Viinityttää on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Massaman curry on thaimaalainen melko mieto punainen curryruoka. Lämmittää ihanasti kylminä iltoina ja on erinomainen pari valkoviinille. Tarjoillaan riisin kera.

Helppo ja herkullinen resepti, joka houkuttelee tekemään uudestaan ja uudestaan tätä thaimaalaista herkkua. Valmistelut eivät vie pitkään. Jonkin verran pilkkomista ja sitten hauduttelua. 

Aloita valmistelut varmistamalla, että valkoviini on kylmässä! Vinkki! Aasialaisten ja mausteisten ruokien kanssa sopii erinomaisesti raikkaat valkoviinit, jossa on hieman jäännössokeria. Esimerkiksi etelä-afrikkalainen False Bay Chardonnay.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 mmin
Vaikeustaso
Kohtalainen

Massaman currya ja False Bay Chardonnayta

Ainekset

400
g
broilerin rintafiletä
400
g
kookosmaitoa
1
kpl
punainen tulinen chili
3
rkl
punainen currytahnaa
2
rkl
tamarindikastiketta
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
2
kpl
laakerinlehtiä
3
kpl
perunaa
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipuli
kourallinen maapähkinöitä

Työvaiheet

Leikkaa broileri palasiksi. Ruskista palat pannulla öljyssä. Mausta miedosti soijalla.

Kuori porkkanat, sipulit ja perunat. Pilko porkkanat ohuehkoiksi viipaleiksi ja perunat neljään osaan. Sipulit pilkotaan lohkoiksi.

Kaada kookosmaito kattilaan. Sekoita rauhallisesti joukkoon kaikki mausteet sekä chili, josta on poistettu siemenet.

Anna muhia viitisen minuuttia. Lisää juurekset ja paistetut broilerin palat.

Keitä miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsyneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Borssikeiton tavallista nopeampi versio syntyy mureasta lihasta, vaikkapa naudan paahtopaistista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Borssikeitto

Ainekset

400
g
mureaa naudanlihaa, esimerkiksi paahtopaistia
75
g
voita
l
vettä
2
lihafondikuutiota
1
laakerinlehti
1
sipuli
1
iso porkkana
50
g
selleriä
450
g (3–4 kpl)
punajuuria
200
g
kaalia
½
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
mustapippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
valkoviinietikkaa
3
perunaa
lehtipersiljaa hienonnettuna
LISÄKSI
smetanaa

Työvaiheet

  1.  Pyyhi liha talouspaperilla kuivaksi. Pilko liha 2½ cm x 2½ cm:n kuutioiksi (poista mahdolliset kalvot ja jänteet).

  2.  Käytä voista puolet lihan ruskistamiseen. Kuumenna ison kattilan pohjalla voita. Ruskista lihapalat parissa erässä joka puolelta niin, että niissä on hyvä ruskea pinta.

  3.  Kaada lihapalojen päälle kattilaan vesi ja lisää fondikuutiot sekä laakerinlehti. Laita kiehumaan miedolle lämmölle (noin 35–40 minuutiksi) kannen alle ja jatka muiden ainesten käsittelyä.

  4.  Kuori sipuli, porkkana ja selleri. Hienonna sipuli, pilko selleri pieniksi ja porkkana hieman isommiksi paloiksi.

  5.  Suojaa työlauta muutamalla kelmukerroksella. Kuori punajuuret. Raasta ne kartioraastimen isokoloisella terällä tai monitoimikoneessa (Raastetta tulee noin 350 g). Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

  6.  Kuumenna jäljelle jäänyt osa voista isossa paistinpannussa tai kattilassa. Laita sipulit voihin ja kuullota muutaman minuutin ajan.

  7.  Lisää selleri ja porkkana, paistele taas muutaman minuutin ajan. Lisää punajuuri ja kaali, paista vielä noin 10 minuuttia eli siihen asti, kunnes kasvisraaste on hieman kypsynyt ja sen tilavuus on pienentynyt. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla, sekoittele pannulla vielä minuutin ajan.

  8.  Kuori lihakattilan liemestä tarvittaessa vaahtoa pois. Kaada pannussa olevat kasvikset lihakattilaan. Yhdistä tomaattipyree ja viinietikka ja lisää seos kattilaan. Keitä noin 20 minuuttia.

  9.  Kuori ja pilko perunat. Lisää ne keittoon ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

  10.  Viimeistele keitto lehtipersiljalla. Tarjoa smetanan kera.

Kommentit (0)

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta on taivaallista syksyistä sosekeittoa. Kurpitsan paahteisuus, keiton mausteisuus ja kookoskerman täyteläisyys tekee siitä täydellistä ruokaa kylmiin syyspäiviin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paahtaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa
300
g
bataattia
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipuli
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2-3
kpl
kotimaista omenaa
2
kpl
mietoa chiliä
5-10
g
tuoretta inkivääriä
3
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
suolaa
3/4
tl
mustapippuria
6
dl
kasvislientä
2,5
dl
kookoskermaa
3/4
tl
juustokuminaa
3/4
tl
kurkumaa
Viimeistelyyn yrttejä ja siemeniä

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
Kuori ja paloittele myskikurpitsa, bataatti, porkkanat ja sipuli.
Kuori valkosipulinkynnet.
Poista omenoista siemenkota ja lohko muutamaan osaan.
Halkaise chilit, poista siemenet sekä valkoiset osat ja hienonna chilit.
Kuori ja hienonna inkivääri.
Laita kaikki kasvikset, chili ja inkivääri uunivuokaan, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda n. 40 minuuttia.
Mittaa kattilaan kasvisliemi, kookoskerma, juustokumina ja kurkuma ja kiehauta.
Lisää joukkoon paahdetut kasvikset ja soseuta sauvasekoittimella tasaisen kuohkeaksi.
Kuumenna samalla sekoitellen kiehuvan kuumaksi.
Viimeistele siemenillä ja yrteillä ja tarjoile esimerkiksi sämpylöiden kera.😍

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Andrea Hasselblatt KUVA Panu Pälviä

Sahramilta tuoksuva kalakeitto ammentaa makumaailmansa ranskalaisesta klassikosta, bouillabaissesta, mutta tämä soppa valmistuu vain reilussa puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalakeitto sahramilla

Ainekset

300
g
perunoita
2
porkkanaa
½
fenkoli
1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
paketti
sahramia
1
tl
kuivattua timjamia
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
tomaattimurskaa
6
dl
kala- tai kasvislientä
300
g
vaaleaa kalaa, esim. kuhaa, siikaa, ahventa tai seitä
½
tl
suolaa
ripaus
cayennepippuria
LISÄKSI
1
ruukku
tilliä
VALKOSIPULIJOGURTTI
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja suikaloi hienoksi fenkoli. Paista perunaa, porkkanaa, sipulia ja fenkolia öljyssä noin 2 minuuttia.

  2. Lisää sahrami, timjami ja tomaattipyree. Paista sekoittaen noin 4 minuuttia.

  3. Lisää tomaattimurska ja liemi. Anna kiehua hiljaa kannen alla n. 20 minuuttia. Mausta oman maun mukaan suolalla ja cayennepippurilla.

  4. Paloittele kala pieneksi keittoon. Anna kiehua hiljaa 3–4 minuuttia. Anna vetäytyä hetki. Hienonna tilliä keiton päälle.

  5. Sekoita valkosipulijogurtin ainekset. Tarjoa keiton kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Muhkean makuinen juureskeitto saa kypsyä uunissa pitkään, jolloin juuresten makeus nousee esille. Savukasslerin savuisuus ja suolaisuus täydentävät makua, ja olut tuo liemeen hapokkuutta.

Jos liemi haihtuu pitkän kypsentämisen aikana liikaa, lisää joukkoon lihalientä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
110 min
Vaikeustaso
Helppo

Maalaiskeitto uunissa

Ainekset

500
g
punajuuria
300
g
porkkanoita
200
g
juuriselleriä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
200
g
savukassleria
2
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1,2
l
lihalientä
3
dl
lager-olutta
1
laakerinlehti
2
tl
kuivattua timjamia
(suolaa)
Piparjuurismetana
1
prk (120 g)
smetanaa
2
rkl
piparjuurta raastettuna
ripaus suolaa ja sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret, porkkanat ja juuriselleri ja raasta ne raastimen isolla terällä tai vihannesleikkurilla.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi savukassler.
  3. Kuumenna öljy uuninkestävässä kattilassa. Lisää tomaattipyree, juuresraaste, sipuli- ja valkosipulinkynnet sekä savukasslerkuutiot. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää joukkoon lihaliemi ja olut. Lisää laakerinlehti ja timjami. Kiehauta kuumaksi.
  4. Nosta kattila 175-asteisen uunin alatasolle ja anna hautua 1½ tuntia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  5. Sekoita smetanan joukkoon piparjuuriraaste, ripaus suolaa ja sokeria. Tarjoa keiton kanssa piparjuurismetanaa.

Kommentit (0)