Apetinan salaattikuutiot, Rainbown välimerelliset juustot ja muut joskus virheellisesti fetaksi nimitetyt tuotteet toimivat pikalounaissa ja muihin aineisiin sekoitettuna. Parhaimmillaan ne jäljittelevät fetaa tarpeeksi hyvin jättääkseen lounassalaatista etäisesti hyvän mielen.

Oikea feta sen sijaan on ihan oma lukunsa. Suolainen, paksu ja lohkeileva juusto ei ole rakenteeltaan kumista vaan pikemminkin murenevaa ja murustuvaa. Kiitos EU-sääntelyn, voi aitoa kreikkalaista tavaraa löytää supermarketista kun lukee pakkauksia tarkasti. Feta-nimeä kun saa nimittäin käyttää vain alkuperäisellä menetelmällä tehdyssä juustossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min / 1-2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Yrttimarinoitu feta

Ainekset

Marinoitu feta
1
kpl
valkosipulinkynsi
1,5
dl
extra virgin -oliiviöljyä
kaksi kourallista yrttejä (basilika& timjami toimivat aina)
200
g
fetaa

Työvaiheet

Kuutioi feta ja laita kuutiot väljästi säilykepurkkiin tai tiiviskantiseen pakasterasiaan. Sekoita muut aineet tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa ja täytä fetapurkki seoksella kunnes kuutiot peittyvät. Tervittaessa voit jatkaa seosta pelkällä öljyllä. Sijoita jääkaappiin vähintään yön yli tai mielellään pidemmäksikin ajaksi. Nauti sellaisenaan mezenä tai patongin kanssa.

Huom.! Oliiviöljy näyttelee kaikissa kypsentämättömissä ruuissa erilaista osaa kuin kypsennetyissä. Kun öljy syödään kylmänä marinadissa tai salaatissa, kannattaa käyttää aina extra virgin -oliiviöljyä ja mielellään panostaa hiukka laatuun jos mahdollista. Maku on myös parempi kun purkki on vasta avattu: yli vuoden ikäistä öljyä ei kannata kauheasti kylmänä edes syödä, vaikka parasta ennen -päivämäärään olisikin vielä aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1939 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Myös Japanissa parsa tuo kevään pöytään. Tässä ohjeessa parsat saavat pintaansa tofua ja misokastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsaa ja tofua

Ainekset

2
nippua (à 500 g)
vihreää parsaa
300
g
pehmeää tofua
1
dl
seesaminsiemeniä
dl
bbq-misokastiketta (esim. Yutaka)
1
sitruuna lohkoina
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsojen kovat kannat pois. Kuori parsat puolesta välistä alaspäin.
  2. Soseuta tofu sauvasekoittimella. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa pannussa noin 3 minuuttia. Laita siemenet sivuun.
  3. Lisää pannuun sen verran vettä, että parsat peittyvät. Keitä parsoja erissä noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Nosta kypsät parsat tarjoiluvadille.
  4. Lisää tofu, misokastike ja seesaminsiemenet kypsien parsojen päälle. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Anna ruokailijoiden maustaa annoksensa sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa parsat esimerkiksi sobanuudelien kanssa.

Vinkki Voit käyttää bbq-misokastikkeen sijaan tavallista misoa, jonka maustat sitruunamehulla ja seesamiöljyllä.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Vegaaninen, maidoton ja laktoositon salaatinkastike on mukava vaihtoehto silloin kun haluat huomioida erikoisruokavaliota noudattavat ruokailijat. Sama kastike maistuu monille, myös "kaikkiruokaisille".
Vegaaninen, maidoton ja laktoositon salaatinkastike on mukava vaihtoehto silloin kun haluat huomioida erikoisruokavaliota noudattavat ruokailijat. Sama kastike maistuu monille, myös "kaikkiruokaisille".

Raikas vegaaninen jogurtti-majoneesikastike on myös gluteeniton, maidoton ja laktoositon. Se on mainio kastike erilaisille salaateille ja vaikka kasvispihveille. Käy mainiosti myös dippinä! Vähemmän kaloreita, enemmän makua.

Kastike sopii myös viileäksi kastikkeeksi kalalle, kanalle ja...

Kokeile! Jogurtti-majoneesikastike maustaa ja mehevöittää monet salaatit sekä lisukkeet

Pehmeä ja sitruunaisen raikas jogurtti-majoneesikastike täydentää ruokaisia salaatteja. Kokeile kastiketta myös perunasalaatin ja varhaiskaalisalaatin valmistuksessa!

Saat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen jogurtti-majoneesikastike salaatille

Ainekset

1
dl
vegaanista majoneesia
1,5
dl
maustamatonta kasvijogurttia, esim. Alpro Soy Mild & Creamy
2
rkl
sitruunanmehua
1
rkl
sinappia
0,5
tl
suolaa
2
tl
sokeria
mustapippuria rouhittuna oman maun mukaan

Työvaiheet

1. Mittaa kasvipohjainen majoneesi ja jogurtti astiaan.

2. Purista sitruunanmehu ja lisää joukkoon.

3. Lisää seokseen sinappi, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

Kaada kastike tarjoilukulhoon ja peitä kannella tai tuorekelmulla. Säilyy jääkaapissa n. 7 pv.

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Lämpimät tomaattileivät
4 annosta 40 minuuttia
Tarjoa tomaatilla ja valkosipulilla maustetut bruschettat alkupalana tai illanistujaisten pieninä suupaloina.
Lämpimät tomaattileivät

Arvioi: (3kpl)
5 4 3 2 1 0
Ainekset
1 patonki
1 rkl Dansukker...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Monet pitävät perunasalaattia arkisena ruokana. Se on kuitenkin erinomainen tarjottava erilaisissa juhlissa. Koristele perunasalaatti ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä, cocktailkurkuilla ja minitomaateilla. Voit laittaa sen tarjolle myös rapean salaattipedin päällä.
Monet pitävät perunasalaattia arkisena ruokana. Se on kuitenkin erinomainen tarjottava erilaisissa juhlissa. Koristele perunasalaatti ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä, cocktailkurkuilla ja minitomaateilla. Voit laittaa sen tarjolle myös rapean salaattipedin päällä.

Helppotekoinen vegaani ja gluteeniton perunasalaatti on myös maidoton sekä luonnollisesti laktoositon. Siksi se onkin oivallista tarjottavaa monenlaisissa juhlissa. Voit huomioida ruokaisalla perunasalaatilla monen syöjän erikoisruokavalion. Tarjoamalla lisäksi sopivia kasvis-, kala-, kana- tai...

Itse tehty perunasalaatti on maukasta tarjottavaa. Se on varsin salonkikelpoinen myös moniin juhliin ja tilaisuuksiin. Koristele perunasalaatti kauniisti ennen tarjoilua. Näyttävää ja täyttävää!

Voit helpottaa ja nopeuttaa perunasalaatin tekoa keittämällä perunat jo edellisenä päivänä....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Vaikeustaso
Helppo

Vegaani gluteeniton perunasalaatti

Ainekset

n. 900
g
perunoita, valitse kiinteä lajike
200
g
cocktailmaustekurkkuja (tai tavallisia maustekurkkuja)
50
g
purjoa (tai punasipulia)
1,5
dl
vegaanista majoneesia
1,5 - 2
dl
maustamatonta soijajogurttia, esim. Alpro Mild & Creamy
3
rkl
cocktailkurkun lientä (huom! määrä korjattu 11.5.2019)
1
rkl
sinappia
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
rouhittua mustapippuria
Koristeluun tuoretta persiljaa, cocktailkurkkuja ja minitomaatteja.

Työvaiheet

1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi, kaada keitinvesi pois ja jäähdytä hyvin.
Vinkki: Tämä vaihe olisi helpointa tehdä jo edellisenä päivä, sillä silloin sinulla ei mene aikaa perunoiden jäähdyttelyyn.

2. Kuori kypsät, jäähtyneet perunat ja leikkaa paloiksi tai viipaleiksi.

3. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja paloittele myös cocktailkurkut. Kaada purjo ja kurkunpalat perunoiden joukkoon.

4. Tee kastike: Yhdistä vegaani majoneesi, soijajogurtti, cocktailkurkun liemi, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

5. Kaada kastike perunapalojen, purjorenkaiden ja cocktailkurkkujen joukkoon ja sekoita hyvin.

Peitä kulho ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Koristele ennen tarjoilua persiljalla, cocktailkurkuilla ja minitomaateilla.

Seuraa meitä myös Instagramissa #bilberryhill!

Kommentit (2)

Vierailija

3 dl kurkun lientä, oikeasti näin paljon?

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei! Kiitos paljon tarkkaavaisuudesta! Oikea määrä on 3 ruokalusikallista - virhe on korjattu reseptiin :). Terveisin Sinikka & Bilberry Hill

@bilberryhill