Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2262 reseptiä.
Linkitetty 326 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kunnon loraus balsamiviinietikkaa, ripaus sokeria ja palsternakka tekevät perinteiselle jauhelihakastikkeelle pienen makuihmeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min + hauduttaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parempi bolognese

Ainekset

1
iso
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
palsternakka
2
rkl
oliiviöljyä
1/2 + 1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
1/2
dl
balsamiviinietikkaa
400
g
paistijauhelihaa
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
1
dl
vettä
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku
tuoretta lehtipersiljaa
Lisäksi
300
g
pastaa
2
dk
ranskankermaa
4
rkl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Halkaise sipuli ja leikkaa se viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Harjaa palsternakka hyvin ja raasta se kuorineen karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Kuullota sipuleita ja palsternakkaraastetta keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää ½ tl suolaa, sokeri ja balsamiviinietikka. Jatka paistamista pari minuuttia, kunnes sipulit ja palsternakka ovat hieman karamellisoituneet. Siirrä seos hetkeksi lautaselle.
  2. Laita pannu takaisin levylle, kuumenna se ja ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumassa pannussa. Tarvittaessa ruskista liha kahdessa erässä.
  3. Kun jauheliha on kunnolla ruskistunut, laske lämpöä. Lisää tomaattipyree ja 1 tl suolaa. Sekoita ja kuumenna 1 minuutti. Lisää kuoritut purkkitomaatit. Huuhtaise purkki 1 dl:lla vettä ja lisää vesi pannuun. Riko tomaatit puuhaarukalla sopiviksi suupaloiksi.
  4. Kaada sipuli-palsternakkaseos kastikkeen joukkoon. Hauduta kastiketta 15 minuuttia. Keitä sillä aikaa pasta.
  5. Mausta kastike mustapippurilla ja hienonna joukkoon lehtipersilja. Sekoita pasta ja kastike keskenään. Tarjoa ruoka ranskankerman ja parmesaanin kanssa.

Kommentit (6)

Pena

+piparjuurta raastettuna tai tuubista

Vierailija

Etikkaa laitoin reilun desin niin tuli hyvä

Vierailija

Etikkaa laitoin reilun desin niin tuli hyvä

Vierailija

Etikkaa laitoin reilun desin niin tuli hyvä

Vierailija

Etikkaa laitoin reilun desin niin tuli hyvä

Vierailija

Tosiaan siis reilun desin ja punkkua sit jälkkäriks

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jaana ja Viivi-kissa on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Aivan tuiki tavallisiin maanläheisiin syksyn ruokahetkiin
Aivan tuiki tavallisiin maanläheisiin syksyn ruokahetkiin

Tässä ainekset stemmaavat vain niin hyvin yhteen, ettei sanotuksi saa.

selleriä, päärynöitä, sinihomejuustoa, sipulia, kasvisliemikuutio, Arla kuohukermaa, alkoholitonta valkoviiniä, laakerinlehtiä, valkosipulinkynsiä, risottoriisiä, paahdettua hasselpähkinärouhetta, mustapippuria, meijerivoita, kesäkurpitsoita, oliiviöljyä, kuivattua basilikaa, kuivattua...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Selleri-homejuustorisotto rapeilla kesäkurpitsanauhoilla

Ainekset

400
g
lehtiselleriä
2
sipulia
5
dl
kasvislientä jossa mukana kasvisliemikuutio
2
kasvisliemikuutiota
2
dl
kuohukermaa
1
dl
alkoholitonta valkoviiniä
2
dl
risottoriisiä
4
valkosipulinkynttä
meijerivoita
100
g
hasselpähkinärouhetta
2
laakerinlehteä
mustapippuria
2
päärynää
140
g
Aura sinihomejuustoa
Rapeat kesäkurpitsanauhat
3
kesäkurpitsaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
korianterimaustetta
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua basilikamaustetta
Lisäksi
porkkanasiivuja
kevätsipulin varsia

Työvaiheet

Kuori ja paloittele selleri. Kuori toinen sipuli ja hienonna. Kuumenna kattilassa kasvisliemi jossa kasvisliemikuutiot, ja laita sellerit ja hienontamasi sipuli sinne keittymään. Lisää kerma, laakerinlehdet, viini ja kuumenna noin 20 minuuttia. Siivilöi neste kulhoon ja poimi laakerinlehdet pois. Kuori toinen sipuli myös ja valkosipulinkynnet ja hienonna. Paista ne kannen alla voissa kattilassa riisin kanssa lisäten myös kasvisliemi sellerillä ja sipulilla joukkoon ja sekoita joukkoon hasselpähkinät. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Tee tällä välin rapeat kesäkurpitsanauhat; puhdista kesäkurpitsat vedessä ja leikkaa ne ohuiksi liuskemaisiksi nauhoiksi juustohöylällä. Höyrytä ne toisessa kattilassa ritilän päällä niin että vettä ulottuu ritilän pohjaan asti. Höyrytä kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Laita öljy wok-pannuun ja paista kesäkurpitsanauhat vielä rapeiksi ja siihen sivuun voit kuullottaa kevätsipulia ja porkkanasiivuja. Vatkaa niihin kaadettava liemi kulhossa; sekoita öljy, omenaviinietikka, basilikamauste, korianterimauste ja paprikajauhe keskenään. Samalla kuori päärynät ja siivuta ne pituussuunnassa tehden niihin koristeellisia leikkauksia sivuille. Tarjoa selleri-homejuustorisotto aura sinihomejuustolla ja päärynäsiivuilla, sekä koristele annoslautasiin rapeat kesäkurpitsanauhat ja niiden päälle liemi, ja porkkanan ja kevätsipulin siivuja.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2262 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Gnocchit maistuvat ihanilta ratatouillen kanssa. Parasta on yhdistää nämä kaksi, jolloin perunapallerot saavat imaista makunsa kasvishöystön liemestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillegnocchit

