Taste of Helsinki on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Ceviche is the most popular Peruvian dish and there are historical records of it being eaten 2000 years ago! There are many variations on ceviche, it is possible to adapt the recipe to suit your taste by changing the fish, citrus and chili used. Ceviche is traditionally served with toasted corn to add a salty flavor.

Fresh and healthy there is no better reason to try it, it is easy to prepare and there is no cooking involved, so get in the kitchen and into the Peruvian spirit!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Pastor’s Casa Ceviche:

Ainekset

Main ingredients
220
g
fresh salmon, diced into 0.5cm cubes
120
g
fresh prawns or crayfish
1
small bunch of coriander, chopped
Chili ceviche base, known as tiger's milk
150
g
red chili sauce (we make our own at Pastor but feel free to buy it in, I recommend Sriracha brand)
4
dl
fresh lime juice
2
shallots, chopped
3
garlic cloves, chopped
1
stick
celery, chopped
30
g
ginger, finely chopped
1.5
dl
cream
salt, to taste
Guacamole
3
ripe avocados, mashed with a fork
2
limes, juiced
2
tomatoes, finely diced
1
large bunch of coriander, chopped
1
small red onion, finely chopped
1
red chill, seeded and finely chopped
salt to taste
tabasco to taste

Työvaiheet

Chilli ceviche base

This will make more than you need, but it will keep for 3 days in the fridge and makes a great salad dressing!

1. Mix together the salmon, prawns and coriander and put aside.

2. Place all the other ingredients in a blender and puree on full speed until emulsified. Pour half of this mixture over the seafood and mix well.

3. Place in 4 bowls, top with a spoon of guacamole and serve with fresh popcorn on the side.

 

Guacamole

1. Mix everything together and season with salt and tabasco to taste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Olen ihastunut näihin munakasrulliin. Ne ovat todella nopeita ja helppoja tehdä ja sinnehän voi täytteeksi laittaa vaikka mitä. Palat maistuvat kylmänä tai lämmitettynä. Itse tykkään syödä näitä Asian Sweet Chili kastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suppilovahvero-munakasrulla

Ainekset

Pohja:
6
kananmunaa
6
dl
maitoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
paprikasilppua
2
rkl
korianteria tai persiljasilppua
Täyte:
300
g
sulaneita suppilovahveroita
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
7
miniluumutomaattia
1
mm
valkopippuria (ripaus)
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
timjamia
1/2
tl
meiramia
1/2
tl
oreganoa
200
g
cremefraishea tai kermaviiliä
1
kananmuna
100
g
fetajuustoa
Kuorrute:
1
kananmunan keltuainen
1
kananmuna
100
g
Emmental-juustoraastetta

Työvaiheet

Pohja:
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20-25 min. Jäähdytä pohja. Kumoa jäähtynyt pohja toisen leivinpaperin päälle.

Täyte:
2. Purista sulaneista sienistä neste pois ja pilko pieniksi. Silpua sipulit ja valkosipulit. Pieni miniluumutomaatit. Paista sipulit ja valkosipulit yhdessä ja kypsennä ne pehmeiksi noin 5 min. Lisää sekaan sienet ja tomaatit ja paista vielä yhdessä muutama minuutti, kunnes nesteet häviää sienistä ja tomaatit kypsyvät. Mausta ja lisää lopuksi Creme Fraiche ja kananmuna. (Kypsennä vielä seosta muutama minuutti). Sekoita hyvin.

3. Levitä täyte pohjan päälle ja lisää lopuksi fetajuusto muruna pinnalle. Kääri rullalle.

Kuorrute:

4. Lisää rullan päälle kuorruteseos. (Juustoraaste, 1 keltuainen ja 1 kananmuna.) Kuorruta 250 aatteessa n. 8-10 min.

Anna vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua,sillä se on helpompi leikata hieman vetäytyneenä.

Itse tykkään syödä tätä Asian Sweet Chili kastikkeen ja salaatin kanssa lämmitettynä.

