Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Sami Repo

Maustevoikiekko sulaa pihvin päälle maukkaaksi kastikkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 maustevoitankoa
Valmistusaika
20 min + jähmettymisaika 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Punaviini-yrttivoi

Ainekset

1
pieni punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1 1/2
dl
punaviiniä
2
tl
ruskeaa sokeria
1
dl
tuoreita yrttejä (persiljaa, timjamia ja rakuunaa)
400
g
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Pane ne kattilaan viinin ja sokerin kanssa.
  2. Keitä kunnes viinistä on jäljellä noin puoli desiä. Jäähdytä seos.
  3. Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita voi ja punaviini-sipuliseos keskenään hyvin vatkaten. Lisää mukaan hienonnetut yrtit.
  4. Kääri voi kahdeksi tangoksi voipaperin tai kelmun avulla. Nosta tangot jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa kylmästä tangosta voinapit pihvien päälle. Pakasta toinen voitanko myöhempää käyttöä varten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Vaihtelua vihreille kuulille! Pyörittele tanskalainen manteli-riisipuuro palloiksi, sujauta herkkujen sisälle manteli ja kierittele kuorutteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 kpl
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuurokuulat

Ainekset

1
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
7
dl
täysmaitoa
2
dl
kuohukermaa
1
vaniljatanko
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
mantelijauhetta
(1–2 rkl mantelilikööriä)
n. 20 kuorittua mantelia
Kuorrutteet
2
rkl
inkiväärijauhetta (Dr. Oetker)
3
rkl
seesaminsiemeniä
1
dl
pistaasirouhetta
n. 20 sitruunamelissan lehteä

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja kerma sekä halkaistu vaniljatanko. Hauduta puuroksi miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
  2. Sekoita sokeri ja mantelijauhe puuroon. Mausta halutessasi liköörillä. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja viilennä sitten jääkaapissa.
  3. Pyörittele kylmästä manteli-riisipuurosta kostutetuin käsin palloja ja sujauta jokaisen pallon sisään yksi manteli. Lisää tarvittaessa mantelijauhetta muotoilun helpottamiseksi.
  4. Sekoita inkiväärirouhe ja seesaminsiemenet keskenään. Pyörittele 1/3 palloista inkivääri- seesamiseoksessa, 1/3 pistaasirouheessa ja paina 1/3:n pinnalle sitruunamelissan lehdet.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Mausta graavisiika tänä jouluna tillin lisäksi korianterilla. Ihanan sitruunainen yrttikastike saa siian loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min + 2 tuntia + 1 vuorokausi
Vaikeustaso
Helppo

Yrttisiika

Ainekset

600
g
siikaa fileenä
2
rkl
karkeaa merisuolaa
Yrttikastike
1
sitruuna
½
ruukkua
korianteria
½
ruukkua
tilliä
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pyyhi siikafileiden pinta talouspaperilla. Nypi selkäruodot pois. Aseta fileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Ripottele fileelle tasaisesti merisuolaa. Anna fileiden suolaantua huoneenlämmössä peiteltynä kaksi tuntia.
  2. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta puolesta sitruunasta kuori ja purista mehu. Säästä toinen puolisko koristeluun. Riivi korianterista ja tillistä paksuimmat varret pois.
  3. Mittaa öljy kulhoon. Lisää joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste ja yrtit. Lisää suola, sokeri ja rouhittu mustapippuri. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  4. Pyyhi fileistä suola. Viillä nahka pois. Paloittele fileet annospaloiksi. Laita kalapalat purkkiin ja kaada yrttikastike päälle. Siirrä purkki jääkaappiin tekeytymään kahdeksi vuorokaudeksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Herkullisuusvaroitus! Mätimaustevoi on loistoseuraa niin uuniperunan, paahdettujen kasvisten kuin leivänkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätimaustevoi

Ainekset

200
g
voita
100
g
siianmätiä
1
dl
ruohosipulia
2
rkl
sitruunan kuorta
2
tl
mustaa caviart-merilevävalmistetta tai kaviaaria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Sulata 100 g voita pienessä kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia,kunnes voi muuttuu kullankeltaiseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.
  3. Valuta mäti tiheässä siivilässä.
  4. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.
  5. Hienonna ruohosipuli. Lisää valutettu mäti ja ruohosipuli voin joukkoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja merileväkaviaari voihin. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti tai, jos laitat mätivoin jääkaappiin, anna sen pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden, paistetun kalan, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Porkkanavoi yhdistää paahteisen voin, makeat porkkanat ja ihanat mausteet. Tarjoa se rapeiden saaristolaisnäkkäreiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanavoi ja saaristolaisnäkkärit

Ainekset

500
g
porkkanoita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
kanelia
1
tl
inkivääritahnaa tai jauhettua inkivääriä
½
tl
kardemummaa
½
tl
jauhettua maustepippuria
½
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
jauhettua neilikkaa
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat juuresharjalla tai kuori ne. Pilko reiluiksi paloiksi ja poista kannat.
  2. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Pyöräytä porkkanat seoksessa niin, että mausteet tarttuvat. Kumoa porkkanat leivinpaperille pellille. Pilko voi päälle nokareiksi.
  3. Paahda porkkanoita 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja paahtuneita. Jäähdytä.
  4. Soseuta porkkanat monitoimikoneen leikkuuterällä tai kulhossa sauvasekoittimella. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa levitteenä.

Vinkki! Saat porkkanavoista vegaanisen vaihtamalla voin maidottomaan margariiniin.

Saaristolaisnäkkärit

Ainekset

dl
appelsiinimehua
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
½
dl
kaljamaltaita
4
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, maltaat ja puolet ruisjauhoista. Vatkaa tasaiseksi. Mittaa taikinaan loput ruis- ja vehnäjauhot. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Anna taikinan kohota liinan alla noin tunnin, kunnes se on kaksinkertainen. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa se 16 yhtä suureen palaan.
  3. Levitä pöydälle leivinpaperi ja ripottele päälle reilusti jauhoja. Nostele paperille 8 taikinapalaa. Taputtele ne jauhotetuin käsin tasaisiksi. Ripottele päälle hieman jauhoja ja kauli palat pyöreiksi näkkäreiksi, joiden halkaisija on runsaat 10 senttiä. Ajele levyjen päältä näkkärikaulimella tai pistele leipiä haarukalla.
  4. Ota leipien keskeltä pieni pala pois jauhoissa pyöräytetyllä snapsilasilla tai pienellä piparkakkumuotilla. Nosta pikkupalat toiselle leivinpaperille.
  5. Vetäise näkkärit leivinpaperin avulla pellille. Paista 250-asteisessa uunissa 6–9 minuuttia näkkärien paksuudesta riippuen. Paista toinen pellillinen sekä pikkunäkkärit samoin.
  6. Tarjoa näkkärit alkupalojen kanssa. Säilytä kuivassa paikassa.

Kommentit (0)