Viinityttää on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Massaman curry on thaimaalainen melko mieto punainen curryruoka. Lämmittää ihanasti kylminä iltoina ja on erinomainen pari valkoviinille. Tarjoillaan riisin kera.

Helppo ja herkullinen resepti, joka houkuttelee tekemään uudestaan ja uudestaan tätä thaimaalaista herkkua. Valmistelut eivät vie pitkään. Jonkin verran pilkkomista ja sitten hauduttelua. 

Aloita valmistelut varmistamalla, että valkoviini on kylmässä! Vinkki! Aasialaisten ja mausteisten ruokien kanssa sopii erinomaisesti raikkaat valkoviinit, jossa on hieman jäännössokeria. Esimerkiksi etelä-afrikkalainen False Bay Chardonnay.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 mmin
Vaikeustaso
Kohtalainen

Massaman currya ja False Bay Chardonnayta

Ainekset

400
g
broilerin rintafiletä
400
g
kookosmaitoa
1
kpl
punainen tulinen chili
3
rkl
punainen currytahnaa
2
rkl
tamarindikastiketta
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
2
kpl
laakerinlehtiä
3
kpl
perunaa
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipuli
kourallinen maapähkinöitä

Työvaiheet

Leikkaa broileri palasiksi. Ruskista palat pannulla öljyssä. Mausta miedosti soijalla.

Kuori porkkanat, sipulit ja perunat. Pilko porkkanat ohuehkoiksi viipaleiksi ja perunat neljään osaan. Sipulit pilkotaan lohkoiksi.

Kaada kookosmaito kattilaan. Sekoita rauhallisesti joukkoon kaikki mausteet sekä chili, josta on poistettu siemenet.

Anna muhia viitisen minuuttia. Lisää juurekset ja paistetut broilerin palat.

Keitä miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsyneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Maukkain keittoliemi syntyy, kun haudutat peratut rantakalat kokonaisina ja lisäät joukkoon merisuolaa ja tillinvarsia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Rantakalakeitto

Ainekset

1
kg
onkikaloja, esim. ahvenia, särkiä, haukea
2
l
vettä
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
kokonaisia valkopippureita
3
laakerinlehteä
4
tillinoksaa
5
kiinteä perunaa
2
porkkanaa
½
pieni purjo
tilliä silputtuna
nokare voita

Työvaiheet

  1. Perkaa kalat, poista sisälmykset ja kidukset. Huuhtele kylmällä vedellä.

  2. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon kokonaiset kalat, suola, pippurit ja laakerinlehdet. Taita joukkoon tillin varret, säästä lehdet. Hauduta kaloja kevyesti poreillen 20 minuuttia. Kuori pois pinnalle muodostuva vaahto.

  3. Kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Silppua tillin lehdet.

  4. Siivilöi liemi. Lisää kasvikset liemeen kypsymään 15 minuutiksi.

  5. Perkaa kalat ruodottomiksi paloiksi. Lisää kalapalat muuten kypsän keiton joukkoon. Viimeistele voinokareella ja tuoreella tillillä.