
Massaman curry on thaimaalainen melko mieto punainen curryruoka. Lämmittää ihanasti kylminä iltoina ja on erinomainen pari valkoviinille. Tarjoillaan riisin kera.
Helppo ja herkullinen resepti, joka houkuttelee tekemään uudestaan ja uudestaan tätä thaimaalaista herkkua. Valmistelut eivät vie pitkään. Jonkin verran pilkkomista ja sitten hauduttelua.
Aloita valmistelut varmistamalla, että valkoviini on kylmässä! Vinkki! Aasialaisten ja mausteisten ruokien kanssa sopii erinomaisesti raikkaat valkoviinit, jossa on hieman jäännössokeria. Esimerkiksi etelä-afrikkalainen False Bay Chardonnay.
Massaman currya ja False Bay Chardonnayta
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa broileri palasiksi. Ruskista palat pannulla öljyssä. Mausta miedosti soijalla.
Kuori porkkanat, sipulit ja perunat. Pilko porkkanat ohuehkoiksi viipaleiksi ja perunat neljään osaan. Sipulit pilkotaan lohkoiksi.
Kaada kookosmaito kattilaan. Sekoita rauhallisesti joukkoon kaikki mausteet sekä chili, josta on poistettu siemenet.
Anna muhia viitisen minuuttia. Lisää juurekset ja paistetut broilerin palat.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsyneet.