
Siemenpuuron samettisuuden salaisuus on siinä, että kaurahiutaleet ja siemenet liotetaan yön yli. Kiehauta puuro aamulla ja tarjoile jogurtin, päärynän ja kauramaidon kera.
Puuro pitää kylläisenä pidempään, kun siihen lisää kaurahiutaleiden lisäksi esimerkiksi erilaisia siemeniä. Tässä puurossa lisäkuitua ja -proteiinia annokseen antavat chia-siemenet sekä pellavansiemenet.
Avain sametinpehmeään puuroon on liottaa hiutaleita ja siemeniä vedessä yön yli kuten tuorepuuroa tehdessä. Tällä kertaa yön yli seisonut puuro vielä kiehautetaan pienen kauramaitolisän kanssa, jolloin maut ja rakenne pehmenevät entisestään.
Lämpimän ja ravitsevan aamupuuron valmistus ei siis vie aamutoimista aikaa kuin muutaman minuutin.
Tällaisessa yön yli -puurossa siemenet ja hiutaleet ovat myös hieman paremmin ruoansulatuksessa sulavassa muodossa. Siemenpuuron päälle kannattaa lisätä jotain tuoretta hedelmää tai marjoja antamaan raikkautta ja lisävitamiineja.
Sametinpehmeä siemenpuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kaurahiutaleet ja siemenet kulhoon. Kaada päälle 8 dl vettä ja liota yön yli.
- Kaada turvonnut seos aamulla kattilaan ja lisää 2 dl kauramaitoa. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.
- Jaa puuro neljään kulhoon. Lusikoi pinnalle jogurttia ja paahdettuja mantelilastuja. Kuori ja viipaloi päärynä päälle. Kaada loppu kauramaito reunoille.
Kyllä tulee puurolle hintaa (ja kaloreita) kaikkien kotkotusten lisäämisellä. Nyt kun ruoan hinta on kovassa nousussa, kysyntää olisi selkeille ja edullisille perussapuskoille. Minne muuten on kadonnut perusmakujen arvotus, kuten täyteläisen kaurapuuron oma tuhti maku, voisilmän ja maitolasillisen kera.
Aina joku jaksaa valittaa. Eihän sitä ole pakko tehdä. Onhan se kiva että on erilaisia ohjeita ja joskus voi tehdä pikkusen parempaa puuroa vaikka vapaapäivän kunniaksi.
Ei kai näistä ohjeista kannata vetää hernettä nenään. Tekee vain edelleen sitä veteen keitettyä kauravelliä.