
Salsiccia-makkaraa, perunoita ja mangoldia. Valkosipulinen ja kermainen Zuppa Toscana on täsmäruoka kylmyyttä vastaan.
Italialainen salsiccia-tuoremakkara antaa makkarakeitolle mausteisuutta ja herkullisen suutuntuman. Reilussa puolessa tunnissa valmistuvan keiton pohjana toimivat perunat ja sipuli sekä yllättävä lehtijuurikas, eli mangoldi. Se toimii loistavana lisänä esimerkiksi keittoihin ja patoihin.
Kun pilkotut sipulit ja makkarat on ruskistettu, ne saavat keittyä miedolla lämmöllä perunoiden kanssa kanaliemessä noin 15–20 minuuttia. Tällä välin paahdetaan pekoniviipaleet uunissa. Kun keitto on lähes valmista, lisätään joukkoon kerma ja mangoldi. Paahdetut pekoniviipaleet murennetaan valmiin keiton pinnalle tuomaan rakennetta ja rapeutta.
Zuppa Toscana
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele ja hienonna mangoldit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli isoiksi paloiksi. Viipaloi makkarat.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja tee kanaliemi kuutioista. Jätä odottamaan.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa. Ruskista makkarapalat, sipuli ja valkosipulit. Lisää perunat ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia.
- Paahda pekoniviipaleita uunipellillä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Lisää kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mangoldit ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta keitto oreganolla ja pippurilla. Murenna rapeat pekonit sopan pinnalle.
Niin että neljä siivua pekonia uuniin varttitunniksi?
Köyhät voi laittaa savukinkkua pekonin sijaan jos ei raaski uunia lämmittää.