Kun arkicurryn kypsentää kattilan sijaan uunissa annoskulhoissa, eivät kalapalat pääse hajoamaan sekoittelusta. Raikas kurkkuraita viilentää curryn makuja sopivasti.
Kookos-kalacurry
Ainekset
Työvaiheet
-
Jaa jäiset kalakuutiot ja tomaatit neljään, uuninkestävään annosvuokaan.
-
Hienonna valkosipulit kulhoon. Sekoita öljy, currytahna ja suola joukkoon. Jaa seos vuokiin ja kääntele niin, että mausteet levittyvät tasaisesti. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
-
Sekoita kookosmaito, tomaattimurska, sokeri ja kalakastike keskenään. Nosta vuoat uunista ja jaa kastike päälle. Nosta vuoat takaisin uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes kastike kuplii reunoilta.
-
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Raasta kurkku ja sekoita suola raasteeseen. Puristele raasteesta irtoava neste pois. Lisää loput kurkkuraitan ainekset.
-
Tarjoa kalacurry riisin, kurkkuraitan ja limetinlohkojen kanssa.
Jäiset kalapalat ensin 10min uunissa ja kookosmaitojen ym roippeiden kanssa toiset 10min. Lopputulos oli se, että kalapalat eivät olleet kypsiä sisältä ja ensimmäisen lautasellisen nakkasin suosiolla roskikseen. Noh, uunissa vielä 30min, jos nyt olisivat kypsiä sen jälkeen.
Tuli taivaallista! Tein yhdessä vuoassa, tuplamäärän, kiertoilmauunissa ja kaikki toimi erinomaisesti juuri ohjeen mukaan.