
Retiisinnaateilla maustettu voi - radis beurre
Ainekset
Työvaiheet
Ota voi pehmenemään.
Leikkaa retiisien naatit irti ja ryöppää niitä muutama minuutti runsaassa reilusti suolatussa (noin ruokalusikallinen per litra) vedessä. Jos haluat retiiseistä terävämmän makuisia, tämän vaiheen voi korvata liottamalla naatteja kylmässä vedessä jääkaapissa tunnin.
Ryöppäyksen jälkeen purista vesi pois naateista ja soseuta ne esim. sauvasekoittimella. Sekoita pehmeä voi joukkoon niin, ettei se pääse sulamaan: odota että sose on jäähtynyt ja tee sekoittaminen mieluusti esimerkiksi haarukalla. Maista ja suolaa tarpeen ja maun mukaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Voita voi käyttää vaikkapa kuvan mukaan patonkien päällä viipaloitujen retiisien kanssa. Maku on suhteellisen hieno, joten vahvan ruuan kanssa se ei toimi, mutta esimerkiksi alkupalan kuohuviinin kanssa oivallinen. Voita voi käyttää myös yrttivoin tapaan esimerkiksi paistetun kalan maustamiseen.