Brödin härkätartar on edelleen osa Taste of Helsinki -kattausta.
Brödin härkätartar on edelleen osa Taste of Helsinki -kattausta.

Ahvenanmaalaisravintola peruu osallistumisensa, tilalle tulee meksikolaista ruokaa tarjoava Patrona.

Taste of Helsinki -ruokafestivaalin osanottajaravintoloissa on tapahtunut muutoksia.

Michael Björklundin luotsaama ahvenanmaalainen Smakbyn jättää Taste of Helsingin väliin "henkilökohtaisten syiden" takia.

Smakbyn tilalle tulee helsinkiläinen Patrona, joka tunnetaan meksikolaisesta ruuasta.

Patrona aikoo tarjoilla Taste of Helsinki -menussaan tiikerirapuja, naudankieltä ja ankankoipea. Ruokalista näyttää tältä.

Tiikerirapua "aquachile", vaahdotettua suolakeksiä ja valentina-kastiketta

Savustettu naudankielitaco, avokadoa, mustapapua, korianteria ja punasipulia

Ankankoipea "mole manchamanteles", maissia, paahdettua porkkanaa ja rapeaa banaania

Loppujen Taste of Helsinki -ravintoloiden menut löydät jutun lopusta.

 

Haluatko kokata kuin huippukokit? Tutustu Taste of Helsinki -festivaalin resepteihin klikkaamalla tästä!

 

TASTE OF HELSINKI -MENU 2015

BERTHA

ruis, possu, sipuli

nauta, tilli, kukkakaali

possu, suklaa, nauta

BRÖD

Sipuli – Sipulilientä, vuohen gruyère moussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää

Härkä – Savustettu härkä tartar, lehtipersilja majoneesiä ja ketunleipää

Kirjolohi – ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää

Kefiiri – Jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää

GASTROBAR EMO

Crème Ninon ja mustekalaa

Rypsipossun ribsejä ja chipottlea

Emon “Tiramisu”

HOSHITO

Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono

Ginger ja Ginger, Misokastike

Kouji-Härkä ja Rei-Soba Wasabikastikkeella

Avocado Tempura

KASKIS

Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike

Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia

Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata

MATTI JÄMSEN POP-UP

”Toast skagen”, piparjuurta ja kurkkua

Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015

Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia

Mansikkamaitoa Matin ja Maijan tapaan

PASTOR

Pastorin Casa Ceviche: Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger’s milk

Pulpo Al Olivo: Pitkään kypsennettyä mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku, misomajoneesia

Mejilla:Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea, mausteista kvinoasalaattia

RAGU

Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa

Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa

Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä

Breads&Spreads:

-Mallasleipää, tattarifoccacia ja parmesaanimuffinssi

-Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia

SINNE

Haugesund – Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita 5mk Gurka – Kylmää kurkku-minttukeittoa

Wallenberg – Vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita

Porvoo-HKI – Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia

Soppa365 on Taste of Helsinki -festivaalin yhteistyökumppani.