Kirpeät puolukat, kinuskimaisen makea kondensoitu maito ja limetti tekevät piirakasta superherkullisen.
Kirpeät puolukat, kinuskimaisen makea kondensoitu maito ja limetti tekevät piirakasta superherkullisen.

Kypsennä uunissa maailman helpoin puolukkahillo ja mehevä piirakka. Tai valmista hunajainen puolukkasurvos granolan ja jogurtin seuraan. Kirpeän aromikas puolukka sopii mainiosti yhteen kinuskin, mantelin, kookoksen, kanelin ja inkiväärin kanssa.

Puolukat sopivat paljon muuhunkin kuin perinteiseen vispipuuroon.

Puolukoilla voi rikastaa smoothien tai aamujogurtin, ne voi soseuttaa vinegretiksi tai majoneesiin, joka on etenkin riistaburgerin kastikkeena mahtavaa. Puolukoista paistuu maukas piirakka, marjoja voi survoa lisukkeeksi lihapadoille ja kaaliruoille. 

Ilahduttavan monikäyttöisyyden lisäksi puolukassa on runsaasti kuitua ja vain vähän energiaa. Puolukassa on polyfenoliyhdisteitä, jotka ovat terveellisiä monella tapaa, sekä kaliumia, joka on hyväksi verenpaineelle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Helppo puolukka-omenahillo

Inkivääri antaa raikasta tulisuutta ja aromikkuutta puolukoista ja makeista omenoista kypsennetylle hillolle, joka valmistetaan helposti uunissa. Vuoka kannattaa peittää uunikypsennyksen ajaksi foliolla, jotta hillo pysyy kostean mehevänä. Jos hillo kuivahtaa, lisää joukkoon vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marmeladimaisen paksu puolukkahillo maistuu ihanalta paahdetun leivän päällä, mietojen homejuustojen kanssa tai hillosilmänä puuron päällä.

Uunissa valmistettavan puolukkahillon ohjeen löydät täältä.

2. Kinuskinen puolukkapiirakka

Jos rakastat key lime -piirakkaa, ihastut takuulla tähän puolukkapiirakkaan. Täytteessä maistuu kinuskinen kondensoitu maito, limetti ja ihanan kirpeät puolukat. Piirakkapohjaan lisätään reilusti kookoshiutaleita, jotka antavat pohjalle maun lisäksi mahtavasti rapeutta.

Tämä piirakka maistuu ehdottomasti parhaimmalta leivontaa seuraavana päivänä, jolloin maut ja täytteen rakenne ovat tiivistyneet. Jos piirakkaa jää tähteeksi, se säilyy parhaiten jääkaapissa.

Kinuskisen puolukkapiirakan ohjeen löydät täältä.

3. Hunajalla makeutettu puolukkasurvos

Hunajalla lempeästi makeutettu puolukkasurvos maustaa aamupalajogurtin. Jos haluat survokseen pikantin, puolukan kanssa ihanasti sopivan makusilauksen, mausta survos tuoreella hienonnetulla timjamilla. Viimeistele jogurttiannos muutamalla lusikallisella manteligranolaa, jossa on myös maapähkinävoita ja hunajaa.

Ohjeesta tulee granolaa isohko satsi, mutta se säilyy huoneenlämmössä kannellisessa purkissa useamman viikon.

Manteligranolan ja hunajaisen puolukkasurvoksen ohjeen löydät täältä.

Juttu on julkaistu aiemmin Helsingin Sanomissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla