Kunnon loraus balsamiviinietikkaa, ripaus sokeria ja palsternakka tekevät perinteiselle jauhelihakastikkeelle pienen makuihmeen.
Parempi bolognese
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise sipuli ja leikkaa se viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Harjaa palsternakka hyvin ja raasta se kuorineen karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Kuullota sipuleita ja palsternakkaraastetta keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää ½ tl suolaa, sokeri ja balsamiviinietikka. Jatka paistamista pari minuuttia, kunnes sipulit ja palsternakka ovat hieman karamellisoituneet. Siirrä seos hetkeksi lautaselle.
- Laita pannu takaisin levylle, kuumenna se ja ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumassa pannussa. Tarvittaessa ruskista liha kahdessa erässä.
- Kun jauheliha on kunnolla ruskistunut, laske lämpöä. Lisää tomaattipyree ja 1 tl suolaa. Sekoita ja kuumenna 1 minuutti. Lisää kuoritut purkkitomaatit. Huuhtaise purkki 1 dl:lla vettä ja lisää vesi pannuun. Riko tomaatit puuhaarukalla sopiviksi suupaloiksi.
- Kaada sipuli-palsternakkaseos kastikkeen joukkoon. Hauduta kastiketta 15 minuuttia. Keitä sillä aikaa pasta.
- Mausta kastike mustapippurilla ja hienonna joukkoon lehtipersilja. Sekoita pasta ja kastike keskenään. Tarjoa ruoka ranskankerman ja parmesaanin kanssa.
+piparjuurta raastettuna tai tuubista
Etikkaa laitoin reilun desin niin tuli hyvä
Etikkaa laitoin reilun desin niin tuli hyvä
Etikkaa laitoin reilun desin niin tuli hyvä
Etikkaa laitoin reilun desin niin tuli hyvä
Tosiaan siis reilun desin ja punkkua sit jälkkäriks
Punkkua en lisännyt mut etikkaa laitoin reilun desin