Ainekset

1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
kesäkurpitsaa
2
paprikaa
1
munakoiso
2
rkl
oliiviöljyä
1
rosmariininoksa
3
timjaminoksaa
1
tlk (400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
dl
vettä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
500
g
gnoccheja
Lisäksi
20
g
parmesaania (n. 2 rkl raastettuna)
150
g
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsat, paprikat ja munakoiso suupaloiksi. Paista sipuleita, kasviksia ja yrttejä öljyssä paistokasarissa pari minuuttia. Lisää tomaatit. Huuhtele tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia.

  2. Lisää gnocchit kasariin ja anna kypsyä hiljaa poreillen noin 5 minuuttia.

  3. Raasta parmesaani ja sekoita se ranskankermaan. Lusikoi ranskakerma ruuan pinnalle tai tarjoa erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2262 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapupastan salaiset aseet ovat suolainen pekoni ja kullankeltainen sahrami.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sardinialainen rapupasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
100
g
pancettaa tai pekonia
2
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
400
g
jättikatkaravun pyrstöjä kuorittuna
1
ps (0,5 g)
sahramia
2
luumutomaattia
¾
dl
kuivaa vermuttia tai kuivaa siideriä
1
sitruuna
1–2
ruukkua
lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuutioi chili ja pekoni. Paista sipuleita, chiliä ja pekonia öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää ravut ja sahrami ja paista muutama minuutti.

  3. Kalttaa tomaatit: tee kantoihin ristiviillot ja laita tomaatit kiehuvaan veteen 30 sekunniksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja poista kuoret. Kuutioi ja lisää vermutin kanssa pannuun. Kiehauta ja sekoita hyvin.

  4. Raasta sitruunan kuoresta 1 rkl hienoa raastetta ja purista hedelmästä 3 rkl mehua. Hienonna lehtipersilja. Mausta kastike sitruunankuorella ja -mehulla, suolalla ja pippurilla. Yhdistä kastike, pasta ja persilja. Lisää tarvittaessa hieman öljyä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Nachovuoka on syntisen herkullista ruokaa joka sopii vallan mainiosti vaikkapa viikonlopun herkutteluihin. Rapeita nachoja, mausteista täytettä, salsaa, juustoa, vähän tulisuutta ja lisukkeeksi raikas guacamole.😍 Se on myös todella helppoa valmistaa ja sitä voi soveltaa sen mukaan mitä kaapista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Ruokaisa jauheliha-nachovuoka ja guacamole

Ainekset

Nachovuoka
400
g
naudan paistijauhelihaa (rasvaa alle 8%)
2
kpl
valkosipulinkynsiä
1
tlk
mustapapuja
1
prk
säilykemaissia
1
ps
tacomausteseosta
1
ps
nachoja
1
prk
salsaa (medium-tulisuus)
1
prk
Koskenlaskija chili juoksevaa sulatejuustoa
viimeistelyyn korianteria
Guacamole
1 iso tai 2 pientä
syöntikypsää avokadoa
1
rkl
limetin mehua
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
6-7
tippaa
tabascoa
2
rkl
ranskankermaa
viimeistelyyn korianteria

Työvaiheet

Säädä uuni 230-asteeseen.
Ruskista jauheliha pannulla.
Hienonna valkosipulinkynnet.
Valuta pavut ja maissi.
Lisää ruskistetun jauhelihan joukkoon pavut, maissi, valkosipuli ja tacomausteseos.
Paista muutaman minuutin ajan ja tarkista maku.
Laita nachot uunivuokaan.
Kaada päälle jauhelihatäyte.
Levitä jauhelihatäytteen päälle kokonaiset purkit salsaa ja chilijuustoa.
Paista uunissa n. 12-13 minuuttia, kunnes pintaa saa kauniin värin.

Nachovuoan paistuessa valmista guacamole.
Halkaise avokadot, poista lusikan avulla kivet ja irroita hedelmäliha kuoresta.
Murskaa avokadot haarukalla tasaiseksi massaksi.
Mausta limen mehulla, suolalla, mustapippurilla ja tabascolla.
Lisää joukkoon ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.

Viimeistele sekä nachovuoka että guacamole korianterilla ja nauti!😌

Kommentit (0)