Ohje: @waterontongue / vesikielellä /Tarja Pasanen

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 110 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Inkivääriä, kurkumaa, valkosipulia ja chilitahnaa. Balilaisittain valmistetusta kalakeitosta ei puutu makua! Kookosmaito pyöristää maut yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Balilainen peruna-kalakeitto

Ainekset

8
dl
vettä
2
dl
pakasteherneitä
4
isoa perunaa
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
20
g
tuoretta inkivääriä
1
tl
kurkumaa
2
rkl
öljyä
1
kalaliemikuutio
500
g
kuhafileetä
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
2
rkl
sambal oelek -tahnaa
1
rkl
kalakastiketta
1
ruukku
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi lientä varten.

  2. Laita herneet siivilään, huuhtele ja jätä valumaan.

  3. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi.

  4. Kuori sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Laita ne tehosekoittimeen, lisää kurkuma ja soseuta karkeaksi tahnaksi.

  5. Paista sipulitahnaa öljyssä pannussa noin minuutti. Lisää perunat ja paista 2–3 minuuttia. Lisää kuuma vesi ja liemikuutio, kiehauta ja peitä kannella. Anna kiehua 5–8 minuuttia, kunnes peruna on kypsää. Leikkaa sillä aikaa kala pieniksi suupaloiksi.

  6. Sekoita kookosmaito, sambal oelek ja kalakastike keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalat kiehuvaan liemeen ja hauduta kannen alla noin 4 minuuttia. Hienonna sillä aikaa basilika.

  7. Lisää herneet ja basilika juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Lohi-katkarapupiirakka ei ole ainoastaan herkullinen, vaan myös kaunis katsella.
Lohi-katkarapupiirakka ei ole ainoastaan herkullinen, vaan myös kaunis katsella.

Bilberry Hillin maukkaan lohi-katkarapupiiraan salaisuus piilee sen ohuessa pohjassa ja mehevässä täytteessä. Piirakka on valmistettu täysin ilman maitotuotteita. Jos tarjoat piirakan pääruokana vihreän salaatin kanssa, se riittää noin neljälle aikuiselle (nälkäiselle) syöjälle😍.

Suolainen piirakka on usein mukava tarjottava, sillä siitä saa helposti hyvin ruokaisan 😍. Tämän piirakan olenkin leiponut monia kertoja erilaisiin illanistujaisiin. Maukkaasta lohi-katkaraputäytteestä on pidetty aina ja resepti onkin lähtenyt usein ystävien mukaan illan päätyttyä 💚. Katkaravut...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mehevä lohi-katkarapupiirakka ilman maitotuotteita

Ainekset

Pohjan ainekset
150
g
maidotonta leivontamargariinia
3
dl
vehnäjauhoa
1
dl
asvisjuustoraastetta, käytin tässä piiraassa kotimaista Porlammin Vege Plus -tuotetta, muukin uunissa sulava kasvisjuusto käy
4
rkl
kylmää vettä
Täytteen ainekset
200
g
lämmin- tai kylmäsavulohta
50-100
g
kuorittuja katkarapuja
3
dl
kaurakermaa
3
kpl
kananmunaa
1,5
dl
kasvisjuustoa ts. juuston korviketta, esim. Porlammin Vege Plus
1
kpl
keskikokoinen sipuli
2-3
kpl
kevätsipulin vartta
1
rkl
perunajauhoa
0,5
tl
suolaa tai vähemmän, riippuen kalan suolaisuudesta
1
tl
mustapippuria rouhittuna
tuoretta tilliä muutama oksa
Koristeluun
1
kpl
sitruuna
150 - 200
g
kuorittuja karapuja
1-3
oksaa
tuoretta tilliä

Työvaiheet

Pohjan valmistus

1. Lisää pehmeään (huoneenlämpöiseeen) margariiniin kaikki piiraspohjan ainekset ja sekoita keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu löysältä, lisää hieman vehnäjauhoja, liian jäykkään taikinaan voit lisätä vähän vettä. Sekoita lisäysten jälkeen taikina jälleen tasaiseksi.

2. Voitele paistovuoka kasvimargariinilla

3. Taputtele taikina jauhotetuin sormin tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille, noin 4 cm korkeudelle. Taikina riittää ohuelti juuri ja juuri ø 25 cm paistovuokaan. Ohut taikinakerros takaa, että pohja kypsyy, eikä jää raa'aksi.

4. Siirrä piiraspohja odottamaan jääkaappiin.

Täytteen valmistus

1. Ota piiraspohja jääkaapista, murustele lohi tasaisesti piirakkapohjalle ja lisää sulatetut ja valutetut katkaravut.

2. Leikkaa sipulista ohuita suikaleita noin 2,5 dl ja kuullota ne pehmeäksi pannulla. Jäähdytä hetki ja lisää sipulinsuikaleet lohen ja katkarapujen päälle.

3. Silppua kevätsipulia sekä tuoretta tilliä varsineen ja ripottele ne päälle.

4. Raasta kasvijuustoa n. 1,5 dl.

5. Sekoita 1 rkl perunajauhoja kaurakermaan.

6. Yhdistä perunajauho-kaurakerma, kasvisjuustoraaste, kananmunat sekä mustapippuri ja sekoita ainekset tasaiseksi. Kaada seos piirasvuokaan ainesten päälle.

Paistaminen

Paista piirasta 200 asteisessa uunissa tasalämmöllä uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Paistamisen jälkeen, anna piirakan jäähtyä hyvin. Jos käytit irtopohjavuokaa, irrota jäähtynyt piiras vuoasta ja siirrä varovasti tarjoiluastiaan kahden ison paistolastan avulla. Tässä vaiheessa lisäkädet voi olla hyvä apu, sillä pehmeä piiras voi murtua helposti siirrettäessä. Jos tuntuu, ettei siirto onnistu ilman että piiras hajoaa, anna piiraan olla irtopohjalla - voit siirtää koko komeuden isolle tarjoilulautaselle irtopohjan kanssa.

Koristelu

Sulata ja valuta koristeluun tarkoitetut katkaravut. Asettele ne piiraan reunalle kauniiksi "kranssiksi". Leikkaa sitruunasta ohuita renkaita ja paloittele renkaat 4 osaan – laita katkarapujen päälle tillitupsujen kera. Purista vielä lopusta sitruunasta hieman sitruunanmehua katkarapujen päälle.

Tarjoa raikkaan vihersalaatin kera.

Vinkki!

Sinä päivänä kun vieraat tulevat, tuntuu ettei ehdi tekemään mitään ajoissa. Voit helpottaa kiirettä aika paljon jos valmistat piiraan jo edellisenä päivänä. Lämmitä piirasta ennen tarjoilua korkeintaan kädenlämpöiseksi ja koristele sen jälkeen ohjeen mukaan. Tämä piiras maistuu hyvältä sekä viileänä ja lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Upota siika hetkeksi kuumaan öljyyn ja ripota makuaineet päälle. Superherkullinen aasialaistyylinen kala valmistuu puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Uppopaistettu siika ja soija-chilikastike

Ainekset

2
(à 350 g)
perattua ja suomustettua siikaa
5
cm:n pala
inkivääriä
2
kevätsipulia
½
ruukkua
korianteria
3
tl
sormisuolaa
Soija-chilikastike
2
punaista chiliä
3
rkl
soijakastiketta
2
rkl
riisiviinietikkaa
Lisäksi
1
l
rypsiöljyä tai auringonkukkaöljyä

Työvaiheet

  1. Kuivaa kalat kauttaaltaan huolellisesti ja kääri ne kuivaan talouspaperiin, jotta saat pinnasta pois kaiken kosteuden.

  2. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Suikaloi kevätsipuli ja hienonna korianteri.

  3. Tee kastike. Viipaloi chilit. Sekoita soija ja etikka kulhossa. Lisää puolet chileistä, jätä loput koristeluun.

  4. Kuumenna öljy isossa wokkipannussa tai laakeassa padassa 180-asteiseksi. Jos käytössäsi ei ole mittaria, kokeile öljyn kypsyyttä esimerkiksi leipäpalalla. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun leipä paistuu poreillen öljyn pinnalla. (Pidä varmuuden vuoksi kansi käden ulottuvilla.)

  5. Kypsennä kalat yksi kerrallaan. Laita siika varovasti reikäkauhalla kuumaan öljyyn. Paista 3 minuuttia ja käännä kala. Jatka paistamista 3 minuuttia. Nosta siika reikäkauhan ja metallisen lastan avulla talouspaperille. Ripottele suolaa pinnalle. Paista toinen siika samoin. Siirrä kalat tarjoiluastiaan.

  6. Paista inkiväärisuikaleet öljyssä rapeiksi, noin 2 minuuttia. Levitä inkivääritikut, kevätsipuli, korianteri ja chilit kaloille. Tarjoa soija-chilikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)