauhelihaa tai sika-nautajauhelihaa
1
kananmuna
hiutalesuolaa, valkopippuria myllystä
Tarjoiluun
basmatiriisiä tai riisinuudeleita

Työvaiheet

  1. Tee ensin lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilistä siemenet ja kanta. Kuutioi chili. Yhdistä ne jauhelihan ja munan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele pieniksi pulliksi. Paista pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Laita hetkeksi sivuun. Jos haluat pulliin kauniin värin, paista ne pannulla öljyssä kypsiksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele kasvikset pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää red curry ja sekoita. Laita pannulle kasvikset, kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta seos ja lisää joukkoon kevyesti paistetut lihapullat. (Jos käytät kypsiä pullia, niin lisää ne keittoon vasta lopuksi). Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja kasvikset ovat napakoita.
  3. Viimeistele limettimehulla, kalakastikkeella ja korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.
     

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Juha Salminen

Kaipaatko vaihtelua perusburgereihin? Kokeile näitä! Possu-maapähkinäpurilaiset ovat saaneet inspiraationsa vietnamilaisesta keittiöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Possu-maapähkinäpurilaiset

Ainekset

400
g
possun jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
½
ruukku
ruohosipulia
2
rkl
kalakastiketta
1
keltuainen
LISÄKSI
8
pientä briossi- tai hampurilaissämpylää
1
dl
majoneesia
1
dl
makeaa thai chilikastiketta
romaine- tai sydänsalaattia
1
dl
rouhittuja maapähkinöitä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki jauhelihapihvien ainekset keskenään. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla seesamiöljyssä kypsäksi.

  2. Paahda sämpylät. Laita pohjalle majoneesia ja makeaa thai chilikastiketta, päälle salaatinlehti ja pihvi. Rouhi päälle maapähkinöitä ja purista limetin mehua. Laita kansi kiinni.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Olen ihastunut näihin munakasrulliin. Ne ovat todella nopeita ja helppoja tehdä ja sinnehän voi täytteeksi laittaa vaikka mitä. Palat maistuvat kylmänä tai lämmitettynä. Itse tykkään syödä näitä Asian Sweet Chili kastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suppilovahvero-munakasrulla

Ainekset

Pohja:
6
kananmunaa
6
dl
maitoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
paprikasilppua
2
rkl
korianteria tai persiljasilppua
Täyte:
300
g
sulaneita suppilovahveroita
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
7
miniluumutomaattia
1
mm
valkopippuria (ripaus)
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
timjamia
1/2
tl
meiramia
1/2
tl
oreganoa
200
g
cremefraishea tai kermaviiliä
1
kananmuna
100
g
fetajuustoa
Kuorrute:
1
kananmunan keltuainen
1
kananmuna
100
g
Emmental-juustoraastetta

Työvaiheet

Pohja:
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20-25 min. Jäähdytä pohja. Kumoa jäähtynyt pohja toisen leivinpaperin päälle.

Täyte:
2. Purista sulaneista sienistä neste pois ja pilko pieniksi. Silpua sipulit ja valkosipulit. Pieni miniluumutomaatit. Paista sipulit ja valkosipulit yhdessä ja kypsennä ne pehmeiksi noin 5 min. Lisää sekaan sienet ja tomaatit ja paista vielä yhdessä muutama minuutti, kunnes nesteet häviää sienistä ja tomaatit kypsyvät. Mausta ja lisää lopuksi Creme Fraiche ja kananmuna. (Kypsennä vielä seosta muutama minuutti). Sekoita hyvin.

3. Levitä täyte pohjan päälle ja lisää lopuksi fetajuusto muruna pinnalle. Kääri rullalle.

Kuorrute:

4. Lisää rullan päälle kuorruteseos. (Juustoraaste, 1 keltuainen ja 1 kananmuna.) Kuorruta 250 aatteessa n. 8-10 min.

Anna vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua,sillä se on helpompi leikata hieman vetäytyneenä.

Itse tykkään syödä tätä Asian Sweet Chili kastikkeen ja salaatin kanssa lämmitettynä.

Ohje: @waterontongue / vesikielellä /Tarja Pasanen

Kommentit (0)