Raaka liha, parempaa ei ole.
Carpaccion hienous on siinä, että se on todella helppo valmistaa mutta erittäin näyttävä annos. Täydellinen hurmausruoka siis.
Annoksen vaativin osuus on se, että lihan saa leikattua tarpeeksi ohueksi. Ja tietty se, että raaskii ostaa tarpeeksi laadukasta lihaa.
Lisukkeet ja mausteet voi heitellä fiilispohjalta, mutta suolan kanssa ei kannata kitsastella.
Carpaccio
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista fileestä kalvot ja muu epämääräinen.
- Kääri liha kelmuun ja nakkaa hetkeksi pakastimeen. Reilu puoli tuntia tai vajaa tunti riittää hyvin. Kohmeista lihaa on helpompi käsitellä.
- Revi kelmu irti ja siivuta liha poikkisyin niin ohuiksi viipaleiksi, että valo kuultaa niiden läpi.
- Asettele viipaleet joko yhdelle isolle vadille tai annoslautasille.
- Ripottele lihaviipaleille reilusti suolaa. Tarkkaa määrää on hankala antaa, mutta itse nappaan suolahippusia peukalo-etusormi-keskisormiotteella ja ripottelen lihaviipaleille ainakin yhden hyppysellisen per annos. Omaan annokseeni saatan laittaa enemmänkin.
- Rouhi päälle mustapippuria, tiputtele lihoille myös muutama Tabasco-tippa ja puristus limemehua.
- Vuole lihan päälle parmesaanilastuja, lisää kourallinen rucolaa per annos sekä muutamia kapriksia. Kuvan annoksesta kaprikset unohtuivat, joten silppusin niiden tilalle kevätsipulin varsia.
- Lorauta päälle vielä oliiviöljyä.
Moi!