Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Banana split aikuiseen makuun tarjotaan kahvijäätelön kanssa. Pitkittäin puolitettujen banaanien leikkauspinta karamellisoituu parhaiten kaasupolttimella tai suoraan uunin vastuksen alle asettamalla.

Innostuitko sinäkin lapsena, jos ravintolan jälkiruokalistalla oli banana split? Nyt tuo lapsuuden suosikki on muunnettu aikuiseen makuun sopivaksi.

Helpossa kotitekoisessa jäätelössä maistuu kahvi. Jäätelö onnistuu vatkaamalla kondensoitu maito ja kuohukerma sekä maustamalla seos espressopikakahvijauheella. Jäätelön täytyy antaa jähmettyä pakastimessa useamman tunnin, joten se kannattaa tehdä vaikka jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Jäätelön kanssa tarjotaan kermavaahtoa sekä ihania pinnaltaan sokerin avulla rapeiksi karamellisoituja banaaniveneitä. Helpoiten tasaisimman lopputuloksen saa keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella, mutta uunin grillivastuksillakin voi onnistua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäätelön pakastuminen 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoitu banana split ja espressojäätelö

Ainekset

4
kypsää banaania
3
rkl
sokeria
ESPRESSOJÄÄTELÖ
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
prk (3 dl)
kuohukermaa
1
rkl
espressopikakahvijauhetta
(tummaa suklaata rouhittuna)
TARJOILUUN
suklaata rouhittuna
kuohukermaa vaahdotettuna
(marjoja ja/tai kinuskikastiketta)

Työvaiheet

  1. Valmista jäätelö hyvissä ajoin pakastimeen. Vatkaa kondensoitu maito ja kerma vaahdoksi sähkövatkaimella. Mausta pikakahvijauheella ja rouhi halutessasi joukkoon tummaa suklaata. Kaada vuokaan. Pakasta peitettynä vähintään 5 t.

  2. Karamellisoi banaanit hetkeä ennen tarjoilua. Kuori ja halkaise banaanit. Ripottele päälle sokeria. Paahda banaanien pinta kaasupolttimella tai mahdollisimman kuumassa uunissa grillivastuksen alla, kunnes sokeri karamellisoituu.

  3. Rouhi suklaa ja vaahdota kerma. Tarjoa lämpimät banaanit espressojäätelön, suklaan, kermavaahdon ja halutessasi marjojen ja/tai kinuskikastikkeen kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Riittoisuus, työaika, vaikeusaste rivi reseptin yllä väittää aineksista tulevan 30 annosta. Lieneekö jokin panovihre?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

kiitos huomiosta, annosmäärä on nyt korjattu oikeaksi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Mustikka-talkkunapöperö hyppäsi jäätelöön sitruunan seuraksi. Jätski ei kaipaa lainkaan sokeria, sillä kondensoitu maito on makeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 dl
Valmistusaika
20 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-pöperöjätski

Ainekset

3
dl
mustikoita
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
2
dl
kermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
¾
dl
talkkunaa
1
dl
lemon curd -sitruunatahnaa
1
rkl
sitruunan kuoriraastetta

Työvaiheet

  1. Soseuta mustikat haarukalla. Vatkaa kerma ja kondensoitu maito vaahdoksi. Sekoita joukkoon jugurtti ja vaniljasokeri.

  2. Jaa massa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon mustikkasose, talkkuna ja kaneli. Lisää toiseen puolikkaaseen lemon curd -tahna sekä sitruunankuoriraaste.

  3. Vuoraa leipävuoka kelmulla. Lusikoi pohjalle mustikkainen massa. Kaada päälle sitruunainen massa. Pyörittele haarukalla pohjalta ylöspäin pari kertaa niin, että massat sekoittuvat. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen yön yli.

VINKKI! Käytä paahdetusta kaurasta valmistettua vatsaystävällistä talkkunajauhoa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Heleä Campari-mansikkahillo nautitaan auringonpaisteessa vaniljajätskin kanssa. Appelsiinilta maistuva mansikkahillo on niin hyvää, että sitä tekee mieli popsia lusikalla purkista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
20 minuutia
Vaikeustaso
Helppo

Campari-mansikkahillo

Ainekset

1
l (noin 500 g)
mansikoita
1
rkl
appelsiinin kuorta raastettuna
1
dl
appelsiinin mehua
3
dl
hillo-marmeladisokeria
dl
Camparia

Työvaiheet

  1. Puhdista mansikat ja poista kannat. Laita marjat kattilaan.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta appelsiinin kuoren pinnasta 1 rkl kuoriraastetta. Halkaise hedelmä ja purista puolikkaasta noin 1 dl mehua kattilaan marjojen joukkoon. Kuori ja pilko toinen puolikas, laita hedelmäpalat kattilaan.
  3. Lämmitä kattilaa liedellä, kunnes marjat pehmenevät. Lisää hillo-marmeladisokeri, kiehauta ja laske lämpöä. Anna hillon poreilla hiljalleen 5 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä ja lisää Campari.
  5. Purkita hillo kuumentamalla puhdistettuihin tölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä pöydällä. Säilytä viileässä.

Vinkki! Pilko valmiin kuuman hillon joukkoon tuoreita mansikoita sattumiksi. Camparia muistuttavaa aperitiivia saa alkoholittomana Crodino-nimellä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.