Melonipalan päälle kootut sormisyötävät ovat upea herkku. Valitse suupalojen kanssa juomaksi ylellinen ja vegaanisertifioitu luomuprosecco.

Raikkaan makea vesimeloni, yrttinen pesto ja mausteiset kikherneet ovat aluksi ehkäpä erikoisen kuuloinen yhdistelmä, mutta ne sointuvat täydellisesti yhteen!

Sormisyötävien kokoamiseen ei aina tarvita leipäsiivuja - pienien meloniviipaleiden päälle on helppo kasata erilaisia täytteitä. Itse tehty pestotahna ja uunissa rapeiksi paahdetut kikherneet ovat koukuttavan herkullinen täyte näille pikku suupaloille, jotka valmistuvat hetkessä.

Melonipaloihin sopii parhaiten siemenetön ja kiinteä minivesimeloni. Kiekot kannattaa leikata melonin keskeltä tarpeeksi paksuiksi noin 1 ½ cm siivuiksi. Kolmion muotoiset siivut ovat näppärimmät napata käteen kuoren puoleisesta reunasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Peston paksun silkkinen rakenteen salaisuus on cashewpähkinät. Voit surauttaa pestoon pähkinät suoraan sellaisenaan tai liotettuina. Pähkinöiden liotus tekee pestosta pehmeämpää ja kermaisen tuntuista. Laita cashewpähkinät edellisenä iltana kylmään veteen jääkaappiin ja valuta pehmenneet pähkinät huolellisesti ennen peston valmistusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kikherneet paahtuvat helpoiten uunissa. Huuhtele ja kuivaa säilykekikherneet hyvin, ja varmistat rapean pinnan. Juustokumina antaa suupaloille juuri sopivasta mausteista potkua. 

Viimeistele täytetyt melonipalat versoilla ja syötävillä kukilla. Syötäväksi sopivia pikkukukkia löytyy isoimmista marketeista. Kotipihan kukkijoista koristeluun käy hyvin esim. sireeni, orvokki, köynnöskrassi ja kehäkukka.

Meloni-pestopalat - katso resepti

Vihreä valinta

Harva tulee ajatelleeksi, että viinin tuotannossakin voidaan käyttää eläinperäisiä tuotteita. Jotkut viinintuottajat voivat esimerkiksi kirkastaa viiniä kananmunan valkuaisella tai liivatteella. Myös viinien etiketeissä tai pakkauslaatikoissa saatetaan käyttää liimaa, joka on valmistettu eläinperäisistä tuotteista.

Vegaaneillekin sopiva juomavalinta on Perlage Sgàjo Prosecco. Tiesitkö muuten, että italian murresana sgàjo tarkoittaa älykästä ja ylellistä? Ja älykäs Perlagen viinitalon juhlava prosecco onkin. Nimittäin sen tuottaja oli jo 1980-luvulla huolissaan ympäristöstä ja ymmärsi, että vihreät arvot ovat tulevaisuudessa monelle ostopäätöstä ohjaava tekijä.

Seitsemän Nardin veljestä lähti Italian viinintuottajien etujoukoissa kehittämään luonnonmukaista viininviljelyä. Veljekset perustivat Pohjois-Italiaan Perlagen viinitalon, joka keskittyi alusta saakka valmistamaan ekologisia viinejä. Tänä päivänä viinitalon kaikki tuotteet ovat luomua ja sopivat myös vegaaneille. 

Vegaanisertifioitu luomuprosecco

Perlage Sgàjo Prosecco Extra Dry on vivahteikas ja ryhdikäs prosecco; sen raikas maku on kuiva ja miellyttävän hapokas, siitä löytyy päärynäisiä ja sitruksisia aromeja sekä hentoa mausteisuutta.

Perlage Sgajo Prosecco on luottovalinta kevään ja kesän juhliin. Lähes kuiva ja hennon mausteinen kuohuviini sopii loistavasti salaattien, sushin ja vaalea lihaisten kalaruokien rinnalle, ja sen hedelmäisyys sointuu meloni-pestopalojen makumaailmaan.

Palkittu Perlage Sgàjo Prosecco on valmistettu käsinpoimituista luomuviljellyistä Glera-rypäleistä, ja vegaanisertifioituna viininä missään sen tuotannon vaiheessa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla