
Ahvenanmaalaisravintola peruu osallistumisensa, tilalle tulee meksikolaista ruokaa tarjoava Patrona.
Taste of Helsinki -ruokafestivaalin osanottajaravintoloissa on tapahtunut muutoksia.
Michael Björklundin luotsaama ahvenanmaalainen Smakbyn jättää Taste of Helsingin väliin "henkilökohtaisten syiden" takia.
Smakbyn tilalle tulee helsinkiläinen Patrona, joka tunnetaan meksikolaisesta ruuasta.
Patrona aikoo tarjoilla Taste of Helsinki -menussaan tiikerirapuja, naudankieltä ja ankankoipea. Ruokalista näyttää tältä.
Tiikerirapua "aquachile", vaahdotettua suolakeksiä ja valentina-kastiketta
Savustettu naudankielitaco, avokadoa, mustapapua, korianteria ja punasipulia
Ankankoipea "mole manchamanteles", maissia, paahdettua porkkanaa ja rapeaa banaania
Loppujen Taste of Helsinki -ravintoloiden menut löydät jutun lopusta.
TASTE OF HELSINKI -MENU 2015
BERTHA
ruis, possu, sipuli
nauta, tilli, kukkakaali
possu, suklaa, nauta
BRÖD
Sipuli – Sipulilientä, vuohen gruyère moussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää
Härkä – Savustettu härkä tartar, lehtipersilja majoneesiä ja ketunleipää
Kirjolohi – ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää
Kefiiri – Jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää
GASTROBAR EMO
Crème Ninon ja mustekalaa
Rypsipossun ribsejä ja chipottlea
Emon “Tiramisu”
HOSHITO
Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono
Ginger ja Ginger, Misokastike
Kouji-Härkä ja Rei-Soba Wasabikastikkeella
Avocado Tempura
KASKIS
Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike
Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia
Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata
MATTI JÄMSEN POP-UP
”Toast skagen”, piparjuurta ja kurkkua
Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015
Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia
Mansikkamaitoa Matin ja Maijan tapaan
PASTOR
Pastorin Casa Ceviche: Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger’s milk
Pulpo Al Olivo: Pitkään kypsennettyä mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku, misomajoneesia
Mejilla:Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea, mausteista kvinoasalaattia
RAGU
Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa
Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa
Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä
Breads&Spreads:
-Mallasleipää, tattarifoccacia ja parmesaanimuffinssi
-Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia
SINNE
Haugesund – Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita 5mk Gurka – Kylmää kurkku-minttukeittoa
Wallenberg – Vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita
Porvoo-HKI – Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia
Soppa365 on Taste of Helsinki -festivaalin yhteistyökumppani.