
Tahmean suklainen taatelibrownie vie makeannälän myös armottomilta herkkusuilta! Tuoreista taateleista syntyy pehmeämpi lopputulos kuin kuivatuista.
Taatelibrownie
Ainekset
Työvaiheet
-
Vuoraa vuoka (23 x 23 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
-
Leikkaa taatelit halki pituussuunnassa ja poista kivi. Viipaloi taatelit.
-
Rouhi suklaa veitsellä ja laita metalli- tai lasikulhoon. Sulata suklaa vesihauteessa matalalla lämmöllä. Kun suklaa on sulanut, siirrä kattila vesihauteineen pois liedeltä.
-
Paloittele huoneenlämpöinen voi kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.
-
Riko kolme munaa erilliseen kulhoon. Erottele lisäksi joukkoon yksi keltuainen. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki haarukalla. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola toiseen kulhoon.
-
Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon kolmessa erässä koko ajan vatkaten. Nosta sekoitusnopeutta erien välissä.
-
Sekoita sulatettu suklaa ja 2/3 taateleista seokseen. Kääntele lopuksi jauhot joukkoon, vältä sekoittamasta liikaa.
-
Kaavi taikina vuokaan. Painele pinnalle loput taateleista. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Mikäli vuokasi
on isompi, lyhennä paistoaikaa. -
Paloittele taatelibrownie jäähtyneenä ja tarjoa ranskankerman kanssa.
Vinkki Brownie saa uunista otettaessa hyllyä keskeltä. Silloin se on jäähtyessään täydellistä eli tahmaisen kosteaa.
Ihana resepti. Tämä oli niin hyvää!! Onnistui jopa sellaiselta, joka leipoo 2-4 kertaa vuodessa. Tein 70% suklaalla, muuten noudatin ohjetta. Muistakaa antaa jäähtyä. Jos leikkaa liian aikaisin, brownie murenee. :)