Juuri nyt parhaalta maistuva kesäkaali muuttuu maukkaaksi munakasletuksi. Kuva: <span class="photographer">Anton Sucksdorff.</span>
Juuri nyt parhaalta maistuva kesäkaali muuttuu maukkaaksi munakasletuksi. Kuva: Anton Sucksdorff.

Monipuolinen kananmuna on yksi parhaista keittiön perusraaka-aineista. Nämä munaruuat valmistuvat minuuteissa, joten ne ovat omiaan teilaamaan äkillisen nälän.

3 minuutin munakokkeli

Tämä kokkeli on luultavasti yksi pikaisimmista kananmunaruuista, mitä kuvitella saattaa. Itse kypsennykseen kuluu 20 sekuntia, esivalmistelut vievät noin kaksi minuuttia. Munamassaan lisätään muutama lusikallinen maissitärkkelyksen ja maidon seosta, joka tekee kokkelista uskomattoman mehevän. Syö vaikkapa vihannesten ja raejuuston tai kylmäsavulohen kanssa.

Pehmeä pikakokkeli valmistuu tällä reseptillä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

10 minuutin munia ja vihanneksia

Sesongin vihreät vihannekset ovat nopeasti kypsennettynä kivan kepeää kesäruokaa. Käytä vaikkapa kaalia, pinaattia tai mangoldia, kesäsipulin varsia tai mitä mielesi nyt tekeekään. Mausta valkosipulilla ja seesaminsiemenillä. Syö paistetun kananmunan kanssa. Juokseva keltuainen toimii kastikkeena!

Höyrytettyjen vihannesten perusohje on täällä!

 

15 minuutin täytetyt avokadot

Lämmin avokado jakaa makumielipiteet puolesta ja vastaan. Jos kuulut lämpimän avokadon faneihin, kokeile ihmeessä tätä uuniavokadoa, jonka sisällä kypsyy myös kananmuna. Täytetyt avokadot maistuvat tietty aamiaisella, mutta niistä saa myös kevyen lounaan, jos tarjoilet ne salaatin ja leivän kanssa.

Tee täytetyt avokadot tällä ohjeella!

 

15 minuutin juustomunakas

Kun opettelee paistamaan munakkaan, on ruokahuolto taattu joksikin aikaa. Munakkaaseen kun voi heittää niin viikonlopulta jääneet tähteet kuin kaupasta mielitekojen myötä mukaan tarttuneet raaka-aineet. Tässä ohjeessa ihanan pehmeä munakas täytetään briejuustolla ja yrteillä.

Munakas tehdään tällä ohjeella!

 

25 minuutin kaalilettu

Kesäkaali on tällä hetkellä suorastaan fantastisen hyvää, joten kaaliruokien tekeminen on skarppi valinta. Japanilaisessa munakasletussa eli okonomiyakissa kaalisilppu paistetaan nopeasti ja sidotaan munakasmassalla lettuseksi. Mehevät okonomiyakit syödään tulisen majoneesin ja soija-hunajakastikkeen kanssa. Onnistuu hyvin myös muurikassa!

Japanilainen munakaslettu tehdään tällä reseptillä!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla