Grillikaudella lihojen ja kasvisten helppo maustaminen on erityisen tärkeää. Kokeile misotahnalla maustettu marinadia ja viimeistele annos umamisen herkullisella kastikkeella. Grillatun lihan seuraksi kannattaa valita tumman arominen punaviini. Katso simppeli resepti ja takuuvarma viinisuositus!

Marinointi on helppo tapa maustaa grillattavat lihat eikä marinadin tekeminen itse tarvitse olla mutkikasta. Mukaan seokseen kannattaa valita muutama tuhti maku ja hieman makeutta. Miso on japanilaista, fermentoiduista eli käyneistä soijapavuista valmistettua paksua tahnaa, ja se antaa marinadissa lihalle herkullisen umamisen maun. Marinadin suolaisuutta tasapainottamaan sopii makea vaahterasiirappi, samalla kun valkosipuli ja inkivääri tuovat mukaan pienen mausteisen potkun. Tässä marinadissa on ainekset grillikauden hitiksi!

Naudan kuvepaisti eli flank steak kannattaa paistaa kokonaisena ja jättää mediumiksi, jolloin se on mehevimmillään. Reilun kokoinen flank steak kypsennetään ensin kovemmalla ja lopuksi lempeämmällä lämmöllä. Voit paistaa reippaan värin lihan pintaan grillissä tai öljyssä pannulla. Viimeistele kypsennys 175-asteisessa uunissa tai grillissä folioon käärittynä miedommalla lämmöllä kunnes lihan sisälämpötila on 48–50 astetta. Lihan on hyvä antaa vetäytyä 10–15 minuuttia ennen leikkaamista.

Misomarinadin aromit toistuvat myös koukuttavassa kastikkeessa. Ota reilu lusikallinen marinadia talteen ennen lihan päälle lisäämistä, ja sekoita sitä samettiseen kastikepohjaan. Tätä kastiketta on pakko lusikoida hieman lisää! 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Raikkaan keveä salaatti sopii loistavasti tuhdin lihan kaveriksi. Yhdistä miniversoihin rapeita siivuja retiisiä ja keltajuurta ja ripaus seesaminsiemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Misomarinoitu flank steak, misokastike ja minisalaatti – katso resepti! 

VIINISUOSITUS

Viiniksi misolla maustetun flank steakin kanssa kannattaa valita sopivan tuhti ja tumman aromikas punaviini. Peter Lehmann Portrait Shiraz loistaa muidenkin grillattujen lihojen kanssa, sillä tuhti ja yrttisen mausteinen viini toimii hyvin vahvojen ja paahtuneiden makujen kanssa. Australian lämpimästä ilmastosta nauttiva Shiraz-rypäle tuottaa intensiivisiä viinejä, joissa voi aistia tummien kirsikoiden aromeja ja eukalyptukseen viittaavia sävyjä.

Barossan menestystarina

Peter Lehmann on Australian tunnetuin viinintekijä, ja legenda jo elinaikanaan. Peter Lehmannin ansiosta Barossan punaviinintuotanto pelastui 1970 ja -80 lukujen taitteessa, kun viiniyhtiö Saltram kielsi viinintekijänään toiminutta Peteriä ostamasta punaisia rypäleitä Barossan viininviljelijöiltä, sillä maailmanmarkkinat janosivat valkoviinejä.

Peter tiesi, että mikäli punaisille rypäleille ei löytyisi menekkiä, kymmenet viininviljelijät ja perheyritykset ajautuisivat vararikkoon. Niinpä Peter alkoi itse ostamaan rypäleitä ja valmistamaan viiniä, pelastaen Barossan viininviljelijät. Pelastusoperaatio muuttui vuosien saatossa menestystarinaksi, ja Peter Lehmannin luonteikkaat ja runsaat viinit ovat saaneet palkintoja ja ylistystä osakseen.

Peter Lehmann onkin ollut mies Barossa Shirazin menestyksen takana. Peter Lehmann valittiin elinaikanaan kaksi kertaa IWSC parhaaksi viinintekijäksi ja kolme kertaa Australian parhaaksi viinitaloksi.

Peter Lehmann Portrait Shiraz on rouhea ja robusti viini, malliesimerkki viinistä, joka laittoi Barossan viinimaailman kartalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla