
Helsinkiläisen ravintola Torin lihapullat eli Jallupullat ovat ruokaklassikko. Lihapullaohje on otettu talteen HS Nyt-liitteestä. Sattunneesta syystä tein reseptin viskillä höystettynä!
Viskipullat ravintola Torin tapaan
Ainekset
Työvaiheet
sekoita lihapulla-ainekset yleiskoneessa tai käsin. Kun taikina on huolellisesti vaivattu, pyörittele massasta lihapulleiroita. Ne saavat jäädä varsin suuriksi. Paista 175 asteisessa uunissa 45 minuuttia.Â
Tee odotellessa kastike ja hauduta lopuksi pullia hetki kastikkeessa. Tarjoa puolukkahillon ja aidon perunamuusin kanssa.
Viskikastikeohje:
Sulata voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot, ruskista. Kaada päälle demiglaze kastikepohja ja lisää kuuma vesi ja härkäfondi. Sekoita sileäksi ja hauduta puolisen tuntia. Mausta kermalla, suolalla, pippurilla, viskillä ja ripauksella suolaa. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa härkäfondia.