Laittaisitko tähän sipulia ja sinappia vai kenties nyhtöpossua? Kuva: Istockphoto.
Laittaisitko tähän sipulia ja sinappia vai kenties nyhtöpossua? Kuva: Istockphoto.

Maksalaatikko rakastaa paistinpannua, kun taas perinteisen hernesopan voi paistaa vaikka pihveiksi. Lue Sopan vinkit suosikkieinesten tuunaamiseen!

Kerroimme hiljattain Sopassa, että Suomalaisen työn liitto oli selvittänyt suomalaisten suosimia valmisruokia. Selvityksessä kävi ilmi, että valmisruuista suomalaisille maistuvat parhaiten maksalaatikko ja hernekeitto.

Moni varmasti nauttii näistä ihan sellaisenaan. Mutta välillä pieni tuunaus piristää. Ideoimme Sopan toimituksessa, miten kaupan valmismaksalaatikosta ja purkkihernekeitosta saisi vielä vähän maistuvampia.

Hernekeiton tuttuna seurana sipuli ja sinappi, kokeile myös tomaattia tai jännittäviä pihvejä

Yllättävän toimiva purkkihernekeiton tuunaustapa on lisätä hernekeiton sekaan myös purkki tomaattimurskaa. Murska on sen verran hapanta, että se sopii hyvin yhteen hernekeiton täyteläisyyden kanssa. Ruokalusikallinen tai pari raejuustoa toimii muuten erityisen hyvin juuri tomaattisen hernekeiton päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hernekeittoa ei ole pakko nauttia soppana, sillä siitä voi paistaa myös pihvit! Leikkaa hernekeittopurkin molemmat päät auki, jotta saat keiton ulos kokonaisena. Siivuta hernekeittomötkäle kuudeksi viipaleeksi. Sipaise pihveille vähän sinappia ja leivitä ne vehnäjauhoissa, kananmunassa ja korppujauhoissa. Paista pannulla kauniin ruskeiksi. Seuraksi sopii hyvin kylmä kermaviilikastike, jossa on vähän sinappia ja sipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sinappi ja sipuli lienevät ne perinteisimmät hernekeiton lisukkeet. Ja tottahan se on, että hienoksi hakattu sipuli ja sinappi sopivat mainiosti hernekeiton makumaailmaan. Saat soppaan lisää makua ja rakennetta, jos vaihdat osan sipulista paahdettuun versioon. Sen rapeus toimii hernekeiton seassa hyvin!

Vaikka savupotka tai -kinkku onkin hernesopassa lyömättömän hyvää, kannattaa keittoon käytettäviä lihalaatuja vaihdella mielitekojen, tarjousten ja tarjonnan mukaan. Soppaan voi saksia kinkkuleikettä, lisätä paistettua jauhelihaa tai vaikka pikaisesti pannulla käytettyjä nakkeja. Myös nyhtöpossu maistuu erinomaiselta hernekeitossa.

Paistinpannu on maksalaatikon kaveri

Maksalaatikkoon saa mahtavan maun, kun sen lämmittää mikron sijaan paistinpannulla voissa. Tai siis tässä kohtaa ei ehkä pitäisi puhua lämmittämisestä vaan paistamisesta; idea on nimittäin saada maksalaatikkoon myös vähän väriä, ei vain lämmittää sitä. Lisukkeeksi tuttuun tapaan puolukkahilloa!

Jos maksalaatikkoa on jäljellä vain vähän, kokeile piilottaa se pyttipannuun! Paista normaaliin tapaan perunoita ja sipulia. Lisää lopuksi maksalaatikko pieninä nokareina pannuun. Lisukkeeksi paistettu kananmuna valuvalla keltuaisella ja rutkasti hyvää suolakurkkua.

Ennakkoluulottoman kannattaa kokeilla myös maksalaatikkopihvejä. Perusohje on samanlainen kuin hernekeittopihveissä: viipaloi, lisää sinappia, leivitä ja paista. Kaveriksi ehkä perunamuusia ja puolukkahilloa.

 

Miten teillä nautitaan hernekeitosta ja maksalaatikosta? Kerro kommenttiosiossa!

Lue myös: Tämä on suomalaisten suosikkivalmisruoka

Sisältö jatkuu mainoksen alla