Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Albert Franch Sunyer KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun juuriselleriä paahtaa uunissa riittävän pitkään, se leppyy jopa jälkiruokiin sopivaksi. Sopivan ohuet viipaleet on helppo levittää tiiviisti tarte tatinin karamellin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 30 min + jäähdytys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tarte Tatin juuriselleristä

Ainekset

2
(yht. n. 900 g)
juuriselleriä
400
g
esikaulittua laskostettua voitaikinaa
1
dl
vehnäjauhoja
dl
sokeria
90
g
voita kuutioituna
LISÄKSI
5
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Pese juurisellerit huolellisesti ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Paahda juureksia 200-asteisessa uunissa noin 30–45 minuuttia, kunnes veitsi uppoaa niihin helposti. Anna juuresten jäähtyä ja kuori ne. Halkaise sellerit ja leikkaa puolen sentin paksuisiksi, puolikuun muotoisiksi viipaleiksi.

  2. Ota lehtitaikina sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla noin 3 mm:n paksuiseksi kiekoksi. Tee kiekosta noin 2 cm suurempi kuin pannusta, jossa paistat piirakan. (Tämä resepti on suunniteltu Ø 20 cm:n kokoiseen pannuun.) Töki haarukalla taikinaan reikiä ja laita se leivinpaperin päällä pakastimeen odottamaan.

  3. Levitä sokeri uuninkestävään valurautapannuun. Anna sokerin paahtua liedellä keskilämmöllä sekoittamatta, kunnes sokeri on tumman meripihkan väristä. Tähän menee 5–7 minuuttia. Ota liesi pois päältä ja lisää joukkoon 2/3 jääkaappikylmistä voikuutioista.

  4. Lado selleriviipaleet pannuun karamellin päälle. Aloita keskeltä ja asettele viipaleet vähän limittäin ympyrän muotoon. Lado viipaleita samalla lailla ulompaan rinkiin. Älä jätä rakoja, karamellin tulisi olla kokonaan sellerien peitossa. Paina viipaleita kevyesti. Sulata loppu voi ja sivele sillä sellerit.

  5. Nosta pannu 180-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Ota pannu uunista ja kippaa taikinalevy päälle. Taikina sulaa nopeasti. Painele taikinan reunat pannun sisäpuolelle lusikanvartta apuna käyttäen. Tee taikinaan muutamia reikiä veitsenkärjellä. Jatka paistamista 30–40 minuuttia, kunnes piirakan pinta näyttää kauniin ruskealta ja lehtevältä. Anna jäähtyä puoli tuntia. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi.

  6. Irrota piirakka vuoasta lusikanvartta apuna käyttäen: “sahaa” lusikan kärjellä piirakan reuna irti vuoasta, laita lautanen pannun päälle ja käännä piirakka lautaselle. Tarjoa piirakka kermavaahdon kanssa.

Vinkki Älä sekoita pannulla paahtuvaa sokeria: sekoittaminen saa aikaan paakkuja, jotka eivät karamellisoidu.

Kommentit (2)

Vierailija

Erittäin hyvää, suosittelen. Juuriselleri on todella monipuolinen raaka-aine.

MI

Tosi hyvää tuli. Kannatti kokeilla. Nyt on testattu juuriselleri, punajuuri, palsternakka ja tietysti porkkana makeaan leivontaan monenenlaisin ohjein. Kaikki sopivat todella hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.