Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Sami Repo

Maustevoikiekko sulaa pihvin päälle maukkaaksi kastikkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 maustevoitankoa
Valmistusaika
20 min + jähmettymisaika 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Punaviini-yrttivoi

Ainekset

1
pieni punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1 1/2
dl
punaviiniä
2
tl
ruskeaa sokeria
1
dl
tuoreita yrttejä (persiljaa, timjamia ja rakuunaa)
400
g
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Pane ne kattilaan viinin ja sokerin kanssa.
  2. Keitä kunnes viinistä on jäljellä noin puoli desiä. Jäähdytä seos.
  3. Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita voi ja punaviini-sipuliseos keskenään hyvin vatkaten. Lisää mukaan hienonnetut yrtit.
  4. Kääri voi kahdeksi tangoksi voipaperin tai kelmun avulla. Nosta tangot jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa kylmästä tangosta voinapit pihvien päälle. Pakasta toinen voitanko myöhempää käyttöä varten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
JaelA on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Bataatti on monipuolinen juures, josta saa tehtyä ihania herkkuja, mutta kun bataattia paahtaa väärinpäin, tulee siitä erityisen herkullista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
esivalmistus 10 min+uunissa 35-45 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhyvää bataattia

Ainekset

3-4
kpl
Bataatti
6
rkl
öljy
maun mukaan
tl
suola
5
timjaminvarsi (voi jättää pois)

Työvaiheet

Bataatit pestään hyvin, kuivataan ja puolitetaan pituussuuntaan. Öljyä laitetaan lautaselle.
Uunipelti vuorataan leivinpaperilla. Bataattipuolikkaiden leikatut pinnat dipataan öljyyn, ja pintoihin ripotellaan suolaa. Myös kuoriosalle sivellään öljyä. Bataattipuolikkaat asetellaan uunipellille väärinpäin, eli leikattu pinta paperille.

Uuni lämmitetään 210 C asteeseen, ja bataatteja kypsytellään uunissa, 35-45 min, riippuen bataattien koosta, kunnes pinta on rapeahko, ja sisus täysin pehmeä ja karamellisoitunut.

Valmiit bataatit voi syödä sormin, eivätkä ne tarvitse mitään kastiketta ym.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Pikapitat saavat ihanan värinsä ripauksesta kurkumaa. Leivo pitaleivät juuri ennen tarjoilua, sillä ne ovat parhaimmillaan suoraan uunista.

Vinkki! Tällä kertaa leivinjauhetta sisältävää taikinaa saa ja pitääkin vaivata. Jos et omista sähkövatkaimen taikinakoukkuja, voit tehdä taikinan yhtä hyvin käsin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikapitat

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
2
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
500
g
turkkilaista jugurttia
Päälle
n. 1
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kurkuma ja suola keskenään. Lisää jogurtti. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla viisi minuuttia.
  2. Nosta pelti kylmään uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  3. Kuopaise taikina nuolijalla kahdelle leivinpaperille yhteensä 18 nokareeksi.
  4. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele taikinanokareet noin puoli senttiä paksuiksi, erimuotoisiksi leipäsiksi.
  5. Vetäise leipäset leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista 8–10 minuuttia.
  6. Tarjoa lämpiminä

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Bulgursalaatti on ihanan ruokaisa mutta kepeä lisuke pääsiäispöytään. Tässä versiossa maistuvat pistaasit, rusinat ja minttu.

Vinkki! Salaatin maku on tarkoituksella mieto, jotta se sopii täydentämään muita ruokalajeja. Jos haluat, voit maustaa bulgurin kiehauttamalla aluksi öljyssä 1–2 tl ras el hanout -mausteseosta. Lisää vesi ja suola ja jatka ohjeen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bulgursalaatti

Ainekset

4
dl
vettä
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
4
dl
bulguria (esim. Linea Verde)
3
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaaleaa siirappia
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
sultanarusinoita
100
g
kuorellisia pistaaseja (kuorittuna noin 1 dl)
1
ruukku
minttua

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi, öljy ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon bulgur. Nosta kansi päälle ja anna bulgurin turvota noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä bulgur kulhoon.
  2. Lisää sitruunamehu, siirappi, mustapippuri ja rusinat. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kuori pistaasit ja rouhi ne kevyesti. Hienonna minttu. Lisää ne joukkoon.
  4. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista. Tarjoa vihreän salaatin parina

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Raikasta hummus appelsiinilla! Herkullinen dippi on täydellinen pari paahdetuille perunoille.

Hummuksesta eli kikhernetahnasta on olemassa useita erilaisia versioita. Pääsiäispöytään sopivan hummuksen saat notkistamalla tahnan sitruunamehun sijaan aromikkaalla appelsiinilla.

Tahnaan käytetään myös appelsiinin hienoksi raastettua kuorta, joten hedelmä kannattaa pestä ennen käyttöä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiinihummus

Ainekset

2
prk (à 290/175 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
tahinia (vaaleaa)
2
tl
(luomu)appelsiinin kuorta raastettuna
½
tl
kanelia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
¾–1
dl
appelsiinin mehua
2
rkl
oliiviöljyä
Pinnalle
1
appelsiini
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
kanelia ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhdo kikherneet. Kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää tahini, appelsiininkuoriraaste ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää appelsiinimehu ja oliiviöljy. Jatka sekoittamista, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku. Levitä hummus laakealle vadille aaltoilevasti.
  3. Kuori appelsiini terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi paloiksi ja puolita palat halutessasi.
  4. Pirskota hummuksen päälle oliiviöljyä. Lisää appelsiinit ja koristele ripauksella mausteita. 

Ras el hanout -perunat

Ainekset

4-6
isoa kiinteää perunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
rkl
ras el hanout -mausteseosta

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa n e vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita öljy, suola ja mausteseos kulhossa. Pyöräytä perunat seoksessa ja kumoa ne leivinpaperin päälle pellille.
  3. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä mutta vielä napakoita.
  4. Tarjoa lämpiminä esimerksiksi appelsiinihummuksen kanssa. Ohjeet hummukseen löydät tästä.

Pikapitat

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
2
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
500
g
turkkilaista jugurttia
Päälle
n. 1
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kurkuma ja suola keskenään. Lisää jogurtti. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla viisi minuuttia.
  2. Nosta pelti kylmään uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  3. Kuopaise taikina nuolijalla kahdelle leivinpaperille yhteensä 18 nokareeksi.
  4. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele taikinanokareet noin puoli senttiä paksuiksi, erimuotoisiksi leipäsiksi.
  5. Vetäise leipäset leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista 8–10 minuuttia.
  6. Tarjoa lämpiminä

Kommentit (0)