Nyt on aika napata kaupasta kainaloon pullukka vesimeloni ja veistellä siitä kesäloman maukkaimmat naposteltavat ja juomat. Parista muhkeasta melonipallukasta voit toteuttaa nämä kaikki kuusi veikeää ideaa!

Huikeat kerrokset

Raikas ja tuore vesimelonikakku maistuu hauskana keveänä kesäjälkkärinä ja sitä jaksaa santsatakin reilusti. Kakku valmistuu helposti yhdestä kokonaisesta vesimelonista. Väleihinsä ja pintaansa se saa kermavaahtoa tai kerman ja jogurtin seosta. Koristeeksi ripotellaan tietenkin sesonkin herkullisimmat marjat!

Ohjeen vesimelonikakkuun löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Grilliraidat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keveät grillattavat ovat vallanneet nyt parilan. Salaatin ja kurkun rinnalla vesimeloniviipaleet kaipaavat nyt rusketusraitoja kylkiinsä. Todistettavasti siis vettäkin voi grillata! Nauti grillattu meloni feta- tai vuohenjuuston kera salaattina tai surauta grillatuista melonipaloista huikean makuinen pirtelö.

Ohjeen grillattuun vesimeloniin löydät täältä.

Näppärät tikut

Hauskat puikot kulkevat helposti myös piknikille. Kuva: Istock

 

Kaikki tietävät vesimelonin rouskuttelusta seuraavat tuntemukset: tahmeat näpit, rinnuksille valuneet roiskeet ja sutuiset suupielet. Pienellä vaivalla saat tarjottua paloitellun vesimelonin astetta sivistyneemmin. Leikkele siis kolmioiksi, ota tai jätä kuoret ja tikuta jäätelötikkuihin. Kesän keveimmät ja virkistävimmät puikot ovat syntyneet!

Vilvoittavimmat juomat

Vesimelonijuoma on upean punainen virvoittaja. Kuva: IStock

 

Vesipitoisena raaka-aineena meloni sopii meksikolaistyyppisten aqua fresca -juomien tekoon. Paloittele hedelmäliha tehosekoittimeen ja hurruta sileäksi mehuksi. Siivilöi ja lisää kylmää vettä, jolloin saat ohuen juoman tai jätä smoothiemaisen paksuksi. Mausta halutessasi esimerkiksi mintulla ja limetillä. Sitten vain juoma kätöseen, vaaka-asento löhötuoliin ja kesästä nauttimaan!

Grillatut avokadot ja vesimelonisalsa

Vesimeloni on oiva lähtöaine myös salsoihin. Erityisen hyvin sen kanssa maistuvat grillatut avokadot. Lisää salsaan tulisuutta maun mukaan ja tarjoa muidenkin grilliruokien lisäkkeenä. Muuta salaattia kesäateria ei kaipaakaan!

Ohjeet grillattuihin avokadoihin ja vesimelonisalsaan täällä.

Hauska jälkiruokapizza

Tredikäs vesimelonipizza ja kevyt, mutta makoisa jälkiruoka. Ja tämän herkun takia ei tarvitse hikoilla keittiössä, sillä se syntyy parissa minuutissa!

Ohjeen vesimelonipizzaan löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla