
Voimakkaan makuinen ja suolainen parmesaanipiirakka herkutellaan tuoreiden hedelmien, hunajan ja pähkinöiden kanssa.
Juustopiirakka, jota tekisi mieli santsata palanen toisensa jälkeen. Voimakkaan suolainen ja umaminen sekä sopivan täyteläinen maku hurmaa esimerkiksi pikkujouluissa tai uuden vuoden juhlissa.
Piirakan taikina tehdään spelttijauhoista, joista saadaan hieman pähkinäistä makua pohjaan. Taikina syntyy helposti nyppimällä ainekset muruksi, sekoittamalla vesi joukkoon ja painelemalla taikina vuokaan.
Pohjaa ei tarvitse esipaistaa, sillä taikinan täyte ei ole erityisen nestepitoinen. Täyte koostuu raastetusta parmesaanijuustosta, kermasta ja kananmunista. Mausteeksi tulee aavistus muskottipähkinää. Valmiin piirakan päälle pilkotaan tuoreita sesongin hedelmiä, ripotellaan pähkinöitä ja valutetaan hunajaa.
Parmesaanipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Nypi voi, jauhot ja suola kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhojen avulla piirasvuokaan (Ø 24 cm).
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Raasta parmesaani. Sekoita täytteen aineet kulhossa. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Kypsennä uunissa 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Leikkaa hedelmät suupaloiksi. Tarjoa piirakka hedelmien, pähkinöiden ja hunajan kanssa.
Joulunpäivän herkuksi tein ja sukulaiset ihastuivat ja reseptiä pyysivät. Upea suolaisen ja makean kombo👏.