Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 131 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Siemenpuuron samettisuuden salaisuus on siinä, että kaurahiutaleet ja siemenet liotetaan yön yli. Kiehauta puuro aamulla ja tarjoile jogurtin, päärynän ja kauramaidon kera.

Puuro pitää kylläisenä pidempään, kun siihen lisää kaurahiutaleiden lisäksi esimerkiksi erilaisia siemeniä. Tässä puurossa lisäkuitua ja -proteiinia annokseen antavat chia-siemenet sekä pellavansiemenet.

Avain sametinpehmeään puuroon on liottaa hiutaleita ja siemeniä vedessä yön yli kuten tuorepuuroa tehdessä. Tällä kertaa yön yli seisonut puuro vielä kiehautetaan pienen kauramaitolisän kanssa, jolloin maut ja rakenne pehmenevät entisestään.

Lämpimän ja ravitsevan aamupuuron valmistus ei siis vie aamutoimista aikaa kuin muutaman minuutin.

Tällaisessa yön yli -puurossa siemenet ja hiutaleet ovat myös hieman paremmin ruoansulatuksessa sulavassa muodossa. Siemenpuuron päälle kannattaa lisätä jotain tuoretta hedelmää tai marjoja antamaan raikkautta ja lisävitamiineja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + liotus yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Sametinpehmeä siemenpuuro

Ainekset

5
dl
kaurahiutaleita
3
rkl
pellavansiemeniä
2
rkl
chia-siemeniä
8
dl
vettä
Lisäksi
2
dl
rasvaista kauramaitoa
noin ½
tl
suolaa
Päälle
2
dl
kookoksen tai vaniljan makuista soijajogurttia
4
rkl
paahdettuja mantelilastuja
1
päärynä
2
dl
rasvaista kauramaitoa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaurahiutaleet ja siemenet kulhoon. Kaada päälle 8 dl vettä ja liota yön yli.
  2. Kaada turvonnut seos aamulla kattilaan ja lisää 2 dl kauramaitoa. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.
  3. Jaa puuro neljään kulhoon. Lusikoi pinnalle jogurttia ja paahdettuja mantelilastuja. Kuori ja viipaloi päärynä päälle. Kaada loppu kauramaito reunoille.

Kommentit (2)

Vierailija

Kyllä tulee puurolle hintaa (ja kaloreita) kaikkien kotkotusten lisäämisellä. Nyt kun ruoan hinta on kovassa nousussa, kysyntää olisi selkeille ja edullisille perussapuskoille. Minne muuten on kadonnut perusmakujen arvotus, kuten täyteläisen kaurapuuron oma tuhti maku, voisilmän ja maitolasillisen kera.

Vierailija

Aina joku jaksaa valittaa. Eihän sitä ole pakko tehdä. Onhan se kiva että on erilaisia ohjeita ja joskus voi tehdä pikkusen parempaa puuroa vaikka vapaapäivän kunniaksi.
Ei kai näistä ohjeista kannata vetää hernettä nenään. Tekee vain edelleen sitä veteen keitettyä kauravelliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3182 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Värikäs ranskalaispelti sopii perjantai-illan herkuksi. Edamamepavut lisätään pellille hieman myöhemmin, etteivät ne kuivu rusinoiksi. Sopivan raikas soosi ranskiksille on runsaan tuoreyrttinen chimichurri .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranupelti

Ainekset

1
ps (450 g)
juuresranskalaisia (pakaste)
1
ps (250 g)
edamamepapuja (pakaste)
1
ps (n. 250 g)
käyttövalmista kasviproteiinia (pakaste, esim. Oumph! Salty & Smoky)
CHIMICHURRI
1
punainen chili
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku korianteria
1
dl
rypsiöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
sokeria
VALKOSIPULIMAJONEESI
2
valkosipulinkynttä
dl
(vegaanista) majoneesia
LISÄKSI
2–3
vihreää jalapenoa
½
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Levitä juuresranskikset pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  2. Nosta pelti uunista ja lisää jäiset edamamet sekä kasviproteiini ranskalaisten joukkoon. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.

  3. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se muutamaan osaan. Laita kaikki chimichurrin ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

  4. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita majoneesin joukkoon.

  5. Leikkaa jalapenot viipaleiksi ja levitä ne kypsän ranupellin päälle. Revi korianteria pinnalle. Tarjoa chimichurri ja valkosipulimajoneesi joko erikseen tai ranskalaisten päälle lusikoituna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3182 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Puolukkapiirakalta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kardemummaa ja mantelirouhetta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkapiirakka-uunipuuro

Ainekset

4
dl
ruishiutaleita
2
dl
puolukoita (pakaste)
1
dl
mantelirouhetta
1⁄4
dl
sokeria
1⁄2
tl
kardemummaa
1⁄4
tl
suolaa
1
l
vettä

Työvaiheet

  1. Laita ruishiutaleet, puolukat, mantelirouhe, sokeri, kardemumma, suola ja vesi voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla.

  2. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia, ja ota sitten folio pois. Jatka kypsentämistä vielä 1–1½ tuntia.

  3. Tarjoa puuro maidon tai kaurajuoman kanssa.

Vinkki Lisää puuron päälle lopuksi puolukoita ja ripaus sokeria.

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi outo taikina, periaatteessa paistettua puuroa. Kaurahiutaleet oli ihan turha tässä 👎

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3182 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Porkkanakakulta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja applesiininkuorta. Lisäksi puuro saa hautua kypsäksi vaniljalta maistuvassa soijajuomassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakku-uunipuuro

Ainekset

2
porkkanaa
2–3
tl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
2
dl
puuroriisiä
1
rkl
sokeria
1⁄2
tl
kanelia
1⁄2
tl
suolaa
1
l
vanilja-soijamaitoa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori hienoksi.

  2. Laita porkkana- ja appelsiininkuoriraaste, riisi, sokeri, suola ja soijamaito voideltuun uunivuokaan. Sekoita.

  3. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa muutaman kerran sekoittaen noin 1½ tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3182 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Omenapiirakalta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja inkivääriä sekä makeutukseksi vaahterasiirappia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + uunissa 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakka-uunipuuro

Ainekset

3
hapokasta omenaa
1 1⁄2
dl
kaurasuurimoita (esikypsennettyjä kaurajyviä)
2
rkl
vaahterasiirappia
1⁄2
tl
kanelia
1⁄4
tl
inkivääriä
1⁄4
tl
suolaa
1
l
täysmaitoa

Työvaiheet

  1. Kuori omenat halutessasi. Paloittele ne.

  2. Huuhtele kaurasuurimot ja laita ne voideltuun uunivuokaan tai -pataan. Lisää omenat, siirappi ja mausteet. Kaada lopuksi päälle maito.

  3. Kypsennä puuroa 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita, ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä 1½–2 tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)