Valitsimme maukkaimmat juomat neljälle erilaiselle kasvisruualle.

Perinteiset viinisuositukset on usein tehty sekasyöjiä ajatellen. Monien juomien ilmoitetaan sopivan erityisen hyvin vaikkapa lohen tai lampaan kanssa. Kasvisruoille suosituksia on hankalampi löytää – varsinkaan jos kasvisruoka ei ole kevyttä ja raikasta. Mutta Soppa365 auttaa! Valitsimme täydelliset juomat neljälle kesän vegeherkulle.

1. Tempeh

Tempeh valmistetaan soijapavuista fermentoimalla, ja sen mausta löytyy pähkinän ja sienen aromeita. Usein tempeh marinoidaan ennen käyttöä, ja siksi sen maku voi olla samaan aikaan makea, suolainen ja umaminen. Paras juoma tähän yhdistelmään on runsaan hedelmäinen ja kuiva valkoviini, josta löytyy myös pähkinäisyyttä ja kermaisuutta sekä kypsän sitruksinen hapokkuus. Kokeille esimerkki chenin blanc -rypäleestä tehtyä viiniä tai hedelmäistä kevyesti tammitettua chardonnayta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tempeh-salaatin ohjeen löydät täältä.

2. Grillattu kukkakaali

Paahdetun ja grillatun kukkakaalin maussa on runsaasti hapokkuuta. Siksi riesling toimii sen kanssa mainiosti. Valitse kypsän hedelmäinen riesling, josta löytyy yrttisyyttä ja sopivasti mausteisuutta.

Grillattujen kukkakaalipihvien ohjeen löydät täältä.

3. Portobello

Lihaisan portobellosienen paras seuralainen on punaviini, jossa on maanläheistä sienimäisyyttä. Juomasta on hyvä löytyä myös rasvaisuutta tasapainottavaa hapokkuuta – erityisesti, jos sienten valmistuksessa on käytetty runsaasti öljyä. Kokeille portobellon kanssa esimerkiksi italialaista dolcetto-rypäleestä valmistettua viiniä tai pinot noiria. Molempien viinien maanläheiset aromit ja hapokkuus tukeutuvat hienosti sienen makumaailmaan.

Paahdettujen portobellosienten ohjeen löydät täältä.

4. Vihreät kasviskulhot

Trendikkäissä kasviskulhoissa voi olla täytteenä esimerkiksi riisiä, kvinoaa, avokadoa ja monia muita kasviksia. Usein niissä on myös hapokas kastike, johon viinin yhdistäminen on haastavaa. Hyvä sääntö on: hapokkaalle hapokasta. Vihreiden kulhoruokien viineissä saa olla myös runsaasti hedelmäisyyttä. Se tukee annoksen monipuolisia makuja tasaisesti. Kokeile esimerkiksi runsaan hapokkaisia ja hedelmäisiä albarino-rypäleestä tehtyjä viinejä Espanjasta tai Portugalista.

Katso tofu-pokekulhon ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla