Hyvä lasagne sopii tarjottavaksi hetkeen kuin hetkeen. Herkullinen lasagne onnistuu jopa puolessa tunnissa, mutta aikaa voi käyttää myös monta tuntia makuja syventäen. 

Tässä on listattuna Sopan 10 parasta lasagnereseptiä joka hetkeen. Tallenna artikkeli ja palaa etsimään inspiraatiota tai täsmäohjetta tiettyyn tilanteeseen. Nämä reseptit eivät petä.

  1. Paras lasagne on Bella Tablen eli Kia Arpian ja Petra Wettenrannan käsialaa. Se on täydellinen, perinteisen bolognesen ja béchamel-kastikkeen yhdistävä mehukas ja juustoinen uunivuoallinnen täynnä lohduttavan lämmittävää lasagnea.
  2. Mehevä broilerilasagne sisältää broilerisuikaleita, jotka voi myös korvata broilerin jauhelihalla, sekä helpomman juustokastikkeen. Lisämakua juustokastikkeeseen tulee pienestä määrästä vuohenjuustoa. Tämä lasagne on hyvä vaihtoehto arki-iltaan.
  3. Vegaaninen lasagne saa lisämehevyyttä munakoisosta. Tomaattikastike maustetaan punaisella arrabbiata-pestolla, jossa on pientä potkua. Juustokastikkeesta ei tarvitse luopua, kun käyttää vegaanista sulavaa juustovalmistetta ja kaurapohjaista kermaa ja maitoa.
  4. Lehtikaali-linssilasagne on täyttävä ja tekee kylläiseksi ilman suurta ähkyä. Juustokastike korvataan kermatilkkaan sekoitetulla ricottajuustolla ja fetalla. Pinnalle ripoteltavat pinjansiemenet lisäävät lasagneen kivaa pientä rousketta.
  5. Makaronilaatikkolasagne on nerokas keksintö. Se yhdistää makaronilaatikkoon perinteisestä lasagnesta tutut bolognesekastikkeen ja béchamelkastikkeen. Béchamel sekoitetaan makaronien joukkoon ja seos kaadetaan uunivuokaan bolognesekastikkeen päälle. Kerroksia ei kannata sekoittaa ennen paistamista!
  6. Valkoinen lasagne eli lasagne bianca jättää nimensä mukaisesti tomaattisen bolognesekastikkeen tällä kertaa syrjään. Sen sijaan lasagnelevyjen väliin ladotaan kolmenlaista eri juustoa. Tästä ei siis venyvää rakennetta puutu! Valkoinen lasagne on valintasi silloin, kun kaipaat jotain tuhtia, rasvaista, maukasta ja lohduttavaa kotiruokaa.
  7. Tuoremakkaralasagne houkuttelee, kun viikonloppuna haluaa jotain hiukan spesiaalimpaa ruokaa pienellä vaivalla. Vaihtamalla raakamakkaraa saat lasagneen helposti uusia ja erilaisia makuja. Chorizolla saat pikanttia pientä poltetta ja yrtiiselllä lammasmakkaralla taas maaseudun makuja.
  8. Puolen tunnin karitsalasagne piristää ja antaa vaihtelua arkiseen kokkailuun. Kun lasagnen kaikki osaset esivalmistelee liedellä, ei lasagnen tarvitse hakea uunista kuin kaunis väri pintaan. Esikeitä siis lasagnelevyt runsaassa vedessä, niin lasagnekin on arki-illan pikaruokaa.
  9. Pinaattilasagne tuo ruokapöytään vihreää väriä ja mielenkiintoista makua. Lasagnelevyjen väliin lusikoidaan nimittäin maitorahkalla ja vuohenjuustolla rikastettua kastiketta. Tämä lasagne sopii ihanasti kevääseen keveydellään.
  10. Huijarin lasagne ei nimensä mukaisesti ole perinteisen lasagnen tapainen. Siinä lasagnelevyt korvataan valkosipulisella patongilla. Patonkiviipaleita kerrostetaan vuokaan jauhelihakastikkeen ja kerma-sulatejuustokastikkeen kanssa. Anna tälle erikoisen kuuloiselle ruoalla mahdollisuus ja ylläty!

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla