Lohi-coulibiac eli kulibjaka on venäläisistä leivonnaisista tunnetuimpia. Voitaikinakuoren sisään on kätketty perinteisesti lohen lisäksi riisiä ja kananmunaa. Savusärki tuo piirakkaan syvyyttä ja rahkavoitaikina makua.
Särki-coulibiac
Ainekset
Työvaiheet
-
Yhdistä huoneenlämpöiseen voihin rahka, jauhot ja suola. Sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa muutama tunti.
-
Keitä riisiä kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois ja jäähdytä riisi. Mausta riisi musta- ja valkopippurilla ja kääntele joukkoon tilli.
-
Keitä kananmunat koviksi, noin 8–10 minuuttia. Jäähdytä ja viipaloi. Valuta kala. (Voit jättää vähän öljyä joukkoon.)
-
Kauli voitaikina 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperille pellille. Levitä puolet riisistä noin 10 cm:n levyiseksi raidaksi taikinan pitkän sivun suuntaisesti. Peitä riisi kalalla. Peitä kalaviipaleet kanan- munalla. Toista sama järjestys. (Ripottele väleihin hieman sormisuolaa.)
-
Käännä taikina täytteen päälle. Kostuta saumakohdat kylmällä vedellä. Sulje piirakka tiiviisti haarukalla painelemalla. Voitele munalla. Pistele haarukalla muutama ilmareikä.
-
Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa coulibiac viipaleina tilli-voisulan kanssa.
Tuohon menee kaikki itse pyydetyt pikkusintitkin savustettuina.Ei tarvi olla purkkikalaa.
Ja tietty pakastetaikina toimii loistavasti. Ohje on kyllä hyvä. Pitää kokeilla pilkkisaaliilla ilman savustusta .