
Syksyisen metsän makuinen paistos on täydellinen syysillan lohturuoka. Herkullisimmat juurekset ja metsäsienet yhdistyvät hapatetun kerman avulla täyteläiseksi ateriaksi tai lisukkeeksi.
Metsäinen juurespaistos
Ainekset
Työvaiheet
- Perkaa sienet ja esikypsennä tai ryöppää sienilajin mukaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori kaikki juurekset, paitsi perunat. Leikkaa porkkanat noin senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi ja juuripersiljat pieniksi kuutioiksi. Leikkaa perunat ja punajuuret kahdeksaan osaan niin, että ne ovat samankokoisia keskenään.
- Hienonna ruohosipuli ja timjami. Nosta kaikki ainekset uunivuokaan ja sekoita. Vispaa kulhossa kerman joukkoon kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kermaseos vuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 60 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä ja kerma-munaseos hyytynyt. Tarjoa saaristolais- tai ruisleivän kanssa.