Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Pekoni-taatelipintxot sointuvat upeasti glögin kylkeen.
Pekoni-taatelipintxot sointuvat upeasti glögin kylkeen.

Pienemmän porukan pikkujoulupöytään katetaan suloisia sormisyötäviä. Keräsimme yhteen sekä makeita että suolaisia herkkuja.

  1. Itse tehty suklaalevy. Suklaaherkut kuuluvat joulun juhliin. Tarjoa vieraille konvehtien sijaan itse tehtyjä suklaalevyjä. Valitse haluamasi suklaa ja päästä mielikuvituksesi valloilleen makuparien kanssa. Tässä muutama yhdistelmä kokeiltavaksi:
    Tumma suklaa + pistaasipähkinät ja vadelmarouhe
    Maitosuklaa + toffee ja lakritsi
    Valkosuklaa + salmiakkirouhe
     
  2. Juustoranskikset. Uppopaistettua juustoa, mikäs sen parempaa? Nämä helpot juustotikut sopivat nautittavaksi sellaisenaan, mutta voit halutessasi valmistaa juustotikkujen seuraksi pirteän romescokastikkeen. Romescokastikkeessa paahdetut paprikat soseutetaan manteleiden ja rapean maalaisleivän kanssa herkulliseksi dipiksi.
     
  3. Jäätelö vai kuppikakku? Jäätelöannoksesta inspiraationsa saaneet sundae-kuppikakut hurmaavat juhlavieraat upealla kuorrutteella. Voit hyvin valmistaa kuppikakut edellisenä päivänä ja kuorruttaa ne juuri ennen tarjoilua. Nämä herkut uppoavat taatusti perheen pienimmillekin, kun koristelet kuppikakut suklaakastikkeella ja värikkäillä strösseleillä.
     
  4. Tuulahdus Baskimaasta. Suolaisen ja makean täydellinen liitto. Pekoni-taatelipintxoissa taatelin makeuttama pekonipaistos maustetaan savupaprikalla ja jouluisella kanelilla. Paistos ladotaan patonkiviipaleiden päälle ja viimeistellään pinjansiemenillä. Täydellinen seuralainen glögille!
     
  5. Klassikon muffiniversio. Ranskalainen sipulipiiras löysi itselleen uuden muodon. Näissä pikkupiiraissa maistuu karamellisoitu sipuli, ranskalainen valkohomejuusto ja aromikas rosmariini. Kokeile valmistaa piiraat sekä punaisista että keltaisista sipuleista, näin muffinipellin täyttää kaunis värikirjo.
     
  6. Pikkujoulujen varma hitti. Pikkujoulun tarjottavat yhdellä laudalla? Onnistuu! Kokoa näyttävä leikkelelauta erilaisista suolaisista ja makeista herkuista. Valkosuklaakinuskilla hunnutettu valkohomejuusto ja suklainen kirsikkahillo ovat leikkelelaudan vetonaulat. Yhdistä niiden kanssa esimerkiksi suolakeksejä, marmeladeja ja hedelmiä. 

Reseptit: Riikka Väliahde, Sanna Kekäläinen, Riikka Kaila, Raisa Laine, Krista Kupariharju.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla