Nämä maissileivät ovat Venezuelassa perinteistä herkkua. Kokeile turska-arepoita ja tiedät miksi!
Itämeren turskakantojen palauttamiseksi on tehty paljon töitä. Kalastus on kuitenkin yhä liian voimakasta ja sen rajoittaminen on vaikeaa. Suomen rannikolla turskaa oli hyvin viimeksi 1980-luvun alussa. Nykyään suomalaiset tuntevat turskan parhaiten pakastealtaasta, josta sitä saa esimerkiksi kalapuikkoina ja pakastefileinä.
Vastuullisia vaihtoehtoja ruokapöytään ovat esimerkiksivat MSC-merkityt tuotteet. Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas
Venezuelalaiset arepat
Ainekset
Työvaiheet
Mittaa vesi kulhoon ja sekoita veden joukkoon suola. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina on puuromaista ja irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa taikinan joukkoon öljy. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
Pyöritä taikinasta palloja ja litistä ne noin 1 sentin paksuisiksi. Paista runsaassa öljyssä noin 5–10 minuutin ajan molemmin puolin. Varo polttamasta pintaa.
Laita arepat lopuksi vielä 200 asteiseen uuniin 10 minuutiksi. Anna arepojen jäähtyä hetki.
Paista turskafileet öljyssä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Purista lopuksi päälle limen mehua.
Valmista marinoidut punasipulit. Leikkaa sipulista ohuita renkaita. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada sipulirenkaiden päälle.
Valmista korianterimajoneesi. Silppua valkosipuli ja korianteri. Sekoita majoneesin joukkoon ja mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla.
Täytä halkaistut arepat turskalla, korianterimajoneesilla, marinoiduilla punasipuleilla, paistetuilla sienillä ja avokadoviipaleilla. Ripottele halutessasi päälle chilihiutaleita.