Keksit ja cookiet ovat valinta silloin, kun tekee nopeasti mieli jotain makeaa ja rapeaa. Taikinan ainekset usein vain sekoitetaan yhteen eivätkä keksit vietä aikaa uunissa kuin minuutteja. 

  1. Mustapippuri-suklaakeksit ovat täydellisiä alkavan syksyn herkkuhetkiin. Pippuri lämmittää puraisua juuri sopivasti ja tumman suklaan, suolaripauksen sekä pistaasipähkinöiden kermaisuus on täydellinen liitto.  
  2. Mokkapalanapit ovat takuulla koko perheen suosikki. Nämä jotain pikkuleipien ja keksien väliltä olevat pienet suklaiset napit kuorrutetaan mokkapaloista tutulla tomusokerikahvikuorrutuksella. Kahvi maistuu näissä myös taikinassa, johon lisätään espressojauhetta. Sen voi jättää poiskin, jos syöjinä on pieniä lapsia.
  3. Karpalo-valkosuklaacookiet tuovat mieleen alkutalven ja ensilumen hetket. Makea valkosuklaa saa tasoitusta kirpeiltä karpaloilta. Tiesitkö, että voit pakastaa taikinan pötkönä ja leikata siitä sopivan määrän tasaisa paloja. Tai vaihtoehtoisesti säilyttää taikinaa ainakin seuraavaan päivään jääkapissa, jos haluat uunituoreita keksejä huomennakin.
  4. Tahini-suklaahippukeksit ovat herkullinen ratkaisu, jos sinusta tuntuu, että tahinipurkin pohja ei tule koskaan näkyviin. Tahini antaa näille kekseille mukavaa paahteista makua ja makeudesta huolehtivat suklaahiput. Jos käytät tummaa maidotonta suklaata, ovat keksit vegaanisia sillä rasvana käytetään öljyä.
  5. Suklaahippu-peltikeksi sopii leivottavaksi vaikka lastenjuhliin, sillä se on helppo jakaa sopivan pieniksi kekseiksi. Leikkaaminen pitää kuitenkin tehdä mieluiten heti, kun pelti tulee uunista ja taikina antaa vielä periksi. Keksit ovat pinnaltaan rapeita, mutta sisältä ihanan sitkeitä. 
  6. Kirsikka-suklaakeksit yhdistelevät hieman happamia kirsikoita, intensiivistä tummaa suklaata sekä rouskuvia ja mietoja manteleita. Nämä keksit sopivat erinomaisesti vaniljajäätelön seuraksi.
  7. Laku-puolukkacookiet ovat lakufanin ehdoton syysherkku. Ja jos et ole lakun ystävä, toimivat keksit myös pelkällä puolukalla maustettuna. Lakua sekä puolukoita tulee näihin kekseihin kahdessa muodossa, puolukoita tuoreena ja kuivattuna ja lakua jauheena sekä toffeekarkkina.
  8. Gluteenittomat mantelikeksit tehdään mantelijauhoja sekä perunajauhoja käyttäen. Taikina maustetaan sitruunalla ja sen annetaan jähmettyä jääkaapissa hetki ennen paistoa. Aikaa uunissa nämä keksit eivät tarvitse kuin viitisen minuuttia. Sen takia niiden päälle voidaan lusikoida tuorejuustoa ennen uunia.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla