
Maku tulee luullisesta lihasta.
Kanaa, nuudeleita ja kasviksia
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele kana kylmällä vedellä ja nosta isoon kattilaan. Pilko porkkana, sipulit, sitruunaruoho, chili ja inkivääri reilun kokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan. Purista limetistä mehu ja lisää se kaffirlimetin lehtien, kalakastikkeen ja sokerin kanssa kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että kana peittyy kunnolla. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori syntyvä vaahto pois. Anna kanan kiehua hiljalleen kannen alla noin 45 minuuttia.
- Kanan kypsyessä leikkaa porkkana, kiinankaali, purjo ja paprika suikaleiksi. Napsauta pavuista päät pois. Keitä papuja 1–2 minuuttia vedessä.
- Nosta kana jäähtymään ja siivilöi liemi. Kuori kaikki näkyvä rasva liemen pinnalta pois. Kaada liemi takaisin kattilaan odottamaan.
- Paista kasviksia kiinankaalia ja papuja lukuun ottamatta seesamiöljyssä noin 5 minuuttia välillä käännellen. Lisää kiinankaali ja pavut ja paista vielä 1–2 minuuttia. Mausta kasvikset soijakastikkeella.
- Keitä nuudelit kanaliemessä pakkauksen ohjeen mukaan (säästä liemi). Riivi hieman jäähtynyt kana kahdella haarukalla. Jaa kana, nuudelit ja paistetut kasvikset annoskulhoihin. Purista limetistä mehu kanaliemeen ja jaa liemi kulhoihin.
- Hienonna chili ja yrtit annosten mausteeksi.
Hei
Ainakin Clearspringin luomu sobanuudeleissa on 75% vehnää. Mistäköhän löytyisi gliteenittomia sobanuudeleita, ne ovat paljon maukkaampia kuin riisinuudelit. Esim. hyvin saatavissa olevissa Clearspringin luomu-sobanuudeleissa on 75% vehnää!
Terv. Jatta