Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 444 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Murupiirakan muru, paistetun juustokakun pehmeys sekä runsas määrä mustikoita yhdistyvät tässä piirakassa, jota kaikki haluavat santsata.

Kuvittele mehevä mustikkapiirakka, pehmeä juustokakku ja ihana taikinamuru. Näistä rakennuspalikoista muodostuu loppukesän upein kahvipöytäherkku.

Mustikka-juustokakkuruudut valmistuvat kohtuullisen pienellä vaivalla. Pohja painellaan leivinpaperilla suojattuun piirakkavuokaan ja annetaan sen asettua kylmässä sen aikaa kun mustikkainen täyte ja muruseos valmistuvat.

Mustikoita tulee tähän piirakkaan runsaalla kädellä, noin 7 dl. Osan niistä voi sekoittaa tuorejuustotäytteeseen, joka lusikoidaan pohjan päälle. Loput mustikat ja muruseos ripotellaan pinnalle ja piirakkaa paistetaan uunissa, kunnes täyte hyytyy.

Tämän jälkeen pitää vielä malttaa odottaa piirakan jäähtymistä ja vetäytymistä. Hyvä idea onkin tehdä piirakka jo edellisenä päivänä jääkaappiin asettumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-juustokakkuruudut

Ainekset

POHJA
125
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
sokeria
1
kananmuna
3 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
leivinjauhetta
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
TÄYTE
2
prk (yht. 400 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
ranskankermaa tai kermaviiliä
1
dl
sokeria
1
iso kananmuna
3
rkl
sitruunanmehua
7
dl
mustikoita
MURUSEOS
100
g
voita sulatettuna
3/4
dl
sokeria
2 1/2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Kääntele seos voi-sokerivaahtoon sitruunankuoren kanssa. Laita leivinpaperi noin 20 cm x 32 cm:n kokoisen paistovuoan pohjalle. Painele seos vuokaan. Laita viileään siksi aikaa, kun teet päällyksen.
  2. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja muna sekaisin. Mausta sitruunamehulla.
  3. Tee muruseos. Sulata voi ja sekoita se sokerin ja jauhojen kanssa.
  4. Laita pohjalle tuorejuustoseos, mustikat ja muruseos pieninä palloina.
  5. Paista 175-asteisesssa uunissa noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes täyte on juuri ja juuri hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 20 minuuttia, kunnes täyte jäähtyy ja tasoittuu. Säilytä piirakkaa jääkaapissa.

Vinkki: Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin 1 rkl perunajauhoja.

Kommentit (4)

Sari backman

Mustikka versio ja yks suhaus ku se oli syöty. Nyt tein saman mutt musta- ja punaherukoilla. Kirpeys + makea maskarpone = WAU JA NAM !

Vierailija

Muruseosta jäi itsellä reilusti yli vaikka vuokakin oli vähän isompi. Muuten hyvä piirakka, jää käyttöön, tosin sitruunan kuorta en välttämättä kaikkien piirakoihin laita.

Vierailija

Todella hyvä resepti, puolison mielestä paras leipomus ikinä. Seuraavana päivänä jääkaappi kylmänä parhaimmillaan.

Angelo

Saatan kokeilla puolukalla... 🤔

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Keskikesän kasvispiirakka muistuttaa vanhan ajan kasvion sivua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
40 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispiirakka

Ainekset

250
g
voita tai leivontamargariinia
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
ruisjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
1
tl
luomusitruunankuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Pinnalle
3–4
nippuporkkanaa
5–6
retiisiä
6
sokeriherneenpalkoa
2
kesäsipulia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päälle vajaan pellin kokoiseksi levyksi. Nostele reunat koholle, jotta täyte ei karkaa.
  2. Valmista täyte. Sekoita smetana, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä suola ja pippuri. Levitä täyte taikinalle.
  3. Leikkaa pestyt porkkanat pitkittäin, viipaloi retiisit ja puolita herneenpalot veitsellä. Pätki sipuleista osa varresta pois ja puolita sipulit. Levitä kasvikset täytteen päälle. Sivele ne öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä, sillä uunituore piiras on murenevaa.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.