Kuvat
Tuomas Kolehmainen, Alko
Rosee on hyvä valinta niin kasviksille, kalalle kuin kanallekin.
Rosee on hyvä valinta niin kasviksille, kalalle kuin kanallekin.

Etsitkö sopivaa viiniä kesäiseen kattaukseen? Kokosimme juttuun kolme viiniä, jotka toimivat monenlaisten herkkujen kanssa. Mukana on puna-, valko- ja roseeviini.

Vegaaninen viinilöytö

Kun etsit edullista ja laadukasta viiniä, Saksan Pfalzissa tehty Fritz Walter Grauer Burgunder Trocken, 10,69 e, suorastaan ylittää odotukset. Kuivassa, raikkaassa ja herkullisen hapokkaassa maussa nousevat esiin persikan, kypsien sitrushedelmien ja päärynän aromit. Jälkimaussa on hunajaa ja yrttistä mausteisuutta. Matalan kynnyksen ruokajuoma sopii yhtä lailla noutopöydän yleisviiniksi kuin lämpimien kasvisruokien seuraan. Viini on vegaaninen ja se sopii esimerkiksi parsa- tai sienirisoton sekä fenkolin makuihin. Tarjoa myös vaikka lohen, kuhan tai katkarapujen kanssa.

Punaviini paahtopaistisalaatille

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun tarjolla on naudan paahtopaistia sellaisenaan tai salaatissa, lasiin sopii mausteisen tummasävyinen punaviini, kuten Adobe Reserva Syrah Mourvedre Merlot, 10,59 e. Kolmen rypäleen sekoite on erinomainen valinta erilaisten leikkeleiden ja makkaroiden kanssa ja se kestää myös runsasta pippurointia ja yrttejä. Tarjoa myös paahdettujen kasvisten, kuten grillatun munakoison tai sienten kanssa. Adobe-viiniperheeseen kuuluvat lisäksi valkoviini ja rosee, mainioita juhlapöydän viinejä nekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Rosee kaikkiin tilanteisiin

Kun etsit viiniä, joka sopisi sekä kasviksille, kalalle että kanalle, rosee on loistovalinta. Saksalainen Neiss That's Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, 14,98 e on runsaan hedelmäinen, jopa roteva. Maussa on punaherukkaa, mansikkaa ja mausteisuutta. Suuntuntuma on raikas ja aavistuksen pirskahteleva. Viini suvaitsee hienosti mausteisuutta ja pariloinnin ja grillauksen tuomaa savuaromia. Tämä viini toimii aperitiivinakin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla