Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
Arla Keittiö

Raikasta ja pehmeää mangomoussekakkua täydentävät suklainen pohja, makeat suklaakaramellit ja rapea suklaasikarireunus. Mikäli aikomuksesi on yllättää vieraat tyylikkäällä kakulla, on tämä varma valinta. Eikä kukaan käske kertomaan, miten helppo kakku onkaan valmistaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 annosta

Mango-suklaakakku

Ainekset

Pohja
175
g
suklaisia täytekeksejä, esim. Oreo tai Domino
70
g
voita
Mangomousse
2
dl
Arla Vispikermaa
2
prk
(a´200 g) Arla Lempi Crème fraîche 28%
1
dl
tomusokeria
1
lime
4
liivatetta
Koristeluun
1
pkt
(250 g) suklaasikareita esim. Papadopoulos Caprice
100
g
suklaakaramelleja
kaakaojauhetta
sulatettua suklaata
2
prk
(a´200 g) Arla Keittiö Mangorahkaa

Työvaiheet

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksit voisulaan ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 18–22cm) pohjalle.

Valmista mangomousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota yhdessä kulhossa kerma ja toisessa kulhossa Arla Lempi Crème fraîche. Lisää Crème fraîche ja Arla Keittiö Mangorahkat vaahdotetun kerman joukkoon. Siivilöi joukkoon myös tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

Purista limetistä mehu ja kuumenna se muovikulhossa mikrossa. Purista liotetuista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan limemehuun.

Kaada kädenlämpöinen, juokseva liivateseos ohuena nauhana mangovaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 4–6 tunniksi.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta. Koristele kakun reuna painamalla reunaan puolitettuja suklaasikareita. Kokoa suklaakaramelleja kakun keskelle. Siivilöi kakun pinnalle ripaus kaakaojauhetta ja viimeistele valuttamalla päälle suklaasulaa.

 

Kommentit (1)

katriinako
Seuraa 
Liittynyt25.11.2014

Taisi se mango unohtua reseptistä!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kitiCnatiC on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Cookies Annen tapaan 15.12.2015

Ainekset

225
g
Voita
5
dl
Ruokosokeria
200
g
Valkosuklaata
2
kpl
Kananmunaa
1
tl
Vaniljasokeria
1
tl
Leivinjauhetta
6
dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Vatkaa munat sokeri. Lisää suklaa rouhe ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva pehmeänä.

Tee taikinasta tanko ja leikata samankokoisiksi paloiksi, helpottaa leikkaamista jos taikina on hetken kylmässä "kohmettumassa".
Pyörittele palloiksi ja laita pellille. Uuni hoitaa ne keksin muotoon.

Paista 175 ast/reilu 10 min

Suklaan sijaan voit käyttää pähkinää, kuivattuja hedelmiä tai marjoja tms...

ruokosokeri tekee keksit ihanan tahmeiksi...

Ystävältä saatu ohje.

Kommentit (0)

kitiCnatiC on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Piimähyytelökakku 27.1.2016

Ainekset

Pohja
200
g
Keksejä
125
g
Voita
Täyte
1,5
dl
Sokeria
2
tl
Vaniliinisokeria
4
dl
Piimää
2
dl
Kermaa
3
rkl
Sitruunamehua
3-4
kpl
Liivatelehteä
Päällinen
2
prk
Piltti mango- tai hedelmäsostta
Koristeluun
Kermavaahtoa ja sitruunamelissanlehtiä

Työvaiheet

Vaivaa keksimurut ja sula voi pohjataikinaksi. Painele vuokaan ja paista n 10 min/175 ast

Liota liivatteet. Sulata ne kuumaan sitruuna mehuun

Sekoita sokerit piimään. Vaahdota kerma ja lisää piimäseokseen. ja lisää sitruuna-liivate seos.

Kaada seos jäähtyneelle pohjalle ja anna hyytyä.

Levitä mangonsose päälle, koristele ja tarjoa.

Ohje Pirkasta 3/98, jutusta jossa K-lähikauppias Teija ja Tom Högström, Myrskylästä kokkaa

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ajankohtaisimmat croissantit ovat nyt raidallisia. Voitaikinan ja tumman suklaan liitto keikkuu makean ja suolaisen rajamaastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
20 min + sulattaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Minisuklaacroissantit

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Työvaiheet

  1. Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

  2. Sekoita pehmeä voi ja kaakaojauhe.

  3. Kauli voitaikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voi-kaakaojauheseos ohueksi kerrokseksi levylle. Leikkaa levy pitkittäin puoliksi taikinapyörällä. Leikkaa puolikkaat pieniksi kolmioiksi. Yhdestä puolikkaasta levystä tulee 9 kolmiota.

  4. Laita jokaisen kolmion leveään päähän pieni pala suklaata. Rullaa kolmiot sarviksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pariisilaiskahviloissa sitruunatortut tehdään nyt huikean korkeiksi. Sitruunan tilalla täytteessä toimii myös kotimainen kirpakka tyrni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tyrni-marenkitorttu

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
2
keltuaista
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
3
keltuaista
2
dl
sokeroimatonta tyrnimehua
1
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
½
dl
sitruunamehua
25
g
voita
MARENKI
5
valkuaista
2
dl
tomusokeria
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Aloita täytteestä. Erottele keltuaiset kattilaan (säästä valkuaiset marenkia varten). Lisää kattilaan tyrnimehu, sokeri ja perunajauhot. Purista joukkoon sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan vatkaten. Laita valkuaiset muiden valkuaisten joukkoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

  3. Voitele piirasvuoka (Ø noin 22–25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja levitä täyte pohjalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.

  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lusikoi marenki korkeaksi pyramidiksi piirakan päälle. Ruskista marengin pinta kauttaaltaan joko keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella eli tohottimella tai käyttämällä piirakkaa noin minuutin ajan uunin grillivastusten alla.

Kommentit (0)