
Kuumat perunat imaisevat itseensä yrttisen kastikkeen maut. Jos maltat, anna salaatin vetäytyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen tarjoamista. Alunperin keittiömestari Yotam Ottolenghin kehittelemässä perunasalaatissa ei yrttejä säästellä, sillä niitä uppoaa tähän salaattiin jopa kolme nippua.
Kuningasperunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese perunat ja keitä ne kuorineen napakan kypsiksi, 15–20 minuuttia. Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa puoliksi.
-
Kiehauta herneet kiehuvassa vedessä, valuta ja jäähdytä. Paahda pistaasit pannulla ja rouhi ne veitsellä.
-
Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit, laita ne tarjoilukulhoon. Säästä muutama yrtinoksa koristelua varten.
-
Laita öljy, etikka, herneet ja pistaasit kulhoon. Raasta parmesaani ja sekoita se kulhossa muiden aineiden kanssa.
-
Valuta perunat ja leikkaa ne puoliksi. Laita perunat kulhoon. Painele ne varovasti lusikalla litteiksi ja kääntele kauttaaltaan yrttiseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Lisää lopuksi kananmunat ja koristele yrteillä.
Kuinka paljon oliiviöljyä tulee? 2.5 dl? rkl?
Hmm, minusta tämä on kyllä Yotam Ottolenghin resepti, Royal potato salad :/ Resepti on erinomainen, mutta mietin onko ok julkaista se teidän nimellä. Ps. 2.5dl öljyä on oikea määrä!
Hieno nimi, mutta huono ohje, tiedän useita parempiakin.
Ei kummosta!liikaa yrttejä!minun mielestä!
2 rkl öljyä ja 1 tl etikkaa? Melko outo suhde.
Nämä sopan reseptit ovat huuhaata, aineita on aina niin paljon, ettei niitä kaapista löydy, jos haluaisi heti tehdä, siksi en juuri luekaan niitä.
Anna puhuu asiaa. Kopioitu Ottolenghin resepti. Anna myös oikeassa öljyn määrän suhteen. Vie aina uskottavuutta saitilta, jos ei mainita alkuperäistä reseptiä vaan omitaan härskisti itselle.
Nämä Sopan ohjeet ovat jokapäiväinen huumoripläjäys. Kuka nämä oikein maksaa ?? Mekö ?
Tuossa viimeisellä rivillä nimenomaan sanotaan: Ottolenghi. (kirjoitettu punaisella) Eli ei sitä sen enempää olla kopioitu, kun alkuperäinen tekijä kerran mainitaan. Kävin klikkaamassa ja sama resepti löytyi. Pientä tarkkuutta, arvon rouvat!
Hei! Kiitos hyvistä huomioista. Tämä resepti tosiaan on alunperin lähtöisin artikkelista, jossa nimenomaan käsiteltiin Ottolenghin reseptejä. Tämä tieto on nyt muokattu reseptin ingessiin, jotta epäselvyyksiltä vältytään tulevaisuudessa. Yt. Roosa/Soppa365