Se näyttää pannupizzalta, mutta juustoisen kuoren alla muhii mehevä pastavuoka. Kuva: Teemu Leminen.
Se näyttää pannupizzalta, mutta juustoisen kuoren alla muhii mehevä pastavuoka. Kuva: Teemu Leminen.

Tarvitset neljä raaka-ainetta ja puoli tuntia, niin edessäsi on pizzetti. Se on pastavuoka, joka yhdistää spagetin ja pizzan parhaat puolet.

Tiedättekö sen hyvän fiiliksen, kun löytää uuden ruokalajin, jonka tietää jo ensimmäisen haarukallisen jälkeen vakiintuvan osaksi oman keittiön vakioruokalistaa?

Minulle kävi viikonloppuna niin pizzetti-pastavuoan kanssa. The Best Blog Recipes -sivustolta bongaamani pizzetti on saanut nimensä kahden suosikkiruuan, pizzan ja spagetin yhdistelmästä. Käytännössä pizzetti on spagettivuoka, joka päällystetään pizzan tapaan juustoraasteella ja pepperonimakkarasiivuilla. Tai ehkä pizza, jossa on taikinapohjan sijaan spagettia?

Aluksi ihastuin pizzetissä sen helppouteen. Vuokaan tarvitaan spagettia, valmista tomaattipohjaista pastakastiketta, juustoraastetta ja pepperonimakkaraa. Raaka-ainelistaus oli siis ilahduttavan lyhyt, vain neljän tuotteen mittainen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pizzetti ei ole myöskään kovin työläs. Riittää, että keittää spagetit ja kasaa ne sitten kerroksittain uunivuokaan tomaattikastikkeen, juustoraasteen ja pepperonien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäksi pizzetin reseptissä ilahdutti muunneltavuus. Ehkä ensi kerralla kokeilen spagetin tilalla pätkittyä rakettispagettia tai jotain muuta pastaa. Hifistelyversioon voisin keittää tomaattikastikkeen itse! Entä pitäisikö pizzettiin lisätä vähän enemmän juustoa? Voisiko pizzetin vegeversioon laittaa vaikka hyvin maustettua soijarouhetta, jolloin lopputulos olisi bolognesemainen?

(Totuuden nimissä myönnän, että muuntelin jo omaa testiversiotani raastamalla siihen jääkaapissa lojuneen parmesaanin jämät ja revin valmiin paistoksen päälle muutaman basilikan lehden, ihan vain koristeeksi.)

Kun otin pizzetin uunista, olin ilahtunut. Tomaattikastike kupli terhakkaasti ja pizzetin pinta oli kauniin ruskea ja pepperonit rapeita. Aikaa kokkaukseen kului puolisen tuntia, tästä aktiivista puuhastelua oli ehkä nelisen minuuttia, siis vuoan kasaamiseen kulunut aika.

Paistoksen pinta oli tosiaan hyvin pizzamainen, kiitos juuston, tomaattikastikkeen ja pepperonimakkaran yhdistelmän. Kun paistosta kaapi syvemmältä, alkoi makumaailma muistuttaa perinteistä tomaattista pastavuokaa. Maukas ja tuhti yhdistelmä!

Pizzetti päätyy varmasti ainakin meikäläisen arkiruokapalettiin ihan vain helppoutensa ja nopeutensa vuoksi. Pizza ja spagetti keikkuvat tunnetusti suomalaisten suosikkiruokien listalla vuodesta toiseen, joten uskoisin, että pizzetti tekee hyvin kauppansa myös muiden herkuttelijoiden keskuudessa. Etenkin lapsiperheiden kannattanee panna resepti korvan taakse.

Löydät pizzetin tarkan reseptin täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla